USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто насправді призначав членів атестаційних комісій поліції на Волині

1 Квітня 2016 15:01
Яким чином відбувався відбір та призначення кандидатів до складу атестаційних комісій національної поліції, намагаються з’ясувати у запитах до керівництва ГУ НП у Волинській області адвокати. Втім, у відповідях тимчасово виконувача обов’язків начальника Головного управління Петра Шпиги можна зауважити суперечливу інформацію.

Як йдеться у відповіді керівництва Головного управління Національної поліції у Волинській області на запит від 2 березня цього року, до складу атестаційних комісій ГУ НП у Волинській області, створених у відповідності до вимог Інструкції про порядок проведення атестування поліцейських, затверджених наказом МВС України від 17.11.2015 року №1465, були включені працівники центрального апарату Національної поліції України та поліцейські міських управлінь патрульної поліції (Київ, Одеса) Департаменту патрульної поліції НПУ.

«Відбір кандидатів до складу комісій від громадських, правозахисних організацій та ЗМІ проводився в основному представниками агентства (міжнародної програми) ІСІТАР Департаменту юстиції США, які працюють у рамках угоди між урядами України та США про допомогу у галузі правоохоронної діяльності. У зв’язку з цим керівництво Головного управління не володіє інформацією щодо особистих освітньо-кваліфікаційних даних членів атестаційних комісій ГУ НП у Волинській області», - йдеться у відповіді.
Своєю чергою, у відповіді на інший запит адвоката від 22 березня йдеться про те, що відбір кандидатів до складу атестаційних комісій від громадських, правозахисних організацій та ЗМІ здійснювався представниками Центру рекрутингу НПУ, представниками агентства (міжнародної програми) ІСІТАР Департаменту юстиції США (в рамках угоди між урядами України та США про допомогу у галузі правоохоронної діяльності). У зв’язку з цим керівництво Головного управління не володіє інформацією щодо кількості осіб, які заповнили онлайн форму, та проходили відбір до складу комісій шляхом запрошення на співбесіди та за яким критерієм відбирались особи для включення їх до складу атестаційних комісій та апеляційної атестаційної комісії західного регіону №2.

Отже, у першій відповіді чітко вказано, що відбір кандидатів до складу комісій від громадських, правозахисних організацій та ЗМІ проводився в основному представниками агентства, а у відповіді на інший запит, що такий відбір здійснювався винятково представниками Центру рекрутингу НПУ, представниками агентства.

«У зв’язку з тим, що персональний склад вищезгаданих комісій керівництвом ГУ НП не формувався, інформація щодо можливості конфліктів інтересів між працівниками поліції та членами атестаційних і апеляційної атестаційної комісії західного регіону №2 у Головному управлінні відсутня», - йдеться у документі.
Цікаво, що до складу атестаційних комісій на Волині увійшли троє помічників нардепа факції політичної партії «Народний фронт» Ігоря Лапіна (Віктор Вальчук як представник Волинського обласного ГО «Волинські перспективи», Олександр Ніколайчук як представник ГО «Самооборона Волині» та Богдан Климчук). Окрім цього, до складу комісій входив головний редактор лояльного щодо Ігоря Лапіна ЗМІ (інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань») Анатолій Котлюк. Також журналіст згаданого видання Антон Бугайчук був представником апеляційної атестаційної комісії.

Зауважимо, що член Центральної атестаційної комісії Віктор Вальчук став скандально відомим внаслідок стрілянини в перехожих, яку вчинив у нетверезому стані.

Надання переваги під час ухвалення кандидатур особам, зацікавленим у підтримці однієї політичної сили, виглядає принаймні дивним, зваживши на те, що відбір, як йдеться у відповідях на запити, начебто здійснював Центр рекрутингу НПУ та партнери зі США. Однак відповідно до підпункту 2 пункту 2 розділу 2 Інструкції про порядок атестування поліцейських, персональний склад атестаційних комісій органів поліції затверджується керівником відповідного органу за погодженням з Національною поліцією України. Таким чином, насправді остаточне рішення про призначення кандидатів до складу атестаційних комісій ухвалював особисто Петро Шпига.

До слова, нещодавно із запитом щодо діяльності атестаційних комісій національної поліції звертався до Петра Шпиги депутат облради Микола Буліга. Через неоднозначну оцінку діяльності комісій громадськістю, він намагався з’ясувати, коли та за яким наказом утворили атестаційні комісії, які зміни вносили до їхнього складу та хто ухвалював рішення про призначення членів комісій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
помічник Показати IP 1 Квітня 2016 15:16
ціна питання 2-3$ тис. за позитивний висновок комісії!
прикольно Показати IP 1 Квітня 2016 15:50
отут і правда матка про них полізе
12345 Показати IP 1 Квітня 2016 15:57
Все просто Лапін лобіює Шпигу в Києві. Шпига дає можливість Лапіну копати бурштин. Шпига прикриває безчинства та порушення закону Самообороною, більше того включає їх в склад атестаційних комісій, що вони множили на 0 неугодних ментів. Все йде по колу.
Олександр Лєсной до 12345 Показати IP 1 Квітня 2016 16:37
Ану дай но мені відповідь, с**кун, що ховається з а цифрами. Які такі безчинства Самооборона творить, що її має Шпига прикриватии?
Правда Показати IP 1 Квітня 2016 17:33
2.5 роки незаконно копають бурштин де сбу менти прокуратура самооборона праві сєктора?як де в долі!
Олександр Лєсной до Правда Показати IP 1 Квітня 2016 17:38
1. Самооборона, як організація, створена на початку 2014 року. 2. Як упіймаєте когось з Самооборони за копанням вибивайте зуби лопатою. Це ж було сказано людям в селі Лісове.
Андрій Показати IP 1 Квітня 2016 18:47
Шпигу гнати з органів потрібно! Це взагалі не компетентна людина, яка тільки і вміє здирати з інших гроші, кришувати бурштин і брати хабарі !!!!!
!!! Показати IP 1 Квітня 2016 22:10
Рабана запити!
Голанов Антон Показати IP 1 Квітня 2016 22:31
ну давайте розкажіть мені скільки я накопав бурштину! і як я в Луцьку безчинствую в самообороні. маєте докази вперед! а якщо ні то сидіть і сопіть в 3 дірки
Анонім Показати IP 3 Квітня 2016 08:52
Якщо шпига некомпетентний то я видчуваю що то пише справжний професионал може швидкий? Вже забули який безпридел був в органах зараз хоть минимум поваги до полиций шукайте позитив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus