USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін знайшов 8,5 мільйона гривень на зарплати волинським шахтарям

9 Листопада 2016 14:18
Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про направлення у листопаді 8,5 мільйона гривень на погашення заборгованості шахтарям нововолинської шахти № 10.

Про це повідомляє УНН.

Зі слів міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, розпорядження стосується нововолинської шахти № 10, де є заборгованість.

«Ми хочемо змінити кошторисні призначення. Кошти для цього в нас є в розмірі 41 мільйона гривень, але вони призначені на грудень. Тому необхідно провести затвердження коригування даного проекту. І прохання до Мінфіну: ці 8,5 мільйона виділити в листопаді», – сказав він.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 7 листопада, 300 працівників державної шахти №10 Нововолинська оголосили безстрокове голодування – люди вимагають забезпечення їхнього права на оплату праці. Загальна заборгованість з виплати зарплат на шахті складає біля 3-х місяців.

Вчора, 8 листопада, до голодуючих гірників на шахту №10 “Нововолинська” прибули представники місії ОБСЄ. Спостерігачі Організації з безпеки та співробітництва в Європі мають донести проблему вугільників до європейської громадськості.

Варто додати, що працівники вугільної галузі не вперше протестують проти затримки заробітної платні. Так, наприкінці жовтня гірники "Нововолинської" блокувати трасу на кордоні з Польщею. Шахтарі перекривали під'їзні шляхи до митного переходу, щоб зупинити рух транспорту через кордон. Таким чином вони прагнули привернути увагу української влади і світової громадськості до порушення основного права трудящих на своєчасну виплату заробленого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus