USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани влаштували перегони на спортивних автівках біля міста

2 Вересня 2015 09:58
Тренування луцьких поціновувачів автоспорту відбулись на спеціально підготовленому трекові у селі Дачне, що знаходиться біля Луцька. Незважаючи на те, що це ще не повноцінні змагання, пілоти не шкодували ні сил, ні техніки, випробовуючи спортивні автомобілі та відточуючи власну майстерність.

Серед інших, «обкатати» новий гоночний автомобіль на трек приїхав і майстер спорту України з автомобільного спорту Ярослав Крищук. У його спортивному автопарку - відразу декілька автівок. Зокрема, легендарний ралійний Ford Escort Cosworth Turbo 4х4, який йому подарував президент федерації автоспорту України Євген Червоненко, а також ралійний ВАЗ 2108. Проте цими днями його автопарк поповнився новим авто – подарованим Богданом Гнатюком - Volkswagen Golf MK2.
На треку у Дачному Ярослав мав змогу спробувати його «у справі» вперше, проте їхав на тренування він зовсім не для того, аби змагатись.

Важливий етап підготовки автомобіля – налаштування програмного забезпечення інжектора для правильної роботи двигуна. Цим і займався з автомобілем Ярослава спеціаліст з підготовки спортивних автомобілів Віктор Владімов.
До слова, саме на його «Гольфі» Ярослав і виборов чемпіонство і став майстром спорту у 2011 році, обійшовши на старій іномарці чимало потужних авто, вартістю близько 100 тисяч доларів.
Читати ще: Спорт у Луцьку: ризикуючи життям на шаленій швидкості

У той час інші гонщики мали змогу досхочу натренуватись на підготовленій трасі. Декілька кіл заїздів чергувались з доналаштуванням автомобілів та заміною окремих вузлів і агрегатів. Проте, це не завжди приносило бажаний результат. Для прикладу, трансмісія BMW E30 не витримала більших за розміром коліс, а тому гонщик був змушений припинити тренування.
За ним з траси зійшов і ще один Volkswagen Golf MK2. За неповну годину заїздів авто, вагою близько 700 кілограмів, з відносно невеликим об’ємом мотору, «з’їло» більше 20 літрів бензину.
Президент Луцького авто-мото клубу Юрій Потапчук, який приїхав потренуватись на своєму бойовому Volkswagen Polo, нарікає, що у місті вже давно не організовували змагань з автокросу. Виною цьому – складна фінансова ситуація, пов’язана з падінням курсу гривні, а також війна у країні. А тому навіть такі невеликі тренування – це чи не єдина можливість для луцьких гонщиків потестувати автомобілі та відточити свою майстерність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus