USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучан вчили культурному вигулу собак

4 Листопада 2016 21:52
Систему Культурного вигулу собак пропонують запровадити в обласному центрі Волині, - повідомляє ВолиньPost.

Основні правила вигулу та що потрібно для того, аби лучани не страждали від залишків життєдіяльності тварин, обговорювали під час засідання круглого столу 4 листопада.

Так, представник громадської організації «Форум юа-вет» Дар'я розповіла, що систему Культурного вигулу собак запровадили вже в 11 містах України і продовжують втілювати в життя й в інших населених пунктах.

Зокрема, в столичних парках та скверах встановили спеціальні бокси з пакетиками, які власники тварин використовують для прибирання за своїми улюбленцями. Окрім самих боксів, на території парків розміщені й урни для таких відходів та інформаційні стенди, на яких детально описано, як користуватись засобами для прибирання за собаками та як їх утилізовувати.

«Коли ми встановлюємо ці бокси, то перші кільки тижнів спостерігаємо за ситуацією. Спочатку люди дивно реагують та обходять, а потім звикають і починають користуватись. Особливо, коли люди бачать, що старенька бабуся прибирає за своєю собачкою», - розповіла Дар'я.

Аби запровадити таку систему на території міста, потрібно провести інвентаризацію та визначити місця для вигулу тварин, сформувати перелік зоошляхів (це шлях, який проходить собака від місця проживання до місця вигулу), узгодити з балансоутримувачем місця облаштування, знайти соціально орієнтовані компанії для співпраці в рамках проекту, розпочати пілотний проект облаштування в кожному районі та визначити, хто буде обслуговувати ці місця – державні адміністрації, комунальні підприємства чи бізнес.

Заступник міського голови Юрій Моклиця, заслухавши інформацію про проект, зауважив, що в межах Луцька це реально зробити, хоча у нього є певні сумніви, щодо того «чи буде кожен прибирати какашки за своїми тваринами».

«Усі ці пропозиції ми будемо враховувати під час реконструкції парків. Розпочинати можна з центру міста, а згодом рухатись у віддалені мікрорайони», - каже Моклиця.

Окрім того, під час круглого столу прозвучала думка, що ці проекти можна реалізовувати спільно із зоомагазинами, клініками та навіть ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 5 Листопада 2016 00:24
Ви самі культурі навчіться а тоді собак будете вчити. Не парк а суцільний нужник.
my_gift Показати IP 5 Листопада 2016 21:46
Почніть з вул. Лесі Українки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus