USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучанам полегшили роботу в порятунку воїнів АТО

4 Жовтня 2014 11:56
Координаційний центр допомоги учасникам АТО в Луцьку отримав у подарунок потрібну комп’ютерну техніку для своєї діяльності. Допомогу надав благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Нинішній координатор центру Тетяна Климчук подякувала благодійному фонду за чергову підтримку. «Важливо, що наші військові і члени їхніх сімей не залишаються у своїх бідах наодинці. Вдячна людям, які бажають допомогти і закликаю звертатися до нас».
Комп’ютерна техніка вартістю 45 тисяч гривень допоможе в діяльності активістів із координаційного центру, адже щоденно в організацію звертаються люди, які шукають своїх рідних і близьких або потребують усілякої підтримки.

Керівник центру Ярослав Мудрик каже, аби активно діяти не лише на Волині, а оперативно контактувати із іншими подібними організаціями в Україні, усіма потрібними лікарнями, госпіталями і моргами, необхідно мати сучасне обладнання і техніку: «Дякую благодійникам за такий подарунок, наша робота відтепер стане оперативнішою як у пошуку зниклих учасників АТО, так і в зборі інформації про тих, хто потрапив у полон, сприятиме результативній логістиці (розподіленні медикаментів, обладнання, продуктів харчування), а також юридичних консультаціях для воїнів і членів їхніх сімей».

Діяльність Координаційного центру допомоги учасникам АТО в Луцьку розгорнулася ще у серпні, проте з кожним місяцем стає активнішою, оскільки все більшій кількості військовим і їхнім родинам потрібна допомога.

Полегшення в діяльності організації надає можливість втілення в життя Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей, яку прийняли на сесії Луцької міської ради. Ініціатором такої програми виступила голова депутатської групи «Новий Луцьк» у міськраді Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що комплексна програма має три частини. По-перше, це надання пільг на сплату за користування житлом, друга частина – соціально-гуманітарна допомога (соціальний супровід учасникам бойових дій АТО, санітарно-курортне лікування, психологічна реабілітація, соціальний супровід сімей учасників АТО). Також програма передбачає посилення просвітницької роботи щодо патріотичного виховання та донесення до широкого загалу важливості роботи, яку виконують військові на Сході. Третя частина програми – матеріально-технічна допомога підрозділам, які беруть участь в АТО (витрати, пов’язані з матеріально-технічним забезпеченням учасників АТО та транспортні витрати).
Волонтери продемонстрували Прапор України з підписами лучан, який побував на Савур-Могилі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2014 13:02
Так-так, а ви кажете Єремеєв займається підкупом! А це - що?
Самооборона до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2014 13:28
голосував разом із яничарами. а тепер святим став.
Анонім до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2014 15:40
А хто ще допоможе як не благодійники? може твій правий сектор чи самооборона? Ті горлопани-нероби на себе не можуть заробити, не те щоб комусь допомогти!
Д Показати IP 4 Жовтня 2014 13:08
Розкажіть, як ці люди на фото (Маховський, Климчук) та і Константкевич умудряються суміщати всю перераховану вище роботу та викладання в СНУ??? Напевно, ночі не сплять....
Сергій до Д Показати IP 6 Жовтня 2014 16:43
Так і є. Коли робиш добрі діла, то часу на сім'ю, розваги та сон не залишається. Крім того, раджу познайомитись з такою штукою як таймменеджмент, дуже допомагає більше встигати і затрачати менше часу. Дуже захоплююсь такими людьми, як Констанкевич Ірина.
петя Показати IP 4 Жовтня 2014 15:32
Палиця Мартиняк Єремеєв Івахів одне болоти !
Андрій Показати IP 4 Жовтня 2014 16:00
Мудрик вже тут виплив. А як же депутацтво по Володимиру?
Коментаторам Показати IP 4 Жовтня 2014 16:48
Коментатори! До чого Єремеєв, Івахів, Мартиняк? Допомогу надав Палиця!!! А ці три попередні, якби повернули волинянам видурене в них, то дивізію може забезпечити усім на рівні НАТО.
ПЕЧЕНЮК МИКОЛА Показати IP 4 Жовтня 2014 20:36
АНОНІМИ ВІРНО ЧИ АНОНІСТИ,ЗАВАЖАЄ ВАМ ПРАВИЙ СЕКТОР, ТО В АТО ПОВОЮЙТЕ ДОПОМОЖІТЬ УКРАЇНІ ДІЛОМ А НЕ ПИСАНИНОЮ.
Мыкола Показати IP 4 Жовтня 2014 23:22
на 45к можно було закупити УТРИЧІ більше техніки
Анонім до Мыкола Показати IP 6 Жовтня 2014 11:02
То іди і купи!
Оксана Байстрюк Показати IP 6 Жовтня 2014 19:57
Дивуюсь, скільком людям вони (Фонд) встигають допомогти. Вибори виборами, але якби фонду не було, то хто б це робив? Сумніваюсь, що хтось інший роздавав кожен день техніку, обладнання чи ще щось. Є у нас в місті другий фонд "Новий Луцьк"? Я не чула більше про такі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus