USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Камбоджа і Таїланд воюють - поки що на кордоні

23 Квітня 2011 15:36
На кордоні Камбоджі і Таїланду поновилися зіткнення між збройними силами держав.

Про це інформує ТСН.
Зіткнення в околицях храму 11 століття Преа Віхеа почалися в суботу, 23 квітня, о шостій ранку за місцевим часом (три години ночі по Москві). Поки відомостей про потерпілих з обох сторін не надходило.

Як стало відомо, днем ​​раніше в боях загинули шість осіб - по троє з кожної зі сторін. Також постраждали 13 тайських солдатів і шестеро камбоджійських військових. Представники збройних сил Камбоджі заявляли про артилерійські обстріли сіл на відстані 20 кілометрів від кордону з боку Таїланду.

Хто саме розв'язав конфлікт, не повідомляється. Міністерство закордонних справ Таїланду стверджує, що збройні сили цієї держави діяли з міркувань самооборони. Раніше Камбоджа звинувачувала в нападі таїландських військових.

Територіальна приналежність стародавнього храму оскаржується протягом більше ста років. Відповідно до встановленого у 2008 році кордоні, Преа Віхеа належить Камбоджі, проте вхід на територію об'єкта, що охороняється ЮНЕСКО можливий і з території Таїланду.

Зіткнення в околицях храму відбувалися неодноразово, проте з лютого 2011 стрілянини зафіксовано не було. Прем'єр-міністр Таїланду Апхісіт Ветчачива наполягає на необхідності проведення переговорів між країнами, тоді як у Камбоджі вважають, що двосторонні зустрічі без посередників, які зберігають нейтралітет, ні до чого не приведуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus