USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Семилітня війна за «Рідний дім» у Луцьку триває

17 Лютого 2014 18:37
В місті створять робочу групу, яка має разом вирішити проблему комплексу-довгобуду.

Нагадаємо, вже сьомий рік лучани, які вклали кошти в будівництво житлового комплексу «Рідний дім» на вулиці Зацепи, шукають правди. Адже пощастило лише тим, хто був у першій черзі – лише цей будинок був зданий. Згодом забудовник зник, а омріяний комплекс став пусткою.

Де тільки не були ошукані лучани - і в прокуратурі, і в міліції, і в суді, і в міській раді. А віз, як кажуть, і нині там – за рік-два будівництво без консервації взагалі стане непридатним для продовження.

Сьогодні, 17 лютого, лучани вчергове прийшли на прийом до Луцького міського голови Миколи Романюка. Вони йому нагадали, що минулого року їм обіцяли посприяти у виготовленні документації на землю, утім КП «Луцькмістобуд» їм відмовило.

Міський голова, своєю чергою, пояснив, що поки не буде права власності на майно, документацію на землю їм ніхто не зробить, адже це буде незаконно. Як приклад він назвав довгобуд на вулиці Липинського, який опинився у подібній ситуації.

«Якщо суд визнає за кооперативом право власності на майно, тоді міська рада зможе надати землю», - резюмував Микола Романюк.

Натомість люди зазначили, що з будівництвом на Липинського трохи інша ситуація: забудовник підписав відмову на своє майно. А представників «Глорія-буд-плюс» вже не один рік не можуть відшукати.

«А що їх шукати: один мешкає в Липинах, а інша, про яку кажуть, що вона за кордоном, - гуляє по ЦУМу», - обурюються лучани бездіяльністю правоохоронців.

Люди навіть запропонували своєрідний бартер: віддати міській владі квартири третьої черги, які не були продані забудовником. Мовляв, його можна використати на соціальні програми. Якщо ж питання ближчим часом не вирішиться – люди погрожують розбити наметове містечко під стінами міськради.


Наприкінці зустрічі вирішили створити робочу групу, яка має розглянути це питання. До її складу мають увійти представники кооперативу «Луцький дім», представники управління містобудування та архітектури та управління капітального будівництва, представники виконавчої служби та правоохоронних органів. Засідання має відбутися завтра, 18 лютого, о 9.30 за участю міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus