USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кіровограду не вистачило 4 голосів, щоб стати Єлисаветградом

28 Жовтня 2015 22:15
Кіровоградській міській раді не вистачило чотирьох голосів для підтримки результату загальноміського опитування з перейменування міста у Єлисаветград. Про це повідомляє «Преса України».

Нагадаємо, відповідно до результатів опитування, проведеного 25 жовтня, більшість мешканців Кіровограда хоче назвати своє місто Єлисаветградом. Кіровоградці обирали з-поміж семи запропонованих назв. Іншими варіантами нової назви обласного центру були Інгульськ, Златопіль, Кропивницький, Багомір, Ексампей та Козацький. В цілому за перейменування населеного пункту висловилися 45863 чоловік. Понад 35 тисяч з них проголосували за повернення місту колишньої назви.

Депутати міської ради Кіровограда прийняли рішення направити до Верховної Ради сім варіантів нових назв міста. Там і повинні прийняти остаточне рішення щодо назви міста. «Сьогодні депутати міської ради прийняли зважене рішення, незважаючи на якісь там спроби взяти реванш над якоюсь назвою, депутати прийняли мудре рішення. Вони запропонували, а Верховна Рада з цих, що ми запропонували, вибере і прийме. І кіровоградці будуть задоволені. Відправлені будуть всі назви, за які кіровоградці голосували», - повідомив секретар міськради Іван Марковський. А лідер «Правого сектора» та народний депутат України Дмитро Ярош заявив, що перейменування Кіровограда у Єлисаветград тільки зіграє на руку російському президенту Володимиру Путіну в питанні реалізації його стратегії «русского мира».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, молодь Луцька закликала не повертати Кіровограду російську імперську назву Єлисаветград, запроваджену Росією у XVIII столітті на честь цариці Єлизавети, для демонстрації своїх претензій на Степову Україну. Так, у розділі “Електронні петиції” офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилася петиція, подана від імені студентської молоді, аспірантів та молодих науковців Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Нагадаємо, до 21 листопада мають бути перейменовані ті неселені пункти, які підпадають під декомунізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2015 22:39
"В цілому за перейменування населеного пункту висловилися 45863 чоловік" з 262 543 мешканців. Справжня дермократія.
XXX до Анонім Показати IP 29 Жовтня 2015 11:17
По - перше хто заважав решті прийти на вибори? По - друге в виборах мають право приймати участь особи віком від 18 років, відповідно ваша цифра значно зменшиться. І по - третє це саме і є демократія, коли більшість яка прийшла на вибори, сама, не під тиском, вибрала бажане.
нацик Показати IP 29 Жовтня 2015 08:11
Назло Путін пропоную назвати - Степано-Бандерівськ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus