USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЛПЕ стало перевозити більше пільговиків

2 Листопада 2016 11:03
Співвідношення перевезених пільгових пасажирів до платних в електротранспорті підвищилося, тож з міського бюджету Луцька доведеться сплачувати більше коштів на компенсацію перевезення пільговиків.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2 листопада.

Як повідомив керівник Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк, ЛПЕ вивчило пасажиропотік та встановило, що коефіцієнт співвідношення пільгових пасажирів до платних підвищився на одну десяту, що в грошовому еквіваленті означатиме 20 тисяч гривень на мільйон перевезених пасажирів. Нині на 100 платних пасажирів припадає 237 пільговиків.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев запитав, чи означає це, що ЛПЕ стало перевозити менше платних пасажирів.

Ігор Грицюк запевнив, що насправді кількість платних пасажирів не зменшилася, але підприємство почало перевозити більшу кількість пільговиків.

Секретар міськради Юлія Вусенко поцікавилася, як керівництво підприємства бачить можливість залучення платних пасажирів.

Керівник ЛПЕ повідомив, що на підприємстві працюють над технічним станом тролейбусів, виконують роботи з переоснащення підприємства по збору виручки. З його слів, наразі оголосили допорогові торги відповідно до законодавства. Також триває робота з великими підприємствами з метою продажу проїзних квитків та підлаштування графіку руху під великі підприємства.

Нагадаємо, що резонансним стало скасування торгів через електронну систему «Prozorro». Тоді директор підприємства пояснював це вивченням ринку та відсутністю необхідних коштів.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що сьогодні говорять фактично про збільшення суми, яку потрібно буде компенсувати з міського бюджету на перевезення пільгових категорій громадян. Він зазначив, що надалі хотів би бачити зміни не лише в тарифі, а й в системі послуг, адже невідомо, хто завтра захоче платити кошти за проїзд в тролейбусі, де є загроза здоров’ю пасажирів.

Члени виконкому затвердили зміни у коефіцієнт співвідношення кількості безплатно перевезених пасажирів та платних пасажирів в електротранспорті і встановили його в розмірі 2,37. Вказаний коефіцієнт співвідношення застосовувати для нарахування відшкодувань за пільгові перевезення пасажирів в електротранспорті у період з 01.10.2016 по 30.09.2017.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus