USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Навчальний рік на носі: у Луцьку завершують підготовку шкіл до 1 вересня

17 Серпня 2022 15:12
Більшість освітніх закладів Луцька готові до нового навчального року.

Про це під час засідання виконкому Луцької міської ради 17 серпня повідомив директор департаменту освіти Віталій Бондар.

З його слів, нині триває активна підготовка до нового навчального року. Із 38 закладів освіти Луцької міської громади до навчального процесу готові 33 приміщення, адже там є укриття. У цих школах навчання відбуватиметься в офлайн-режимі.

Для решти шкіл будуть шукати альтернативу (поряд повинні бути укриття), або ж діти навчатимуться дистанційно.

Усі заклади освіти, зазначив головний освітянин, забезпечені необхідним інвентарем, здійснювалися ремонтні роботи.

Читати ще: Більшість закладів готові до навчання: як луцькі школи облаштовують укриття. Фото

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що підготовку до нового навчального року розпочали ще з липня, щоб ті діти, батьки яких виявлять бажання щодо навчання в режимі офлайн, мали можливість бути в укритті у разі тривоги.

“Сьогодні тривають гострі дискусії щодо процесу навчання. Думки розділяються. Звичайно, що режим навчання будуть обирати батьки, а також саме батьки будуть вирішувати, чи відпускати своїх дітей до школи. Якщо батьки не бажають, щоб дитина навчалася в режимі офлайн, то можуть обрати сімейну форму навчання. Якщо, наприклад, дитина перебуває за кордоном, то вони можуть обрати екстернат та інші форми навчання.

Читати ще: Екстернат, домашнє навчання, дистанційне, змішане. Що робити, якщо у школі очне навчання, а батьки – проти?

На жаль, у нас будуть випадки в окремих закладах, коли укриття у школах маленькі. Тому у таких навчальних закладах початкова ланка навчатиметься в офлайн-режимі, а старші діти будуть вчитися в режимі онлайн.

Наголошую, що нашим обов'язком є підготовка укриттів: це санвузли, вода, вентиляція, інтернет, мінімальний косметичний ремонт, якщо його немає, запасні виходи та інше. Відпускати дітей до школи чи не відпускати – рішення батьків. З перших днів навчання будуть проводитися навчання для вчителів – як діяти під час тривоги, а для дітей будуть організовані відповідні уроки”, – зазначив міський голова.

Читати ще: МВС створить класи безпеки для навчання дітей основам цивільного захисту

Крім того, Ігор Поліщук наголосив на тому, що з міського бюджету передбачено майже два мільйони гривень на облаштування укриттів у закладах освіти та школах естетичного виховання.

“З батьків грошей ніхто не повинен збирати. Кошти передбачені у міському бюджеті, роботи тривають. Казначейство, хоч і з перебоями, але оплачує виконані роботи підрядникам. Якщо потрібно будуть ще гроші, то ми їх виділимо з бюджету. Кошти збирати з батьків на облаштування укриттів заборонено”, – акцентував міський голова.

Варто зазначити, що два автобуси, які отримала Луцька громада як благодійну допомогу з Каунаса, будуть передані освітянам. Тому з доїздом дітей до закладів освіти у громаді проблем не буде, запевняють у мерії.

Оскільки кількість вихованців, які відвідували дитячі садочки, з десяти тисяч зменшилася до чотирьох (багато дітей виїхали за межі області), то у Луцьку будуть працювати орієнтовно 25 закладів дошкільної освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 17 Серпня 2022 15:47
кажуть, що батьки зможуть обирати форму навчання і відразу ж заперечують, якщо школа має якесь укриття, то будуть вчитися там офлайн, батьки які не згідні будуть змушені погоджуватися на якесь сімейне навчання. То в чому вибір для батьків під час війни, по суті ніякого вибору нема, добровільно-примусово влада заганяє дітей в школи, ніякого дистанційного навчання для дітей,батьки яких не хочуть вести їх в незахищені від ракет і терактів школи, нема. Хто буде проводити уроки під час сімейного навчання, батьки?
1 до Анонім Показати IP 17 Серпня 2022 17:55
Зазвичай я проти ваших роздумів, але зараз цілком підтримую - бачу на нас чекає вибір без вибору - або офлайн, або школа на наших дітей заб'є. Останнє до речі незаконно відповідно до закону про освіту, хоча зараз всіляким погуляйкам напевно закони не писані
додік Показати IP 17 Серпня 2022 15:53
Не хочеться накаркати, але думаю, що хуйло перед самим 1 вересня, або ж 1 вересня влупить по школах... Дай Боже, щоб я помилився...
Вася. Показати IP 17 Серпня 2022 16:40
Школи хіба захищені від прямих попадань.? НІ.
Анонім Показати IP 17 Серпня 2022 17:29
А будинки житлові захищені? А лікарні? Посадіть дітей в льох на пару років, і буде вам щастя
Анонім до Анонім Показати IP 17 Серпня 2022 18:10
посади свою дитину в льох, якщо тобі треба таке щастя, проте зрозуміло, що оббрехати школу, заявивши, що там були військові чи лабораторія, набагато легше ніж житловий будинок. Останній звіт авторитетної міжнародної правової організації amnesty international, практично зробив 'законною' мішенню школи в Україні, заявивши, що військові часто розташовуються в школах. Крім того, можуть вліпити спеціально по школі для залякування. Також школу можуть замінювати, дітей можуть взяти в заручники, як було в Беслані. Ризики дуже високі, бо йде війна, хто про це забув, раджу відправитися на передову і пригадати, бо усі вмирають і герої також, навіть швидше за інших.
лучанка до Анонім Показати IP 17 Серпня 2022 18:57
От просто цікаво, у Вас є діти?
Анонім до лучанка Показати IP 17 Серпня 2022 19:44
якби у мене не було дітей, я б взагалі цим не цікавилася, боюся,що мені тепер доведеться їхати з Луцька, лишати все, і до Польщі, щоб діти мали змогу безпечно вчитися. Тут відчуваю, у нормальному дистанційному навчанні відмовлять.
Мама Показати IP 17 Серпня 2022 19:32
То в чому вибір. ?!!! Я хочу дистанційне, як під час ковіду, як мин.весни? В нас було якісне навчання. Встановлені та вивчені спец. програми. Куплені гаджети . Діти мають право отримати якісну освіту. Я не педагог, щоб навчати. Для цього є вчителі і вже декілька років працююча дистанційна освіта. Чому цього року Міносвіти так хоче загнати дітей до школи? Ви працюєте на москву? Хочете побільше знищити нас?
лучанка до Мама Показати IP 18 Серпня 2022 09:15
от і в мене таке враження. Заженемо до школи, щоб показати, що в нас все добре, ми продовжуємо жити. А як прилетить боронь Боже, то скажуть "батьки самі винні, у вас було право вибору навчати дитину вдома самостійно".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus