USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ізраїль зводитиме нові будинки у Східному Єрусалимі

23 Січня 2017 08:59
Муніципалітет Єрусалима затвердив дозвіл на будівництво понад 560 одиниць житла у трьох поселеннях у у східній частині міста.

Це рішення було ухвалено на другий день після того, як Дональд Трамп вступив на посаду президента в Сполучених Штатах, у неділю, 22 січня. Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Голова єрусалимського комітету з планування та будівництва Мейр Тургеман заявив, що дозвіл не затверджували, поки з посади президента США не пішов Барак Обама, адміністрація якого не схвалювала поселенську діяльність Єрусалима.

Водночас повідомляють, що 22 січня має відбутися телефонна розмова між прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та новим президентом США Дональдом Трампом.

Праве крило Ізраїлю очікує на сприятливе ставлення Трампа щодо поселень, побудованих на Західному березі і в Східному Єрусалимі, районах, захоплених Ізраїлем у війні 1967 року.

Нагадаємо, у грудні 2016 року стався дипломатичний скандал через те, що на Радбезі ООН ухвалили резолюцію, яка визнає ізраїльські поселення в Палестині незаконними. При цьому навіть США, які зазвичай накладали вето під час подібних голосувань, просто утрималися від голосування. У зв'язку з цим Ізраїль вирішив відкликати своїх послів з країн-авторів резолюції та скасував зустріч Нетаньягу з прем'єром України Гройсманом після того, як і Україна схвально проголосувала за документ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus