USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Кіборги вшанували в Луцьку пам’ять загиблих побратимів. Фото

20 Січня 2019 20:25
Волинські захисники Донецького аеропорту зібрались у Луцьку, аби пом’янути своїх полеглих побратимів. Захід відбувся у неділю, 20 січня, повідомляє Район.Луцьк.

З самого ранку вони відвідали Свято-Троїцький кафедральний собор, де помолились за загиблих «кіборгів» та поставили свічки за упокій їхніх душ.

Пізніше військовослужбовці поклали квіти до стели Героям Небесної Сотні та Героям АТО.

Офіцер 80-тої аеромобільної бригади Вадим Ваврищук розповідає, що частина волинських «кіборгів» поїхали на могили своїх загиблих побратимів.

«Частина хлопців об’їжджають могили своїх загиблих побратимів у Волинській області. Деякі бійці поїхали у Тернопіль, аби навідатись на могили загиблих «кіборгів», – каже боєць.

Також Вадим Ваврищук додає, що не розуміє, чому багато людей вшановують пам’ять захисників Донецького аеропорту 16 січня, а не 20.

«Ми не розуміємо, чому. Адже 17-го була підготовка до штурму, 18-го був потужний штурм, 19-го був перший підрив терміналу, а 20-го був другий підрив терміналу. За цих чотири дні загинули 58 людей. А за 242 дні загинули 100. Тобто, за цих чотири дні загинула більша половина тих, хто взагалі загинув в аеропорту. З Волині загинули 8 «кібогів». Я кажу про свій батальйон. А ще є безвісти зниклі», – каже чоловік.

Вадим Ваврищук підходить до стелли та показує на фото, з ким із загиблих «кіборгів» він товаришував.

«Ось тут двоє моїх бійців – Вася Смолярчук та Вадим Демчук. Вадим загинув 20 січня, а Василь – 19. Нас було чотири друга: я, Ваня Шатун, Юра Чучалін і Вадік Демчук. Ми з Шатуном повернулись, а вони загинули. У кожного з них я був на похороні», – зазначає «кіборг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянка Показати IP 20 Січня 2019 22:38
А де Дуківці? Вони ж теж обороняли Донецький аеропорт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus