USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Корупція в Нацгвардії: військових здають в оренду

28 Квітня 2017 14:17
Служба безпеки України днями затримала за хабар посадовця Нацгвардії.

Як повідомили в СБУ, затриманий брав у підприємців гроші за надання гвардійців для охорони комерційних об'єктів, інформують Надзвичайні новини.

На оперативному відео видно, як в автомобілі чоловіки про щось домовлялися. Згодом один із них вийшов з машини. В його руках – білий конверт. За кілька секунд розпочалася операція із затримання. В конверті – 15 тисяч доларів, а затриманий – керівник квартирно-експлуатаційної служби військової частини Нацгвардії №3030 у Києві.

«Він пропонував укласти договір із розрахунку 30 гривень за годину наданої послуги одним військовослужбовцем. Для того, щоб такі умови були прописані у договорі, він вимагав для себе особисто ще по 40 гривень за кожну годину», - розповів військовий прокурор Дарницького гарнізону Києва Микола Петришин.

А нещодавно, каже прокурор, підполковник запропонував фірмі працювати взагалі без укладання угоди: нічого Нацгвардії, натомість усе – йому. За таку схему пообіцяв: він після травневих свят – тобто з 3 травня – надасть військовослужбовців для охорони, щоденно по дві особи.

«Військовослужбовців, які будуть проходити фактично службу поза межами частини і надавати послуги з охорони, і будуть свято вірити в те, що вони служать Україні, а насправді за це посадові особи будуть отримувати грошову винагороду», - наголосив Микола Петришин.
У військовій прокуратурі кажуть: Нацгвардія справді має право надавати охоронні послуги, але гроші за це повинні йти військовій частині офіційно, а не окремим її керівникам.

Облуплені стіни та обшарпані сходи в військовій частині №3030 свідчать: тут не розкошують, і додаткові заробітки військовим не завадили б.
У прес-службі Нацгвардії неприємний інцидент не коментують. Тільки кажуть, що затриманий взагалі не мав повноважень укладати з кимось якісь угоди про охоронні послуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Жучок М. Показати IP 28 Квітня 2017 15:44
Все як в нашій Україні . Це саме дно, а вершину "айзберга" не бачать...Подивіться про академію СВ у Львові. https://www.youtube.com/watch?v=Xv12-9EauNA
Бред Показати IP 28 Квітня 2017 21:17
Приїдьте в Володимир і побачите бюджетне марнотратсво , євроремонти ,нова бруківка, стеклопакети ,нова трибуна на плацу,нова стела в зрп. А це абсолютна мелоч......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus