USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Константинополь не припиняв спілкування з РПЦ, – заява

19 Жовтня 2018 22:29
Архієпископія православних російських церков у Західній Європі (екзархат Вселенського патріархату) заявила, що Константинополь не припиняв спілкування з Московським патріархатом.

Про це повідомляється на сайті архієпископії, інформує Українська Правда.

"Сповіщаємо вас про те, що Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом і продовжує його поминати в порядку, встановленому в диптиху", - йдеться в заяві.

Водночас екзархат підкреслив, що він "перебуває в повному спілкуванні з усією православною церквою".

"Усі православні віруючі можуть брати повну участь у літургійному житті і церковних таїнствах в наших парафіях", - додали в архієпископії.

Раніше синод Російської православної церкви заявив про припинення "євхаристичного" спілкування зі Вселенським патріархатом.

11 жовтня синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві.

Також синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Натомість, президент РФ Володимир Путін наказав забезпечити безпеку промосковських митрополитів в Україні шляхом розміщення спецназу ГРУ під прикриттям у найважливіших храмах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus