USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Клімчук закликав запалити свічку в пам’ять за жертвами Голодомору

23 Листопада 2012 17:07
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук закликав усіх волинян вшанувати пам’ять жертв голодоморів.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

«Щороку в четверту суботу листопада, Україна вшановує пам’ять жертв голодоморів.

Найбільш жахливою і болючою трагедією в історії українського народу став Голодомор 1932-1933 років, який забрав мільйони людських життів. Це був удар по самобутності, незалежності українського народу, спрямований на масове фізичне винищення. Неможливо розумом осягнути причини і масштаби цього злочину проти людства. Це глибока рана, яка зарубцювалась, але ніколи не загоїться, не зітреться у національній пам’яті. Гірка правда про Голодомор боляче обпікає душу і є пересторогою для майбутніх поколінь.

Святим обов’язком, справою честі та покликом душі кожного свідомого українця є вшанування пам’яті невинно загиблих співвітчизників. Ми не можемо забути ті страшні події, не маємо права зрадити історичну пам’ять, аби не допустити повторення жахливих помилок. Ми повинні повною мірою врахувати всі наслідки того, що сталося, і усвідомити цінність миру і злагоди, єдності та порозуміння, цінність найдорожчого – людського життя.

24 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, ми вшановуємо загиблих українців. О 15.00 год. з Театрального майдану міста Луцька розпочнеться скорботна хода до Замкової площі, де відбудеться покладання квітів та панахида. О 16.00 год. буде оголошена хвилина мовчання та акція «Запали свічку».

Закликаю усіх волинян вшанувати пам’ять жертв голодоморів. Нехай запалені у кожній оселі свічки стануть символом вічної пам’яті про тих, для кого Голодомор став дорогою в небуття. Хай цей день увійде в наші серця тихою молитвою, а вогонь запалених свічок очистить душі, спонукає до людяності і милосердя», ‒ йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петро Показати IP 23 Листопада 2012 17:16
Шоб ти співав,голубе,якби з Банкової кивнули "атставіть"...
дідо Показати IP 23 Листопада 2012 18:24
Такі,як Клімчук, виконуючи завдання з Кремля,влаштували Голодомор.
Соціал-Націоналіст Показати IP 24 Листопада 2012 19:19
Закликати то закливкав. А сам не прийшов...
Партия психов Показати IP 27 Листопада 2012 12:02
К кому ему нужно біло приходить...мозги включи народ....ау..он готовиться к перекрашиванию..когда Юля війдет....будет своего ПАПУ в грязь втіптиівть...нафиг ваш голод..он дядя...вон какой....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus