USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Козацький рокер» Сергій Василюк виступив в обласному центрі Волині. ФОТО

16 Березня 2009 11:41
В обласному центрі Волині з акустичною програмою «Сховане обличчя» виступив лідер і вокаліст музичного гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк. Про це 16 березня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Невеличка зала у луцькому Будинку вчителя була повністю заповнена приблизно півсотнею молодих волинян. Сергій Василюк, акомпануючи на гітарі, виконував авторські пісні, переважна частина з яких є маловідомою для широкого загалу. У піснях пана Василюка – глибокі почуття, краса української природи, зокрема в образах вітру, сонця, води, вогню. Виконані твори переповнені лірикою. Вони стосувалися і життя України та українців, а також української діаспори. Одна з пісень була створена на слова видатного поета Василя Стуса. Сильний голос, сильні тексти пісень, їхнє виконання «від душі» – все це, безперечно, сподобалось публіці, яка після кожного виступу аплодувала співаку.
 
Крім того, присутні поспілкувалися з Сергієм Василюком. Він розповів про свою творчість, а також творчість групи «Тінь Сонця», подальші плани. Не виключено, що гурт виступить у Луцьку знову на фестивалі «Бандерштат» влітку. «Ми поламали стереотип, що «метал» (стиль музики – «ВН») не може бути українським», – зазначив пан Василюк. За його словами, «ефір заполонили політики» і дуже рідко там можна почути хорошу поезію. Сергій Василюк розкрив і власні музичні вподобання, серед яких творчість гуртів Iron Maiden, українська автентика, «Кому вниз», «Вій», «ДДТ», «Алиса», «Кино», український поп «часів «Території А».  Проте за словами лідера «Тіні Сонця», йому дуже подобається увертюра Миколи Лисенка до опери «Тарас Бульба» – «Вся Україна у цьому», – зазначив музикант.
 
Опісля спілкування музична програма продовжилася. Пан Василюк виконав і народні пісні, зокрема повну версію «Ой там на горі» з відомого мультфільму «Жив був пес». На завершення концерту Сергій Василюк виконав пісні з репертуару гурту «Тінь Сонця». При цьому аудиторія підспівувала музиканту. Під кінець публіка стоячи аплодувала виконавцю за концерт і викликала на біс, з чим Сергій Василюк погодився і заспівав ще кілька пісень.
 
Довідково:
 
Сергій Василюк з акустичною програмою «Сховане обличчя» відвідав низку українських міст. У Луцьку концерт відбувся під егідою Центру модерної української культури «Форпост».
 
Творчість гурту «Тінь Сонця» називають «козацьким роком».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus