USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екологія, спорт та довкілля – Костянтин Петрочук відзвітував про роботу

14 Травня 2018 18:30
Звітуючи про роботу за рік, заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук поінформував, як вдалося покращити екологічну ситуацію в обласному центрі, що вдалося зробити для підтримки громадських ініціатив та як розвивається спорт.

Про це йшлося під час пленарного засідання позачергової 41-ої сесії Луцької міської ради 14 травня.

Депутати поцікавилися, як він бачить розвиток парків у Луцьку.

«У центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки ще торік затверджена концепція розвитку, активно велися роботи з відновлення територій, тривають і надалі. Щодо парку імені 900-річчя Луцька, то вже є розроблена концепція, яку ми найближчим часом подамо на затвердження депутатського корпусу.

Далі працюватиме над парком на 40 районі, де вже є дитячі майданчики, розвиватимемо парк на ДПЗ «Дубки», за РАЦСом та на Вересневому», - відповів заступник міського голови.

Ігор Поліщук зауважив, своєю чергою, що багато лучан не впізнають, як змінився Луцьк.

«Прошу присутніх звернути увагу на окремі моменти роботи. Зокрема у басейні проведено модернізацію, а місячні надходження зросли із 100 тисяч гривень більше, як у два рази, що дає можливість проводити поточні ремонти, закупити форму дітям.

Щодо центрального парку – то відбулися помітні зміни. Раніше там ніхто не відпочивав, а тепер це одне із улюблених місць відпочинку лучан. Ще кращим буде парк імені 900-річчя Луцька. Люди, які давно не були в місті, повернувшись, не впізнають його, на стільки багато відбулося позитивних зрушень. Люди дякують за це», - наголосив Ігор Поліщук.


ЕКОЛОГІЯ

Основним завданням у галузі охорони довкілля було забезпечення безпеки. Це вдалося зробити реалізовуючи заходи із комплексної програми охорони навколишнього природного середовища міста Луцька на 2016-2017 роки. Зокрема на це передбачали суму 43,774 млн. гривень з різних джерел фінансування. Виконали природоохоронних заходів на суму 49,101 млн.грн, що становить 112,2 %. (у 2016 р. - 7,4 млн грн).

відходи:

- реконструкція III-ої черги міських каналізаційно-очисних споруд. Виконано робіт на суму 1600 тис. грн; впорядковано зони санітарної охорони артезіанських свердловин прісних підземних вод – 320 тис. грн.; здійснено капітальний ремонт систем аерації (заміна повітродувки та реконструкцію аеротенків) загальною вартістю 3322,2 тис. грн; розроблено проектно-кошторисну документацію реконструкції технологічних біоставів на загальноміських каналізаційно-очисних спорудах вартістю 175 грн;

- Луцьким спеціалізованим автотранспортним комунальним підприємством «Луцькспецкомунтранс» придбано обладнання для збору відходів, в тому числі і для роздільного збору; відділом екології міської ради організовано збір та передачу на утилізацію відходів I класу небезпеки: відпрацьованих люмінесцентних ламп та батарейок із закладів бюджетної сфери;

- ТзОВ «Кліар Енерджі» здійснило основний комплекс робіт з монтажу обладнання для дегазації полігону твердих побутових відходів на суму 12,917 млн грн;

вода:

- КП «Луцькводоканал» провело заміну насосного обладнання на каналізаційно-насосних станціях №2, 4, 5; реконструкцію напірного колектора та здійснено нове будівництво каналізаційної мережі на вул. Корольова, загальною сумою 9755,7 тис. грн;

- здійснено будівництво та реконструкція мереж зливової каналізації на замовлення департаменту житлово-комунального господарства та управління капітального будівництва міської ради на суму 3508,0 тис. грн;

річки та озеленення:

- тривали роботи з відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Стир (видалення аварійних дерев) за кошти міського бюджету в сумі 350 тис. грн. та видалення підводної рослинності в межах акваторії центрального пляжу на суму 9,8 тис. грн;

- ТзОВ «Казкова оселя» виконала проект благоустрою заплави річки Сапалаївка із влаштуванням ландшафтної водойми в районі вул. Чорновола вартістю 35 тис. грн​, а в 2018 році буде розпочато роботи з його реалізації;

- на суму 264,2 тис. грн придбано саджанці та проведено заходи з озеленення на територіях підприємств різної форми власності;

безпека і підприємства:

- на ПАТ «СКФ Україна» встановлено витяжна система вентиляції з утилізацією теплової енергії від печей відпалу; проведено будівництво та реконструкцію оборотної системи виробничого водопостачання, а також систем послідовного і повторного використання води, припинено забір води з річки Стир; встановлено систему збору нафтопродуктів зі зливової каналізації; проведено заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану р. Жидувка;

- триває будівництво та облаштування притулку для утримання безпритульних тварин КП «Ласка», у 2017 році проведено робіт на суму 434,9 тис. грн;

- проведена суттєва робота в сфері охорони навколишнього середовища підприємствами міста: ТзОВ «Луцька картонно-паперова фабрика», ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс», ДП ЛРЗ «Мотор» ПАТ «Теремно Хліб», ПрАТ СП «Теріхем-Луцьк».

РОБОТА У СФЕРІ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

У 2017 році робота в цьому напрямку спрямовувалась на:

- забезпечення готовності органів управління, сил та засобів цивільного захисту до оперативного реагування на надзвичайні ситуації;

- підготовку у сфері цивільного захисту працівників на об'єктах господарювання та непрацюючого населення;

- вдосконалення інформаційного забезпечення у сфері цивільного захисту;

- забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення.

Підготовлено та проведено 8 засідань міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де вирішувались актуальні питання для життєдіяльності міста. Проведено 5 штабних тренувань органів управління міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту напередодні сезонних ситуацій, 32 спеціальних об’єктових навчання на підприємствах, організаціях та установах міста. До навчань залучалось загалом до 2500 осіб та 90 одиниць спеціальної і інженерної техніки.

Організовано проведення в усіх навчальних закладах Дня цивільного захисту, під час якого учні відпрацьовували елементи евакуації, набували навичок користуванням первинними засобами пожежогасіння, засобами індивідуального захисту, навчались правилам безпеки.

У 2017 році міською радою виділено та використано 80 тис. грн. на ремонт захисної споруди за адресою вул. Винниченка, 25. Здійснені перевірки практично усіх захисних споруд цивільного захисту (82 шт), окрім тих де підприємства з різних причин тимчасово не функціонують).

Під час літнього купального сезону організовувались заходи з облаштування двох рятувальних постів на водоймах міста, підготовки пляжів та рятувальників. Завдяки роботі рятувальників врятовано 24 особи, надано первинну допомогу 64 особам.

ОХОРОНА ПРАЦІ

Протягом 2017 року в місті трапились 52 нещасних випадки на виробництві, в яких травмовано 52 працівника, в тому числі 2 з смертельними наслідками.

Працівники відділу охорони праці взяли участь в 9 спеціальних розслідуваннях з смертельними наслідками на виробництві. Згідно з поданими до відділу звітів від лікувально-профілактичних закладів кількість нещасних випадків невиробничого характеру в місті склала 24586, з них - 68 осіб із смертельними наслідками.

За 2017 рік здійснення заходів державного нагляду (контролю) за охороною праці підприємств не проводились у зв’язку з встановленим мораторієм на проведення перевірок Законом України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 03.11.2016. № 1728-VIII.

Втім, у відділ надійшло 22 971 повідомлення про травми невиробничого характеру, від лікувально-профілактичних закладів міста, у відповідності до яких проводилась їх реєстрація та аналіз, також відділом прийнято 38 рішень про проведення розслідувань вищевказаних випадків.

МОЛОДІЖНА ПОЛІТИКА

Торік підтримано та організовано близько 80 акцій та заходів спільно з міськими та обласними молодіжними громадськими організаціями: День кар’єри «ProfitDay», наукові пікніки, День Європи, День молоді, «Українська вишиванка», конкурс «Кращий студент-2017», Форум молоді Луцька та інші. Було й 8 заходів патріотичного спрямування до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, Дня Соборності України, фестиваль українського духу «Бандерштат-2017». Також 13 заходів ПЛАСТу, 10 благодійних акцій (щорічні благодійні акції БФ «Серце до серця» та «Чужих дітей не буває», благодійний забіг «Біжу заради життя дітей» та ін.).

Окрім молодіжних громадських організацій в місті функціонує більше 200 громадських організацій іншого характеру та напрямків діяльності та більше 100 місцевих організацій політичних партій. Міська влада налагодила доброзичливий конструктивний діалог з об’єднаннями громадян. Свідченням цього є сприяння проведенню протягом звітного року 349 масових заходів, ініційованих організаціями та мешканцями міста.

Організовано 16 акцій, спрямованих на підтримку та зміцнення сімейних цінностей та утвердження престижу сім’ї і родини, серед яких вже відомий та популярний міський фестиваль «Тато, мама, я – спортивна сім'я», фестиваль сім'ї, проект «Мамаджайзер» тощо.

У травні 2017 року почав працювати комунальний заклад «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк». Працівниками центру стали, переважно, вихідці з громадських середовищ міста Луцька. Серед здобутків працівників Центру:

молодіжний освітній табір «Хорунжий»; дівочий вишкільний табір «Оріяна»; всеукраїнський військово-патріотичний табір «Легіонер»; вишкільна ініціатива «Рекрут»; військово-патріотичний табір «Повстанець 2017»; пейнтбольний турнір пам’яті Героїв АТО; смолоскипна хода до Дня захисника України та 75-ї річниці заснування УПА; всеукраїнський семінар-тренінг «Вартові української держави»; практичні заняття з військово-патріотичного виховання в школах міста Луцька; лекційні заняття в навчальних закладах Луцька.

СПОРТИВНЕ ЖИТТЯ МІСТА

Протягом року проведено 568 фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів та змагань спорту вищих досягнень. Усього на проведення заходів з міського бюджету було виділено 858 тис. грн. Призначено 20 стипендій міського голови (на загальну суму 1,128 млн. грн спортсменам, які представляють наше місто на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Забезпечено участь 32 збірних команд міста з ігрових (футбол, баскетбол, волейбол, гандбол) та індивідуальних (важка атлетика, боротьба самбо, дзюдо, шашки, шахи тощо) видах спорту в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Забезпечено участь спортсменів та тренерів-викладачів у 30 навчально-тренувальних зборах з плавання, боротьби самбо, веслування на байдарках і каное, сумо, тхеквондо, спортивної радіопеленгації, джиу-джитсу, художньої гімнастики.

У місті діє 8 спортивних осередків, де організовано 44 фізкультурно-оздоровчих та спортивних груп загальної фізичної підготовки, танцювальної аеробіки, брейк-дансу, графіті, атлетичної гімнастики, айкідо, настільного тенісу, міні-футболу, флорболу, карате, ушу, джиу-джитсу, дзюдо, тхеквондо, дартсу, хортингу, жіночого самозахисту, велоспорту, шахів та шашок. У них займається 887 осіб різного віку.

У зимовий період були розчищені 4 ковзанки на природних водоймах та облаштовано 5 штучних ковзанок на спортивних майданчиках за місцем проживання в різних мікрорайонах міста, де проводились турніри з хокею з шайбою та естафети на ковзанах.

Популярною серед лучан стала акція «Ранкової гімнастики для всіх» у мікрорайонах міста в парках і скверах. У минулому році участь у заході взяли понад 2 500 учасників. Другий рік поспіль проводиться Чемпіонат Луцька з дворового футболу, присвячений пам’яті Миколи Романюка, серед команд за місцем проживання у двох вікових групах: 49 дитячо-юнацьких та 60 дорослих команд (972 учасники). 9-й рік поспіль діє літній табір денного перебування, який фінансується з міського бюджету. У минулому році для його роботи виділено 98 621 грн. Оздоровлено 80 дітей.

СПОРТИВНА ІНФРАСТРУКТУРА

Спільними зусиллями міської влади та депутатів Луцької міської ради побудовано та відновлено 13 спортивних об’єктів на загальну суму 1 мільйон 913 тисяч гривень міського бюджету, з яких 413 тис. грн – кошти депутатських фондів.

Зокрема, 3 спортивні майданчики (міні футбольно-волейбольні поля – вул. Чорновола, 2-2В; вул. Волноваська, 5; вул. Гулака-Артемовського, 3); 5 спортивних комплексів для занять загальною фізичною підготовкою на вул. Гордіюк, 29, вул. Дубнівська, 73, вул. Говорова-Балакірєва, вул. Потебні 48-50 та на пр-ті Соборності, 1-3; 1 спортивний комплекс стрітворкаут на вул. Софії Ковалевської, 23-25.

Крім цього, на трьох спортмайданчиках встановлено тренажерне обладнання та інвентар для занять фізичною культурою та спортом. Проведено підготовчі роботи до облаштування мультифункціонального спортивного майданчика для ігрових видів спорту на вул. Глушець.

У міському комунальному закладі «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву плавання Луцької міської ради» минулого року, спільно з адміністрацією закладу, проведено значну роботу з реконструкції матеріально-спортивної бази спортивної школи плавання. Зокрема, проведено ремонт машинного відділення, капітальний ремонт малої ванни бассейну, капітальний ремонт сходів та облаштування їх пандусом. Здійснено фарбування стін у великій ванні басейну та гардеробному приміщенні, замінено розподільчі доріжки у великій ванні басейну.

Також було встановлено теплові насоси вартістю 1 млн 400 тис. грн, що дало змогу лише у минулому році зекономити більше 400 тисяч гривень на теплопостачанні.

Крім цього, провели ремонтні роботи в спортивних клубах міста на загальну суму 848 570 грн.

ОЗДОРОВЛЕННЯ

Велику увагу приділяє місто питанню організації та проведення оздоровлення дітей та підлітків.

За 2017 рік 26 дітей пільгових категорій були направлені на оздоровлення в УДЦ «Молода Гвардія» та 36 дитини до МДЦ «Артек», що у Пущі Озерній. Проведено тендерну закупівлю 83 путівок для дітей пільгових категорій у табір «Світанок» в с. Дачне.

Підтримано ініціативи ВОГО «Ми плюс», що організували роботу таборів для 400 дітей.

Надано фінансову підтримку ГО «Янголята», ВОГО «Даун-синдром» та Спеціальної Олімпіади України для участі їх вихованців (дітей з особливими потребами) у різних оздоровчих заходах.

Насамкінець виступу щодо звіту, не вистачило одного голосу для його затвердження.

Тоді Костянтин Петрочук звернувся до присутніх та попросив пояснення.

«Я чув лише подяку, жодних докорів щодо моєї роботи не було, то чому немає підтримки? Якщо є щось, на що варто мені звернути увагу – підкажіть, я залюбки дослухаюся», - зауважив Петрочук.


На це йому відповіла представниця фракції «Солідарність» Алла Надточій, мовляв, позиція фракції така, тому що їй не давали виговоритися на профільних комісіях.

«Це прояв неповаги через те, що на комісіях не хотіли вислухати мене, тому така позиція фракції», - дорікнула Надточій, однак жодних конкретних претензій до роботи не назвала.


Під час повторного голосування вкотре не вистачило одного голосу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мирон Показати IP 14 Травня 2018 23:03
Хлопець відзвітував, смороду не було, а далі знову те саме, смердить, що можна здохнути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus