USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кремезні чоловіки, 500-кілограмовий віз та «ударне» шоу: спортивне свято у містечку на Волині

7 Липня 2016 12:26
Найкращих сільських спортсменів зібрав нещодавно Камінь-Каширський. Містечко стало центром спортивного азарту, розваг і веселощів.

Так, кілька днів тому сюди приїхали жителі чи не з усього району, одні – щоб продемонструвати свою силу на традиційних районних сільських спортивних іграх, інші – щоб вболівати за земляків. На стадіоні Камінь-Каширського ВПУ, де тривали змагання, було чим зайнятися дорослим і дітям, сумувати не довелося нікому.Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», за сприяння якого відбулося спортивне свято.



Команди з 17 сільських рад Камінь-Каширського району і Камінь-Каширської міської ради взяли участь у змаганнях 7 видів. Загалом було понад 300 учасників. Кремезні чоловіки продемонстрували силу у гирьовому спорті та штовханні колоди. Згуртували свої зусилля в одне русло учасники команди у перевезенні навантаженого воза, вага якого сягала 500 кілограмів, та перетягуванні канату. У армспорті випробовували свої можливості як чоловіки, так і жінки. Цікавими та забавними були змагання серед спортивних сімей «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Організатори зазначають, що серед учасників змагань професіоналів мало, більшість – любителі спорту, які на перше місце ставлять здоровий спосіб життя.



Організатор спортивного заходу, голова районної організації ВФСТ «Колос» Руслан Бобко каже, що змагання відбуваються щорічно, але не в таких масштабах як цього разу. «На основі результатів, ми формуємо команду, яка захищатиме честь району на обласних сільських спортивних іграх Волині, – розповідає Руслан Бобко. – Щорічно в районі проводиться понад 30 регіональних змагань з найбільш популярних видів спорту. Збірні команди району беруть активну участь та демонструють хороші результати в обласних і всеукраїнських змаганнях».

Свідченням того, що у волинській глибинці спорт люблять, є те, що Камінь-Каширщина дала старт у великий спорт Майстру спорту України міжнародного класу з важкої атлетики Юрію Чикиді та Майстру спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Ігорю Сахаруку – членам збірних команд України, які неодноразово здобували перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, а також майстру спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Банзеруку Івану, який у серпні буде представляти Україну на ХХХІ Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Ще одна гордість Камінь-Каширського району – дворазовий Паралімпійський чемпіон та срібний призер Паралімпійських ігор з футболу, Заслужений майстер спорту України Анатолій Шевчик, який прийшов на стадіон у ролі глядача.

«У Камені-Каширському дуже багато молоді, яка долучається до спорту, тому й такі змагання тут проводяться часто. Восени, минулого року, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» побудував спортивний комплекс, де займаються не лише місцеві мешканці, а й жителі сусідніх міст», – розповідає Камінь-Каширський міський голова Василь Бондар.

Попри неймовірну спеку, яка була цього дня, учасники змагань були зібрані та зосередженні, оскільки вони знали, що конкуренція у них чималенька.



Жителя села Видричі Володимира Царика можна назвати професіоналом у перетягуванні канату, адже на рівні району та області, він цим займається вже 25 років. Володимир каже, що підбирав команду під свій ріст і вагу, а це 100 – 120 кілограмів. В результаті Видричівська сільська рада у перетягуванні канату зайняла третє місце.

Також Володимир Царик штовхав колоду. З цього виду спорту у трійку не увійшов та результат був непоганий.

Депутатка Камінь-Каширської районної ради від партії «УКРОП» Світлана Сидорук представляла Карасинську сільську раду у армспорті. Попри те, що здоров’я не дозволяє таких навантажень, жінка підтримала свою команду і, як виявилося, недаремно, адже вона здобула перше місце серед жінок. Світлана Сидорук зізналася, що це не перша її перемога у цьому виді спорту, адже були перемоги і на обласному рівні.

«Дуже люблю спорт, його не можна не любити. Спорт – це здоров’я, це дух, який дуже важливо підтримувати, адже сьогодні в людей зневіра й розчарування. Ми маємо об’єднуватися і саме такі спортивні масові заходи згуртовують людей. Сьогодні на стадіоні присутні різні люди, з різними поглядами на життя, але всі радіють і вітають одне одного», – підсумувала Світлана Сидорук.



На стадіоні Камінь-Каширського ВПУ багато молодих сімей. Хтось приїхав брати участь у змаганні «Тато, мама, я – спортивна сім’я», інші просто скористалися нагодою відпочити. Сім’ю Паликів з села Гута-Боровенська можна назвати по-справжньому спортивною. І хоча Людмила Палик каже, що вони не тренувалися спеціально, але їхали у районний центр з великим бажанням перемогти.

В результаті Палики вибороли перше місце в сімейному змаганні. Окрім цього Людмила Палик стала срібною призеркою з армспорту.

В той час як спортсмени демонстрували свою спритність та силу, у іншому кінці стадіону було гамірно і весело – найменших учасників свята розважали казкові герої. Хлопчики та дівчатка робили зарядку, танцювали, грали у ігри. Кожен з них отримав яскраві подарунки та позитивні емоції.



Відчуття справжнього свята та море гарного настрою дарували музичні колективи, які виступали на сцені протягом дня. Українською піснею зачаровували гостей Народний артист України Василь Чепелюк, вокальний квартет «Акорд» а також місцеві музичні колективи.

Додав адреналіну гостям спортивного свята музичний гурт Garage Drum Show, які влаштували на стадіоні справжнісіньке «ударне» шоу.



Родзинка дійства стала музична програма від гурту «Пластилін».



Доки на сцені виступали артисти, судді підвели підсумки змагань та визначили переможців. За загальними результатами тріумфаторами свята стала команда, яка представляла Камінь-Каширську міську раду, друге місце дісталося Піщанській сільській раді, бронзовим призером стала Гуто-Боровенська сільська рада.

Директор Камінь-Каширського міського центру «Спорт для всіх» Сергій Панасюк каже, що претендентів на участь у спортивних змаганнях було дуже багато.

«У нашій команді є досить сильні учасники, в тому числі і професійні спортсмени. Закономірно, що в трьох видах змагань ми взяли перше місце, в одному – друге, в одному – третє, – підсумовує результати своєї команди Сергій Панасюк. – Камінь-Каширщина – поліська глибинка, аграрний край, попри недостатнє фінансування спорту, ми маємо певні досягнення та перспективи. Наскільки пам’ятаю, в усіх фестивалях камінь-каширці не займали місць нижчих п’ятого».


Організатори свята нагородили усі сільські ради, які брали участь у змаганнях спортивними сувенірами. Кожного переможця нагороджували кубком, медаллю та дипломом. Команди переможці отримали грошові сертифікати від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» на придбання спортивного обладнання та інвентаря.



Враженнями від спортивного свята поділився і виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський, який протягом дня спостерігав за спортивними змаганнями та нагороджував переможців. «До нас звернулося районне фізкультурно-спортивне товариство «Колос», яке запропонувало організувати традиційні районні сільські спортивні ігри. Ми відгукнулися на пропозицію і підтримали організацію спортивного свята. Оскільки розвиток та підтримка спорту – один з пріоритетів роботи Фонду. Я помітив, що учасники і гості задоволенні святом. Проте відчувається, що таке дійство останнім часом відбувається рідко. Це видно по запалу хлопців, з яким ентузіазмом вони тягнуть канат, змагаються в армспорті та інших видах змагань. Тому, я думаю, що ми й надалі будемо підтримувати ті спортивні традиції, які є на Камінь-Каширщині».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus