USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кого патріотичні організації Волині підтримали на посаду ректора ЛНТУ

15 Червня 2015 18:31
Учасники Спілки «Патріотичних організацій Волині» прийняли спільне рішення щодо підтримки кандидатури на посаду ректора Луцького національного технічного університету. На їхню думку, це має бути людина-інноватор, з євроінтеграційними амбіціями, ініціатор кількох міжнародних інвестиційних проектів.

Про це йдеться на сайті Спілки.

Нагадаємо, МОН України оголосило конкурс на зайняття посади ректора Луцького національного технічного університету. Отже, вибори ректора ЛНТУ відбудуться 17 червня 2015 року.

Так, під час засідання правління Спілки «Патріотичних організацій Волині» (ГО «Майдан Волині», ГО «Волинська спілка учасників АТО», ГО «Велике козацьке коло», ВО «Волинська Січ Війська Запоріжського», ГО «Братство ветеранів ОУН-УПА Волинського краю», ГО «Волинське відділення всеукраїнського відділення ветеранів», Спілка «Волинська Обласна Організація Спілки ветеранів Афганістану», Асоціація Стрілецьких Братств України, ГО «Волинська правозахисна група», ГО «Волинська асоціація вчених та інноваторів») одноголосно прийняли рішення про підтримку на посаду майбутнього ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука.

Причину такої одностайності пояснив голова Спілки «Патріотичних організацій Волині» Леонід Прихода.

З його слів, громадські організації, які входять до складу Спілки «Патріотичних організацій Волині», активно беруть участь у громадському житті країни. А, отже, учасники Революції гідності бачать Україну проєвропейською, не корумпованою, не клановою, без кумівства та панібратства в державних установах та організаціях.

На думку пана Приходи, Луцький національний технічний університет є кузнею молодого покоління. Волиняни, а особливо студенти, хочуть бачити ЛНТУ закладом, диплом якого визнаватиметься у будь-якій частині світу, навчатися в якому було б престижно, а його випускники не мали б собі рівних на ринку праці.

«У суспільній діяльності наша Спілка «Патріотичних організацій Волині» тісно співпрацює з ГО «Волинська асоціація вчених та інноваторів», яка під керівництвом Петра Савчука залучила мільйони євроінвестицій на Волинь. На нашу думку, Петро Савчук – вчений нового покоління, інноватор, людина, яка зможе вивести Луцький національний технічний університет на новий європейський рівень, зробити університет відкритим для громадянського суспільства», - зауважив Леонід Прихода.

Зауважимо, напередодні виборів ректора Луцького національного технічного університету постало питання автономії вишів у Луцьку. З цього приводу доктор технічних наук, професор ЛНТУ Петро Савчук сказав, що, на його думку, зміни в освітній сфері, згідно з законом «Про освіту», тепер залежать від людей «на місцях».

«Насамперед, університет зможе самостійно формувати навчальні програми, які повинні, на мою думку, мати практичне спрямування, причому, орієнтовані вони будуть на інноваційний та соціально-економічний розвиток країни», – пояснив тоді Петро Савчук. Свої думки також висловили проректор Волинського інституту економіки та менеджменту, декан Старопольського університету в Кельцях і доктор економічних наук Василь Байцим та перший проректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Антолій Цьось.

Цікаво також, що на Волині будується унікальний водолікувальний комплекс за кошти Євросоюзу. Наразі освоєний перший транш виграних коштів, до листопада 2015 року волиняни мають освоїти ще 2 транші. Координатором проекту від імені громадської організації «Волинська асоціація вчених та інноваторів» є доктор технічних наук, професор ЛНТУ, а за сумісництвом – депутат Луцької міської ради, Петро Савчук.
Також він став ініціатором та координатором проекту розробки 3D-моделі автомобіля та пакета креслень, згідно з якими створюватиметься експериментальний екземпляр боліда. Нагадаємо, у Луцькому НТУ стартував міжнародний проект «Формула студент ЛНТУ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 50
дідо Показати IP 15 Червня 2015 18:39
З кожної групи випускників тільки один-двоє знаннями отримали диплом. всі решта за гроші.Ніхто давно не ховається, на коридорах звучать суми за екзамен ,залік чи курсову. Призначати на ректора потрібно чужу людина ,бо всі працівники давно потонули у хабарях.
Анонім до дідо Показати IP 15 Червня 2015 20:47
Хабарництво - основа, яка об'єднує майже 100% викладачів - кругова порука, лапа лапу миє. І ЦЕ замкнене коло має РОЗІРВАТИ стороння (бажано ІНОЗЕМЕЦЬ) людина. Інакше ВЗАЄМОВИГІДНЕ хабарництво не подолати.
Анонім Показати IP 15 Червня 2015 18:44
Призначати ректора наукового закладу мають науковці, не збіговисько "путріотів", які в науці нічого не тямлять, але дуже хочуть у кожне керівне крісло посадити свого "хлопчика".
Анонім до Анонім Показати IP 15 Червня 2015 19:11
Патріотизм хлопчика визначається правильним, тернопільським, місцем народження і правильною, бютівською, партійною належністю.
Qwe до Анонім Показати IP 15 Червня 2015 19:28
Савчук давно не в БЮТі, при такому регіональному керівництву там не можливо знаходитись, тому і П.П. вийшов звідти.
Всезнайко до Анонім Показати IP 15 Червня 2015 21:58
А що за *** Петро Савчук?
петро іванович до Всезнайко Показати IP 16 Червня 2015 00:45
Палиця...
рекс Показати IP 15 Червня 2015 18:48
хабрний вуз!!! по собі знаю!!! не має важких предметів..є важкі преподи що жадають бабла!!...і в оющазі для студентів якогось хєра!!!!!!!!!!!!живуть преподи....нагнати їх од перше правило!!
apis Показати IP 15 Червня 2015 18:52
Гарвард отдыхает.Если не их кандидат пройдёт,,будут прыгать и покрышки жечь...
Анонім до apis Показати IP 15 Червня 2015 19:43
Ти що? У нас вільні вибори - якщо проходить не той, хто потрібен, то його тільки люструють, і все.
rev Показати IP 15 Червня 2015 20:09
А що П.П. зробив для університету будучи на посаді завідувача кафедри? Залучив 46 млн грн для університету чи для області (і взагалі де вони, хто бачив результат їх залучення, чи це просто популізм)? Може його команда отримала грант про проведення наукових досліджень на базі університету? Чому будується комплекс у Грем'яче, а не модернізується спорткомплекс ЛНТУ та стадіон? Хто фінансує його передвиборчу кампанію, замовні статті у пресі, друк такої кількості макулатури? Він за свою заробітну плату? Якщо ні, то що захочуть ті, хто його фінансує після його перемоги? Запитань до П.П. більше ніж відповідей.
студентка Показати IP 15 Червня 2015 20:29
я там тоже навчалась і осі що скажу викладачів можна поділити на три групи 1 викладачі в яких можна здати і головою і за гроші їх 95%, 2 в яких за гроші ніяк не здаси тільки знаннями, 3 в яких треба здавати тільки за гроші, однак вних можна здати і без грошей головою можливо просто отримаєш нижчу оцінку і з 3 разу. Все залежить від студента хочеш здати головою здавай хочеш за гроші прошу.
вУсенко Показати IP 15 Червня 2015 20:34
Дві реальні кандидатури - Зорянка Герасимчук і Сергій Пустюльга. Дідуха треба взагалі вигнати - С*КА ЗРАДНИК!!! Решта - балласт. Сергій Іванович - Рожищенці-випускники за ВАС!!! P.S. окрім, звичайно, продажньої сімї Богданів і Адама Павлюка.
rev до вУсенко Показати IP 15 Червня 2015 20:39
От Вам і випускники ВУЗу - інтелігенція, що тут скажеш :) Вже не знають як до Дідуха підступитися і крім лайки нічого конструктивного на думку не приходить. Молодці, видно хто Ваш учитель. Це комплімент Сергію Івановичу за вихованих, толерантних, мудрих випускників.
ще не зовсім свідоми Показати IP 15 Червня 2015 20:48
Яка різниця, чи фахівець чи неук. Головне, щоб у "вишиваній" свитці ходив і о 6 ранку співав гімн ( а в обідню пору брав хабарі), а ввечері щиро молився за неньку.
сну Показати IP 15 Червня 2015 21:21
савчук ставленик олигархату
вду до сну Показати IP 16 Червня 2015 10:34
Савчук ставленик Палиці, який вже купив півЛуцька, хоче тепер решту докупити. Буде така собі губернія - Палицюкія, де всі будть служити одному пану - Палиці. А поки на місці працюють намісники з "Нового Луцька", так сказать, готують тепле приземлення свого патрона. Вкрдені мільйони не пахнуть, то хай ліпше на добрі справи підуть.
анатолій до вду Показати IP 16 Червня 2015 12:51
Я навчався в політесі у 80 роках і знаю практично всіх барбосів які балатуються на посаду ректора.Всі хто пише коментарі ні коли не був у цьому болоті.Хто такий Пустюльга дайте йому декілька бакалів пива і сесія буде здана колись він був дорожчим.Зоряна не може скласти собі ціну.А всі інші шушара про яки непотрібно писати.Савчук говорять нова генерація за кого можна голосувати.Чому не резкнути.ДУМАЙТЕ ГОЛОВОЮ.
вду до анатолій Показати IP 16 Червня 2015 13:09
вибір в українських реаліях тотальної корупції - це відсутність вибору, бо до влади рвуться хапуги, пройдисвіти і лицеміри, в яких такі цінності як порядність, повага до інших - відсутня на генетичному рівні.Тому так виходить, що людина порядна, вихована, яка має здібності і знання, яка є професіоналом у своїй галузі, ніколи не полізе в це свиняче болото. а ті, які нині є кандидатами, прийшли в університет через звязки, хтось донька, хтось син, а хтось за хабар і повуха обгадили себе, беручи хабарі, плетучи інтриги согодні розповідають які вони достойні, щоб сісти в те тепле крісло ректора. Повірте, що не всі ще втратили здоровий глузд і продали власну совість за бабло. Серед кандидатів немає жодного достойного!!!! Кажуть, треба починати з себе. Вперед, зараз такий шанс є.
ОДНОЗНАЧНО!!! Показати IP 15 Червня 2015 21:21
Майбутнім ректором має бути ПУСТЮЛЬГА СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ!!! Не наробіть того,чого наробили з виборами влади,як центральної,так і місцевої.
ЛНТУ Показати IP 15 Червня 2015 21:23
бо ж Сачук, то людина Палиці. От звідки стільки позитиву на ВН. А так він повний нуль. Соррі за правду, Петре.
стоп Показати IP 15 Червня 2015 21:23
патриоти с и не лизте до нас ми сами розберемось за якого взяточника голосувати
надзвичайний такотож до стоп Показати IP 16 Червня 2015 11:10
Якщо патріотичні сили Волині мають якісь компромати та претензії до одного із сімейних кандидатів на посаду ректора то давайте… не мовчіть!
Анонім Показати IP 15 Червня 2015 21:30
Бурчак
Колік Показати IP 15 Червня 2015 22:27
Тільки Зоряна втримає вуз на плаву ,Пустюльга ще той чорт.
Зануда до Колік Показати IP 16 Червня 2015 12:23
Хай краще, ваша Зорянка розкаже чому і за що її вигнали з роботи з Києва з університета Мазаракі, хай розкаже , що вона робила і з ким в Севастополі. Що проти неї порушили кримінальну справу. Хай розкаже, чого і з ким їздила в Англію, в Америку, Німеччину , Польшу, Італію, Іспанію ітд. і це все за державний кошт.Хай розкаже скільки в неї коштує захист, але це думаю і ви добре знаєте,,,,,,,,,
так зайшов Показати IP 15 Червня 2015 22:44
ПП в ректори !!!!!!!!!!!!!!!!!!! однозначно.
Мудрий Показати IP 15 Червня 2015 22:54
Вельмишановна інтелігенція!!! Чи не здається вам, що Савчук, Талах та Пустюльга, згідно своїх передвиборчих програм, працюють на об’єднання із Східноєвропейським університетом. Задумайтеся, ще раз перед тим як віддати свій голос. Де, з ким, та як ви будете працювати???????
semen Показати IP 15 Червня 2015 23:08
зоряна не може поділити спадщину..... бурчак--хрон ще той..... пустюльга--за коломойського.... савчук--повний ноль..... запросіть- хайліса.....!!!!
Глаз божий Показати IP 15 Червня 2015 23:25
А поцікавтесь як Савчук нерухомість придбав не сплативши податків !Непорядний,брехливий,злодійкуватий,-якщо таким має майбутній ректор-то голосуйте,але не нарікайте,якщо на старості літ навчені ним діти не подадуть вам склянку води.
Сірий кардинал Показати IP 15 Червня 2015 23:55
Будь -хто ! Тільки не Зоряна ! Досить кормити клан ! Перетворили державний ВНЗ у сімейну годівницю ...Пора з цим закінчувати ! Ганьба для Волині ! Дорогу молодим і перспективним ! Петра Савчука - ректором ЛНТУ !!!
за Петра Показати IP 16 Червня 2015 00:32
Вибори ЛНТУ -це ж не кінець світу, працюйте та розвивайте вуз, як Ви усі декларуєте! А зміни потрібні, тому що усе пливе усе змінюється! Нехай, ще Савчук покерує, а за пять років знову будуть вибори! Збережіть своє обличчя не поливайте один одного брудом! У цій ситуації Зоряна покращила б перед колективом репутацію якби благородно знялась, або не подавала свою кандидатуру!
Пророк до за Петра Показати IP 16 Червня 2015 09:59
Скоріше світ клином зійдеться, ніж вона зніме свою кандидатуру ! Її репутацію вже нічим не "відшкрібеш". І взагалі - яка різниця хто і як голосує, головне - хто рахує !!! Ау, патріоти, проконтролюйте. P.S. Ці вибори не одним судовим позовом аукнуться ...
випускник до за Петра Показати IP 16 Червня 2015 11:09
Я з великою повагою ставлюся до організаторських здібностей та наукових та професійних досягнень Віктора Божидарника, але не можу погодитись з його дефирамбами Проффесору Януковичу.Цитата «Авторська монографія „Віктор Янукович – державний антикризовий менеджер" є доказом потужної корумпованості у вищій школі. Поява цього видання - своєрідне пояснення факту плідних професійних успіхів й досягнень ректора ЛДТУ та його доньки Зоряни.» Майдан-ІНФОРМ: 02-03-2005 13:02 // // URL: http://maidan.org.ua/static/news/1109761354.html
Діфірамби об'єктивно до випускник Показати IP 16 Червня 2015 11:53
Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі заявив, що за сприятливих умов розвитку українська економіка знову зможе досягти рівня 2013 лише через 20 років. «Зараз Україна - найбідніша країна в Європі. Якщо падіння економіки раптом зупиниться і Україна буде розвиватися щороку на 4%, то ми дійдемо до рівня 2013 через 20 років. Тільки через два десятиліття ми повернемося на економічні показники України Януковича», - сказав він під час виступу на стратегічній сесії Одеського регіону.
DiG Показати IP 16 Червня 2015 01:04
З такою краваткою тіпа слюнявчик Савчуку хіба шо бути обліковцем на помідоровій плантації в Заліщиках на Тернопіллі ,а не ректором європейського вузу .
студент Показати IP 16 Червня 2015 08:45
Це взагалі не ВУЗ а звичайне Поліське ПТУ і керувати ним буде звичайний конюх, типу Коцана . КОРИТО чекає.
Па Показати IP 16 Червня 2015 09:45
Проти
Федір Показати IP 16 Червня 2015 09:47
пам'ятаю як Петро Петрович домовлявся із старостою групи за оцінки. 80 Грн - 60 балИв (його вимова), 75 балИв - 100 Грн, 90 балИв - 150 Грн.... Пам'ятаю як електротехніку помагав здавати групі......
Кюрі до Федір Показати IP 16 Червня 2015 11:46
А що , вже електротехніку здати просто так неможна? А хто веде електротехніку?
надзвичайний такотож Показати IP 16 Червня 2015 10:34
раджу усім коментаторам паралельно прочитати статейку та коменти на волиньпості, яка скоропостижно завісилась у неділю, де пан (наголошую - ПАН!) Лазорко висловлюється за підтримку Зоряни Г. Тепер зверніть увагу на коменти про П.П., якого ніби просуває Палиця. Вам не здається що ці два давні друзі та бізнес-партнери в такому разі розігрують якусь глибоку мало кому відому гру? Тим не менше, мені Савчук імпонує навіть як депутат міськради, бо я університетів не кінчав, які вони викладачі відать не відаю...
Вікторія Показати IP 16 Червня 2015 11:12
Ото попалилися, це ж треба було так безграмотно організувати підтримку ще й пописати про це.
ліберал2 Показати IP 16 Червня 2015 14:10
Організації ці працюють лише "на папері", стаття звісно джинсова..)) Але навчався в ЛНТУ, добре знаю Савчука, хороша людина, комунакабельна, дуже прогресивний викладач, не хабарник,- що велика рідкість для "політеха". Було б цікаво побачити нового несовкового ректора. А то одну сім"ю на майдані виганяли, а тут в Луцьку треба з домінуванням іншої в ВНЗ закінчувати...
демократ до ліберал2 Показати IP 16 Червня 2015 16:18
Савчук не хабарник??????? кури вже сміються...
ліберал2 Показати IP 16 Червня 2015 16:51
я і мої однокурсники йому не платили йому, може якісь заочники і платили... Так хто вчився в ЛДТУ, то знають, як студенти переслідують викладачів, і пропонують "порішати"... Так треба систему змінювати.. ЛНТУ це реально корупційне кодло, і винна в першу чергу "сім"я"...
стьюдент Показати IP 16 Червня 2015 21:44
Зоряна Вікторівна своїй сімї не може дати ради,розлучена. То що можна говорити про управлінням Університетом,в неї в голові тільки любовні походеньки ща державний кошт. Як що щось змінювати,то краще починати з голови. В неї окрім власних амбіцій нічого немає. Необхідно дати Університету нове життя,але без неї.
Міськрада Показати IP 16 Червня 2015 21:57
Савчук і в сесійній залі був вірний собі-обіцяв одне,а тиснув ту кнопку,яка мала колір в тональності американської купюри.Його слова і роздруківки голосувань є підтвердженням того.Брехливий,жадібний і боягузливий-очі маленькі кругленькі,завжди масні і не витримують прямого погляду.Двуликий і непорядний.
небайдужа до Міськрада Показати IP 17 Червня 2015 18:45
а конкретніше про випадки такого голосування і двуличності в міськраді ??
В. Тарасенко Показати IP 17 Червня 2015 20:32
Ректорами повинні бути всі 8 кандидатів. якщо за них були голоси. Тоді врахуються всі фактори.
геть Показати IP 17 Червня 2015 22:41
геть викладачів зі студентського гуртожитку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus