USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани боргують 16 мільйонів за тепло

18 Жовтня 2017 09:44
Луцьк готовий до настання зимового періоду та початку опалювального сезону.

Про це говорили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 18 жовтня.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась повідомив, що ще після закінчення попереднього опалювального сезону розпочали низку заходів для підготовки міста до опалювального сезону 2017–2018 рр. Він відзначив, що на сьогодні всі будинки готові до зимового періоду, де потрібно оновлювали мережу, ремонтували покрівлі та проводили енергозберігальні заходи, зокрема із заміни вікон.

Своєю чергою, директорка ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що підприємство хоч і готове до входження у новий опалювальний сезон, але не на бажаному рівні. «Ми ніколи не входили в опалювальний сезон із такими боргами за пільгами та субсидіями», – підкреслила Валентина Малютіна. Так, загальна заборгованість держави «Луцьктеплу» становить більше 80 мільйонів гривень.

Малютіна додала, що позитивом є те, що майже на 10 мільйонів, порівняно з попереднім роком, зменшилася заборгованість населення за сплату тарифів по опаленню. Зараз борг населення за тепло становить приблизно 16 мільйонів гривень.

«У критичному стані, але з певним оптимізмом ми входимо в опалювальний сезон», – сказала директорка ДКП, адже боргує підприємство також заробітні плати працівникам (ще за серпень 2017 року).

Окрім того, рахунки ДКП «Луцьктепло» лишаються заблокованими через аферу «Континіуму», адже «фірма-прокладка» «Тепелен» намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт акцентува, що афера, проведена з «Луцьктеплом», покликана зірвати початок опалювального сезону в місті та нашкодить, передусім, лучанам. Григорій Пустовіт пообіцяв, що, попри те, що така складна ситуація в Луцьку склалася вперше, віднайти необхідний шлях до врегулювання конфлікту між «Континіумом» і ДКП, та висловив готовність піти на компроміс.

«Сподіваюся, здоровий глузд і повага до лучан дасть змогу кервництва «Тепелену» тверезо оцінити ситуацію та не підвести людей», – наголосив виконувач повноважень міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
spectator Показати IP 19 Жовтня 2017 00:07
Тобто 16 млн. населення, а ше 64 хто? І то це 2% населення, які мають великі борги. Не розумію, як можна допустити такі борги. не заплатив - відключили. І о відключати треба не будинки багатоквартирні(шо проблематично), а великі підприємства(шо не так складно, так як вентилів не дуже багато).
spectator Показати IP 19 Жовтня 2017 00:12
Вибачаюсь, не дочитав. Тобто, держава боргує Луцьктеплу 80 млн. То Луцьктепло опалює державу(держустанови) в борг, а населення має платити аванс? Може навпаки має бути?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus