USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани просять скасувати навчання школярів у суботу

9 Вересня 2016 22:50
Лучани просять зобов'язати адміністрацію кожної школи міста переглянути необхідність навчання дітей у суботу. Якщо ж є така необхідність, хоча б заборонити починати перший урок у суботу раніше 9 години ранку.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Лучани переконані, що такий режим підриває емоційне та фізичне здоров'я дітей.

Авторка петиції Вероніка Федосова аргументує свою вимогу у наступних пунктах:

1. Перенавантаженність луцьких шкіл - це проблема міської ради, а не дітей. За таких темпів житлового будівництва необхідно оперативно відкривати нові школи, а не ущільнювати існуючі та здійснювати навчання у дві зміни.

2. Переважна більшість батьків мають п'ятиденний робочий тиждень.

3. Переважна більшість батьків навіть при п`ятиденному робочому тижні мають початок робочого дня о 9 годині.

4. Діти ходять у школу насамперед для отримання знань, і це можливо лише при нормальному фізичному та емоційному стані дитини. Разом з тим, втома після п'яти днів навчання і ранній підйом ще й у суботу ніяким чином не сприяє навчальному процесу.

5. Неповага до прав дітей та неврахування їхніх потреб з боку дорослих породжує неприязнь та відразу до навчального процесу взагалі.

6. Перевтома та негативні емоції дітей обов`язково будуть мати наслідком підвищення кількості і частоти захворювань у дітей та пропуску уроків.

7. Також не варто сподіватись, що ті дисципліни, уроки з яких починаються о 8 годині ранку у суботу, учні засвоять.

8. Варто очікувати, що свідомі у своїй любові та турботі про дітей батьки самі будуть шукати вихід допомогти дітям, тому багато учнів просто будуть відсутні в суботу в школі.

За два дні петицію підписали 185 осіб з 300 необхідних.

До кінця збору підписів залишилось 13 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Ая Показати IP 9 Вересня 2016 23:06
Думаю ось так, хай у суботу в школах працюють хоч профільні гуртки: артистичні, танцювальні, культуро-фізичні, математичні, природничі і інші. З того буде кілька разів більше користи, ніж з того що пише аФторка безглуздя. Діти вільними суботами, "от нечего делать" почнуть випивати те чого не повинні і нюхати, курити те що руйнуватиме їх молодість і доросле життя...
Вова до Ая Показати IP 10 Вересня 2016 06:46
В мене, наприклад, є чим дітей в суботу зайняти, більше того завжди вважав що держава, робочою суботою, краде у нас право на виховання наших дітей. Ну тобі можу лише порадити подумати про інтернат, якщо немає бажання жодного дня провести з дитиною.
стефко до Ая Показати IP 10 Вересня 2016 09:46
Ви дітей народжуєте для кого?! Щоб перекладати своі обов'язки на когось?! Займайтеся своіми дітьми, виховуйте іх, а не бажайте віддавати на цілі дні в садок , в школу. Може вам варто подумати про інтернат?!
Ая до Вови, стефка і до стефко Показати IP 11 Вересня 2016 00:01
Діти перш за все це МАМЙБУТНЄ каждої держави. Без вчених і мудрих нащадків жодна держава немає майбутнього-вистачає подивитись на нашу Україну. Батьки очевидно беруть участь в процесі навчання своїх чад, але не всі батиьки мають знання і здібності для всестороннього розвитку дітей. Для того в школах є вчителі різних предметів, щоб в подробицях переказувати молодому поколіню те чого не завжди навчались батьки. Батьки народжують дітей, бо це природне для натури всього що живе. Придивіться тваринам, які при каждій нагоді стараються бути в стаді. Батьки натомість можуть переказувати чадам, те що вивчали років надцять або більше тому, а їх знання вже давно не актуальні, бо Світ мимо того чи ми хочемо жене вперед.
Хлоп Показати IP 9 Вересня 2016 23:11
І вчитися по 5 років: навчилися рахувати до 100, знають абетку, можуть сказати Май нейм із Пєтя - давати сертифікат про можливість працювати різноробочим та прибиральницею в Євросоюзі.
абвер Показати IP 9 Вересня 2016 23:37
Спочатку 90-х *кривицькі* розкрадали садочки, не збудували за 25 років жодної школи, а тепер проблеми перекладають на школярів!
123 Показати IP 9 Вересня 2016 23:43
Д*білізм в суботу вчитися...
Маріанна Показати IP 10 Вересня 2016 01:34
Таке звернення написано лінивою двійочницею, котра ніколи не тягнулась до знань та прогулювала уроки. Всі 11 класів відвідували уроки в суботи. В спец.школах велике навантаження, субота допомагає розвантажити інші дні.
КРАЯНКА до Маріанна Показати IP 10 Вересня 2016 09:42
МОЇ ДІТИ ТАКОЖ НАВЧАЮТЬСЯ В ЕЛІТНИХ ЗАКЛАДАХ, ПЕРЕВТОМА ЖАХЛИВА! СУБОТА МАЄ БУТИ ВИХІДНИМ, ЩОБ НЕ ДОВЕСТИ ДІТЕЙ ДО ДЕПРЕСІІ!
Ха ха ха Показати IP 10 Вересня 2016 02:46
Ми в суботу в свій час вчились і, вибачте, ніхто не всра* ся. Що за мода пішла? Нехай в суботу в школу ходять, бо в кого батьки на вихідних зайняті, то дурня буде всяка в голову лізти!(
Анонім до Ха ха ха Показати IP 10 Вересня 2016 09:47
То чого ж ви зараз в..лися ?! хахаха........
віра Показати IP 10 Вересня 2016 07:59
Молодець,Вероніка, що підняла питання навчання в суботу! Чи не вистачить для освоєння програми 5 днів?! Напевно повинно вистачити! А чи треба репетиторство з першого класу?! Отож бо і воно ....... Діти не мають доброго фізичного здоров'я, а лишній вихідний тільки піде ім на користь! А батькам треба займатися своіми дітьми,а не перекладати на школу. В основному, в них субота то вихідна!!!!!
Анонім до віра Показати IP 10 Вересня 2016 10:16
Так в переважній більшості шкіл субота вихідний. Виняток - спецшколи, куди батьки самі сунуть своїх дітей за англійською. І коли б поряд з першою школою було б ще дві, все одно сунули б в першу. Те саме і з 21-ою. А в 1-й школі і так вчаться в три зміни. А як суботу зроблять вихідною, то будутьвчитися і вночі по буднях. А початкові і середні класи більше ніде ніде не вчаться
Анонім Показати IP 10 Вересня 2016 10:45
Вчаться й по суботах, а в 6-7 класах пишуть з помилками. Має бути якість, а не кількість. Треба рівномірно розподіляти навчання та відпочинок. Можна й вночі вчитися, й по неділях і святах. Але що з того буде? Більше - не значить краще! Треба враховувати темп подання інформації, адже вона повинна засвоїтись, а не в одне ухо влетіло, в інше вилетіло. НАШІ ВЧИТЕЛІ ПОВИННІ НАМАГАТИСЬ НАВЧИТИ ДІТЕЙ САМОСТІЙНО МИСЛИТИ, А ВТИСНУТИ В ДИТИНУ ЯКОМОГА БІЛЬШЕ ІНФОРМАЦІЇ - ЦЕ ХИБНА І НЕБЕЗПЕЧНА МЕТА.
12-34 до Анонім Показати IP 10 Вересня 2016 12:50
Абсолютна правда. 60-70% вчителів - це каста бувших зубрилок в університетах. Самі практично свої знання не можуть використати. Їх ціль - показати, що вони ще потрібні і роблять це на дітях. На жаль, краща половина педагогів або йдуть у іншу сферу, або виїжджають. Принаймні, міністерських щурів треба негайно розганяти за такі програми.
Вікторія до 12-34 Показати IP 11 Вересня 2016 23:14
Ви вірите в те що саме вчителі вирішують що їм треба працювати ще й в суботу.... Ми й так працюємо понаднормово за дякую...Адже літні табори, виховні заняття, різні там прийоми гостей та екскурсії нам не оплачують. У нас теж діти, батьки, обов'язки що зазвичай виконуєм в суботу. Краща половина педагогів не хоче йти в школи за мізерну платню й таких розумних батьків як ви, адже у всьому завжди у вас винний вчитель...
люся Показати IP 10 Вересня 2016 18:23
Насправді діти в суботу повінні відпочивати тому що цдуть кожен день о 8 розпочинаються уроки і вони бідні виснажені а ще в вечері потрібно рбити уроки і вони емоційно перевтомлені нехай субота буде вихідний думають що старші класи то можна і в неділю ще ходити
лучанка Показати IP 10 Вересня 2016 21:51
сьогодн захожу в один із класів школи№1 а там ситуація 10 учнів зовсім відсутні ось і для чого та субота, а ще одне а їз 6-7 уроків зовсім втікають.
1234 Показати IP 11 Вересня 2016 12:30
Читайте закон про петиції - голосують 60 (!) днів !!!!!!
123456 Показати IP 11 Вересня 2016 19:10
Я лиш одного не можу зрозуміти до чого тут міська влада до навантаження учнів. Навчальні програми та вимоги до них затверджує Міносвіти. За перевтомленням у школах слідкує санепідемстанція чи можливо сьогодні це вже інша служба. Емоційна перевтома не виникає від навантаження у навчанні, а від "комп'ютерних поседеньок", неспокою вдома чи то непорозумінь з батьками та друзями. Якщо Ви хочете, щоб Ваша дитина спала і відпочивала в суботу - не пускайте в школу, зробіть дитині вихідний. Але згадайте своє начвання в школі, чи було воно Вам таким складним, як Ви його сьогодні описали у Вашій петиції, чи Ви не навчалися в суботу, шановна пані Федосова. Багато галасу з нічого!!!
Вікторія Показати IP 11 Вересня 2016 22:35
Я в свій час закінчила першу школу. Все життя навчалася шість днів в тиждень. Ще досі пам'ятаю як прикидалася хворою для того щоб хоча б трішки відіспатися...Це просто жах - шість нудних, довгих уроків у суботу у старших класах, та ще й іноді директорські контрольні з англійської переносили на цей день, бо там була пара підряд краєзнавства... Зараз для моєї сім'ї субота - день роботи по господарству, відвідини й допомога старим батькам. Дітей активно залучаємо до цього, і я вважаю що тільки так можна навчити певним сімейним цінностям. І твердо впевнена що школа цього не навчить. Своїх дітей навідріз не хочу навчати в першій школі через шестиденку, незважаючи на те що в нас там ціла династія відівчилась.І дуже засмучена тим що моїм дітям доведеться тепер навчатись в суботу незалежно від школи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus