USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани не залишаться без атракціонів у парку

16 Липня 2014 15:39
Продовжити договір оренди міського майна підприємством «Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки», зокрема атракціонів, вирішили члени виконкому Луцькради.

Про це йшлося під час засідання виконкому 16 липня.

Розглядали питання про продовження оренди майна міської комунальної власності колективним підприємством «Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки» на три роки із вартістю оренди 5 778,25 гривень на місяць. Також за підприємством пропонувалося закріпити земельну ділянку для благоустрою території та утримання об’єктів культурного дозвілля.

Як повідомила начальник відділу управління майном Алла Грабко, договір оренди закінчується 30 червня, тому підприємство вирішило його продовжити.

Святослав Кравчук зазначив, що до керівника підприємства можна висунути чимало претензій, проте продовження оренди - це перший крок, який переведе його у площину грошових відносин. З його слів, протягом багатьох років підприємство не сплачувало коштів за оренду майна. Перший заступник міського голови Святослав Кравчук запропонував продовжити договір оренди на рік, щоб через цей час можна було перевірити, наскільки зміниться ситуація. Якщо ж наразі не продовжити договір оренди, триватиме практика не сплачення коштів у бюджет міста за оренду майна. Якщо майно забрати, його потрібно буде використовувати, для цього є система підготовки атракціонів до сезону, яка доволі складна.

Якщо договір не продовжити, підприємству доведеться закрити всі атракціони окрім трьох власних. Отже, він запропонував підтримати рішення та через рік подивитися, яким чином підприємство виконуватиме умови.

Члени виконкому вирішили продовжити договір оренди з підприємством терміном на рік.

Нагадаємо, журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини став свідком екстремальних розваг підлітків на каруселях у центральному парку Луцька. На території, де розміщені атракціони, не було жодного охоронця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Міхельсон Показати IP 16 Липня 2014 16:09
Цей металобрухт - смертельно небезпечний для дітей та їх батьків
Здрасте Показати IP 16 Липня 2014 16:51
Нормально, пыдприэмство не платить оренду, а Кравчук лобіює продовження договору. Де судові позови за попередні роки? Де перевірка відновлення орендованого майна? Ви подивіться скільки кожної неділі вони косять.
КП "Центральний парк Показати IP 16 Липня 2014 18:26
Давайте, аудиторія, без толку не плюйтесь тут жовчю, а задавайте конкретні питання. Якщо треба розгорнута відповідь - пишіть нам електронного листа: [email protected] Тепер коротко по окремих пунктах: - металобрухт - це те, на що перетворили свого часу атракціони парку 900-річча на пр.Відродження. А комунальні атракціони Центрального парку, хоч і не нові - вони якісні і в задовільному стані. Щороку, перед сезоном, всі атракціони проходять (ще раз підкреслюю ПРОХОДЯТЬ, і не "для галочки") повну технічну експертизу, весь метал "продзвонюється", з'єднання та вузли перевіряються навантаженнями, набагато більшими, ніж атракціон зазнає під час катання відвідувача; щодня, перед початком роботи, кожен атракціон оглядається механіками, робляться пробні пуски. Безпека відвідувачів гарантована. Дійсно турбує питання по інших парках України, де час від часу стаються прикрі події через технічну несправність, але майже в кожному випадку є факти порушень, як то непроходження техогляду, часто використовують взагалі списані атракціони. В нас все під контролем, на кожному атракціоні вивішено акт про проходження технічної перевірки. - Кравчук нічого не лобіює, підприємство достатньо платить. Не варто з контексту виривати окремі фрази. Раніше оренда мала бартерну основу, ми за свій рахунок здійснювали благоустрій прилеглої території і обслуговували громадську вбиральню, при цьому орендна плата становила 1грн. (формально, бо реально витрати на утримання території та вбиральні значно перевищують орендну плату). Тепер виконком лише змінив порядок: оплата буде реальними коштами відповідно до реальної вартості майна, а питання благосустрою території буде вирішуватись окремо. Якщо все ж в когось виникають сумніви - поцікавтесь тарифами на утримання зелених територій та обєктів громадської інфраструктури (наприклад у КП Парки і сквери чи в КП Зелене господарство), дуже здивуєтесь... - ще одне зауваження до авторів статті: фраза пана Кравчука "Якщо договір не продовжити, підприємству доведеться закрити всі атракціони окрім трьох власних" містить недостовірну інформацію, можете виправити: підприємство має 9 власних атракціонів, а не 3. Ми розвиваємось, залучаючи як власні, так і кредитні кошти і в планах на наступні роки поступово замінювати стару техніку новою, збільшувати якість та асортимент наших послуг. - насамкінець, зазначимо, що попри всі складності роботи, ми все ж забезпечуємо найнижчі ціни в Луцьку на подібні розважальні послуги, квитки на дитячі атракціони 3-5грн, дорослі 10-15грн. А враховуючи ДУЖЕ складний сезон, що триває, зароблених коштів аби вистачило на зарплату, комунальні платежі та оренду плату до квітня наступного року (жовтень-березень - "мертвий сезон") Тому не пускайте слину, заздрити тут немає чому, працюйте краще кожен над собою ;) З повагою, Павло Цапюк, юрист КП "Центральний парк культури і відпочинку ім.Л.Українки"
Джулія до КП "Центральний парк Показати IP 17 Липня 2014 10:13
Кваліфікована гарна відповідь. Респект :-)
доречі Показати IP 16 Липня 2014 22:06
З малою 5-річною дитиною за 50 грн більш ніде відпочить. Дякую що є!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus