USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Куди влаштовуються на роботу переселенці на Волині

9 Лютого 2015 12:07
Протягом березня 2014 року - січня 2015 року до міських, міськрайонних та районних центрів зайнятості Волині звернулись 492 особи, які вимушено покинули окуповану територію Автономної республіки Крим, міста Севастополя та перемістились із території зони АТО Донецької і Луганської областей.

За цей час працевлаштовані 140 осіб, в тому числі за направленням служби зайнятості знайшли роботу 117 переміщених.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб працевлаштовано у ТзОВ "Кромберг енд Шуберт" – 14 осіб, 4 особи у ТзОВ «Модерн-Експо», по 3 особи у ТЗОВ "М.Ж.К" та ТзОВ "Фоззі-Фуд", по 2 особи – ВП "Локомотивне ДЕПО Ковель" Державного територіально-галузевого об’єднання "ЛЗ", ТзОВ "Сальве", Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Волинська дирекція українського державного п-ва поштового зв'язку "Укрпошта", підприємця Онищук Г.А. (смт. Любешів).

ЧИТАТИ ЩЕ: ДІВЧИНА З «ЧОЛОВІЧОЮ» ПРОФЕСІЄЮ: ПЕРЕСЕЛЕНКА З МАРІУПОЛЯ НА ВОЛИНІ

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці 16 переміщених осіб скеровані на професійне навчання та підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості. Навчання проводилось за професіями:

- «Комп’ютеризований бухгалтерський облік» (5 осіб), «Підприємець-початківець» (3 особи), «кухар», «кравець», «перукар-модельєр», «продавець продовольчих товарів»;

- 4 особи проходили навчання на виробництві (стажування) за професіями «кухар», «приймальник замовлень», «завідувачвиробництва», «продавець непродовольчих товарів».

Залучено до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру 9 осіб.

Зокрема, кухарем у підприємця М. Степаняна, виробником морозива на ПП "Мавін", майстром дільниці у ПуАТ "НЛЗ" (м. Нововолинськ), продавцем продовольчих товарів у підприємцяС.Гуменюк, кур’єром у ТзОВ "Компанія інновацій", прибиральником службових приміщень у ПП "Лель", пекарем у ТзОВ "Хліб" (м. Ковель).

Три особи отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для відкриття підприємницької діяльності, з них:

- 2 кримчан (реалізація пробіотиків у місті Луцьку та відкриття молодіжного кафе);

- луганчанин започаткував власну справу із надання послуг з фрезерно-гравірувального обробітку.

У базі даних вакансій по Волинській області налічується 5 пропозицій роботи з наданням житла. Актуальні вакансії наявні у СГПП «Дружба» Луцького району. Потреба в працівниках існує за професіями: головний бухгалтер, зоотехнік, лікар ветеринарної медицини, юрист, головний інженер.

Штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції розміщений за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 31 (Інститут післядипломної освіти).

Телефони – (0332) 24-60-88 (щоденно з 09:00 до 18:00),

(0332) 25-25-46; (067)334-54-10, а також - "101" - ЦІЛОДОБОВО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus