USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Ковельська виховна колонія може лишитися без світла

26 Травня 2015 17:33
Від електропостачання можуть відключити Ковельську виховну колонію, - інформує Про Ковель.

Про це під час засідання 72 сесії Ковельської міської ради заявив начальник виховної колонії Іван Абрамчук. Він повідомив, що адміністрація отримала попередження стосовно заборгованості колонії перед обленерго, а в разі її непогашення колонію можуть відключити від електропостачання.

Однак до депутатів міської ради Абрамчук прийшов зовсім з іншого приводу. Він знову клопочеться про звільнення установи від орендної плати.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляли ро те, що начальник управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Олександр Герасимчук просив ковельських депутатів звільнити від плати за землю Ковельську виховну колонію.

Наразі Ковельська виховна колонія не має заборгованості перед міським бюджетом щодо цього податку. Начальник колонії твердить, що вони не в змозі платити понад 64 тисячі гривень за оренду землі, також не по кишені їм платити і по 30 тисяч гривень в місяць за електрику. А, оскільки установа є не прибутковою, то адміністрація просить владу міста і депутатів допомогти колонії «втриматися на ногах», звільнивши її він сплати земельного податку.

І в черговий раз начальник установи почув у відповідь, що держава зобов’язана фінансово утримувати цю структуру. Більше того, в зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 року не передбачено надання пільг чи звільнення від сплати земельного податку для установи, підприємств, організацій державної форми власності. Щодо останнього, то цей момент прописаний у зверненні Ковельської міської ради до Прем’єр-міністра України Яценюка, в якому депутати просять керівництво держави переглянути окремі статті Податкового кодексу України з метою законодавчо врегулювати пільги для установи Державної пенітенціарної служби України – виховної колонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus