USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин у суді доводить, що не утримував співмешканку в ув’язненні

14 Лютого 2018 19:18
Жінка стверджує, що співмешканець начебто силою утримував її в квартирі, натомість обвинувачений доводить, що йшлося лише про сварку, а він сам отримав тілесні ушкодження від брата співмешканки. Водночас відеозапис з нагрудних камер патрульних, що міг би пролити світло на ситуацію, таємничо зник.

Засідання у справі звинувачення Романа Кулієва у незаконному позбавленні волі співмешканки Світлани С. відбулося 13 лютого у Луцькому міськрайонному суді.

Роман – колишній футболіст ФК «Волинь», боєць Нацгвардії та учасник АТО, в 2016 році отримав медаль «За оборону рідної держави». Разом зі Світланою, яка працює в Державному управлінні статистики Волинської області у Луцьку, вони зустрічались близько року, половину з цього часу жили разом. Проте 31 березня 2017 року між ними трапився конфлікт. Тоді до помешкання обвинуваченого прибули брат співмешканки з товаришами та патрульні поліцейські, адже та повідомила, що її разом з малолітніми дітьми утримують в неволі. На місці виникла сутичка між Романом Кулієвим та братом його співмешканки, щодо подробиць якої, втім, різняться свідчення учасників процесу. Відео з камер патрульних до провадження досі не змогли долучити. Наразі обвинувачений протягом тривалого часу перебуває під вартою.

Під час засідання розглянули протокол заяви про вчинення кримінального правопорушення від 31 березня 2017 року від Романа Кулієва. У заяві йдеться про те, що 31 березня близько 14.00 невстановлені особи, перебуваючи у квартирі на вулиці Гулака-Артемовського у Луцьку, під час конфлікту нанесли йому тілесні ушкодження.

Під час засідання суддя Андрій Сівчук озвучив протокол допиту потерпілого Романа Кулієва від 4 квітня минулого року. У протоколі йдеться про те, що він перебував у своїй квартирі зі співмешканкою Світланою С. та її малолітніми дітьми. Між ним та співмешканкою виник конфлікт, який спровокувала вона, через те, що Роман Кулієв запитав її, чи знає вона особу, яка знаходиться у списку її друзів на сторінці у соціальній мережі Вконтакте. Між ними виникла сварка. Після цього вона вийшла до приміщення туалету, згодом сказавши співмешканцю, що написала повідомлення своєму братові про те, що Роман Кулієв зачинив двері у квартиру та не випускає її з дітьми. Через 10 хвилин до квартири приїхав її брат зі своїми друзями. Світлана С. підійшла до дверей та сказала, що її співмешканець зачинив двері та не випускає її. В цей час зі своєю дівчиною Світланою та її дітьми в квартирі перебував і Роман.
Згодом приїхали працівники патрульної поліції, які допомогли вибити вхідні двері квартири та пройшли в приміщення. Патрульні сказали Роману Кулієву стати до стіни, оскільки мали вдягати на нього кайданки. З його слів, він не чинив опору працівникам поліції. У цей момент до нього підійшов брат співмешканки та ще невідомі особи, які стали наносити йому удари кулаками в обличчя. Між ними виникла сутичка, яку намагалися зупинити працівники поліції. Сутичка тривала приблизно півтори хвилини, після чого патрульні повезли його до Волинського обласного наркодиспансеру для освідування та доставили до Луцького відділу поліції.

Оскільки Роману Кулієву були завдані тілесні ушкодження, він вирішив звернутися до правоохоронних органів. Те, що він справді отримав тілесні ушкодження, підтверджує висновок експерта.
Роман після затримання, на фото видно ушкодження. Фото: патрульна поліція Луцька
Роман після затримання, на фото видно ушкодження. Фото: патрульна поліція Луцька
Своєю чергою, Світлана С. зверталася до правоохоронців з заявою про притягнення Романа Кулієва до відповідальності за вчинення насильства відносно неї.

Зачитав суддя також рапорт патрульних, які прибули того дня на виклик. Вони виявили, що у квартиру намагаються потрапити двоє осіб. Один з них,який представився Олександром, розповів, що у квартирі перебуває його сестра з малолітніми дітьми. З квартири, зі слів патрульних, було чутно крики дітей та жінки, які благали про допомогу. Для того, щоб виламати двері, викликали працівників ДСНС. Разом з присутніми громадянами, їм таки вдалося відкрити двері, відтак викликали слідчо-оперативну групу.

У своєму поясненні брат Світлани С. Олександр В. повідомляє, що отримав від сестри повідомлення про те, що співмешканець незаконно утримує її та дітей у квартирі півтори-дві доби. Коли він приїхав на адресу, яку вказала сестра, з ним було двоє товаришів. Біля дверей вони почули крики дітей про допомогу та благання сестри, щоб Роман Кулієв відчинив двері. Разом з патрульними, яких викликали на місце події, вдалося вибити двері. На підлозі, з його слів, лежала сестра та плакала, поряд плакали її діти.

Зачитали також заяву з проханням долучити до кримінальної справи факти події, що були зафіксовані працівниками патрульної поліції на камери.

У показах свідків-патрульних йдеться про те, що між Олександром В. та Романом Кулієвим виникла перепалка, однак патрульні стверджують, що не бачили, чи той завдавав ударів співмешканцю сестри. Ушкодження носа, мовляв, Роман Кулієв міг отримати сам, чинячи опір патрульним, або вдарившись об меблі чи підлогу. На запитання про те, чи хтось із присутніх наносив Роману Кулієву тілесні ушкодження свідок-патрульний відповідав, що ніхто таких ушкоджень не наносив. Цікаво, що відео з нагрудних відеокамер патрульних надати не змогли. Зауважимо, що під час минулих судових засідань патрульні свідчили, що між обвинуваченим та братом його співмешканки не відбувалося сутичок і той не перебував поряд з обвинуваченим. Також вони розповідали, що ключ був зігнутим у замку дверей, а обвинувачений не чинив патрульним опору. Потерпіла, з їхніх слів, сиділа з дітьми на дивані.

Отже, існує розбіжність у показах патрульних, які вони давали для слідчого та показами під час минулих судових засідань (слідчому вони розповідали, що між обвинуваченим та братом потерпілої виникла сутичка, яку вони розборонили).

Потерпілій Світлані С. викликали швидку допомогу, проте вона відмовилася від госпіталізації та поїхала разом із братом. Медичні працівники підтвердили, що Роман Кулієв отримав тілесні ушкодження (побої в області голови). Водночас на тілі Світлани С. тілесних ушкоджень не виявили.

Обвинувачений Роман Кулієв зауважив, що відео відсутнє в матеріалах провадження, хоча на камери патрульних були зафіксовані дії Олександра В. та інших осіб, які завдали тілесних ушкоджень Роману Кулієву. Слідча, яка прибула тоді на місце події, на питання про те, чи мав Роман Кулієв тілесні ушкодження, не змогла пригадати під час засідання суду. Також вона не пам’ятала, скільки часу, зі слів потерпілої, співмешканець її утримував в неволі.

Під час наступного судового засідання планують заслухати нових свідків, зокрема осіб, які зможуть засвідчити, що бачили потерпілу на вулиці у ті дні, коли та, начебто, була позбавлена волі у квартирі. До слова, у матеріалах кримінального провадження є документи, які підтверджують вільне пересування Світлани С. А саме довідка головного лікаря обласної клінічної лікарні, де вказано, що в період 28-29 березня вона проходила медичну перевірку в обласній лікарні разом з дітьми.

Також жінка підтвердила, що 26 березня могла покинути помешкання, адже на виклик в квартиру приходив дитячий лікар. В той час менший син Світлани захворів, а в цей момент Кулієв з старшим сином Світлани був на тренуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Че Показати IP 14 Лютого 2018 19:21
Дзеркало реформи, ..ять.
Вася до Че Показати IP 15 Лютого 2018 06:46
Сколько быдла в нашем обществе.
Зірвак Шкуряк Показати IP 14 Лютого 2018 19:47
На фото я бачу банку пива в кишені, а ніяк не ушкодження.
Шкуряк Зірак до Зірвак Шкуряк Показати IP 14 Лютого 2018 20:04
Дві банки.
Олександр Показати IP 14 Лютого 2018 19:59
Зухвале викривлення реальної ситуації. Про Кулієва знає пів Луцька, і те що його завжди покривали «так звані, колеги» в органах. На цей разраз також справу хочуть закрити.
Омг Показати IP 14 Лютого 2018 20:03
Який він патрульний? Він не пройшов навчання навіть! Що ви бр*шете, бр*хуни собачі.
Льоня до Омг Показати IP 15 Лютого 2018 10:05
Ще один гірой з ножичком що за нас воював. Що ж під суд стало не збіглося свого боронити і суддю залякувати? Купили?
123 Показати IP 14 Лютого 2018 20:06
Ромка, тримайся, правда на твоїй стороні!
Наталія Показати IP 14 Лютого 2018 20:22
Чудово працюють органи, докази пропали в чоловіка, а чим доводять винуватість як що не секрет сторона потерпіла? Адже це для них як я розумію докази також?
Наталія Показати IP 14 Лютого 2018 20:27
Обоже, знову працівники органів. Я так і не розумію якими доводами сторона потерпіла доводить свої покази? І як так відео немає? На чому докази строять?
Доктарнада Показати IP 14 Лютого 2018 20:41
він патрульний чи конвоїр?
Аск Показати IP 14 Лютого 2018 20:43
Прости.. жіночка щось не поділила з співмешканцем. Битовуха. Навіть нема про що говорити
1234567 Показати IP 14 Лютого 2018 21:32
Відкрите засідання тобто всі можуть прийти?
Анонім до 1234567 Показати IP 14 Лютого 2018 22:06
Ну да, тільки треба попередити суд про присутність
Істина Показати IP 14 Лютого 2018 21:48
А чому в статті замовчують про кучу шахрайств, де він більше 10 людей кинув?
ВІталій Показати IP 14 Лютого 2018 21:55
Автору статті 12+! В якому нах... АТО він був? З Волині вигнали за систематичні п'нки.
хахаха Показати IP 14 Лютого 2018 22:07
А чому тільки АТО? Ви подумайте, можливо ще Грузію, Сирію. Аватар бл...
Женя Показати IP 14 Лютого 2018 22:27
Всі мову ведуть за ато пянки і т д. А стаття по суті за незаконне утримування. Звісно видно хто з якої сторони що пише. З його фігурою на фейсбук сторінці не скажеш що він любив пити.
Андрій Показати IP 14 Лютого 2018 23:06
Навіщо кулієву Савчук ця була не зрозуміло, пенсіонерка з двума дітьми прицепами. Також не зрозуміло за чого тут судитись можна.На рахунок Ато і правда був, на рахунок поліції правда служив. На рахунок алкоголю коли займався спортом ні разу не порушував свій графік. Порушував неодноразово ПДР. Адже козирні машини та номера, які в області ніхто не трогає. А свою машину програв в казино.
1234 Показати IP 14 Лютого 2018 23:21
Світлана спортила життя своєму чоловіку, спортила і Роману
К Показати IP 14 Лютого 2018 23:32
Бл* цього знаю особисто. Чмо рогате , і х*р ви його посадите за нього впряжуиься одні люди. А в ато він був просто воділою і все. Був патрульним цеж смішно)) його вигнали ще на курсах хоч і криша його намагалась там тримати до останнього. Скільки шахрайств на олх в нього штук 100? Чи більше. Він своїх сослуживців навіть умодрився кінути на бабкі.
Омайгад Показати IP 14 Лютого 2018 23:39
Кулієв був кращим в той день хто здавав фізо в поліції, та попав в 5тірку кращих по статистиці ГУНП МВС. Адже після цього запитували всі чим він займався. Але друзі з органів дійсно помагали і вся його корупційна сімейка.
Хлоп до Омайгад Показати IP 15 Лютого 2018 10:11
Бачили ми кращих. Двох 18 хлопців заспокоїти не можуть спортсмени. Ножем добивають і собаками цькують. Захисники в?рані. Грузинські реформи. Попіаритися поселфалися порозбивали нові машини і все. працювати ніхто не хоче.
Анонім До Александр Показати IP 14 Лютого 2018 23:48
А як же ваш комент на рахунок слідчооперативної? : Наше правосуддя все так же покриває злочинців. Кулієв знову на волі і далі погрожує, показуючи цим самим, що ніхто і нічого йому не зробить. А ті, що намагаються щось зробити, наражають себе і своїх близьких на небезпеку. Слідчі, які прибули на місце злочину, а саме Чубай Наталя, з наглою посмішкою натякала, що нічого тут не було. Я так розумію у неї немає ні дітей, ні совісті і ніякої жіночої солідарності і розуміння. Щось ви боїтесь сильно...та органи звинувачуєте. Кулієв вам кислород перекриє в місті!)!)!)
Просто жінка до Анонім До Александр Показати IP 15 Лютого 2018 09:39
Я з Вами згідна - поліція покриває. Є ще така сімя в Луцьку на пр. Грушевського де чоловік також поліцейський (до речі його батьки працюють також в "органах") - там двоє діток і він так лупить дружину,що сусіди не витримали та викликали поліцію - ті приїхали і проблеми не побачили ,навіть синяків від побоїв на обличчі тієї дружини також не побачили. Ось така поліція.
Анонім до Олександр Показати IP 14 Лютого 2018 23:52
Всі дії неправомірні та погрози його доказуйте в судді та надавайте докази. Так і він це робить. Хто правий нічому боятись.
Дёмина Показати IP 15 Лютого 2018 00:17
Вод смотрите, я знакомая Ромы. Он хотел ее бросить но она к нему возвращалась и он не слушал нас и возвращался к ней. Но зачем она возвращалась если он был плохой,зачем делала аборт ? Да тут пишут с ее стороны люди, она пишет и друзья, но зачем лгать всем если сама знает что это правда. Как она может смотреть ему в глаза после этого не понятно.Пусть скажет что сделала аборт. Но он простил её. Стыдно должно быть ей. Вот я знаю что он делал для них, но что он сделал плохого? Почему они бояться журналистов? Или бояться правду?
VOL до Дёмина Показати IP 16 Лютого 2018 12:14
Да тобой походу ревность и движет... Такие громкие слова бросать! Кому же, как не тебе знать про аборты - ты ведь, сама завсегдай больници "Матери и ребенка"... так, что же - на этот раз не тебе, а другой девченке (ну... или мамаше) - и терзает тебя! Ты говоришь - правду знаешь, так у каждого своя правда... Жизнь расставит све на свои места
Repost Показати IP 15 Лютого 2018 00:35
коментар було видалено
Хахахаха Показати IP 15 Лютого 2018 00:38
коментар було видалено
Павло Показати IP 15 Лютого 2018 00:59
светка ти правду знаєш )) встидотя! Брехл*ва , малий вилізе з дири любої, він це життя побачив зі всіх сторін. А тебе любив і малих твоїх, но профукала ти його вже точно. Жаль він вірив тобі весь час.Від нього всі відкажуця як що він простить тебе. Але цього не станеця!!!!не тобі його обіймати вже та чекати підтримку тобі та дітям,щастя було та не втримала.А хто-хто, малий сімейний,та кожна жінка яку полюбить він буде щаслива.
Ганьба Показати IP 15 Лютого 2018 03:35
А вот и про семейку http://www.volynpost.com/articles/1318-skromni-deklaracii-i-dorogi-avto-shema-pracivnykiv-servisnogo-centru-mvs
Віктор Показати IP 15 Лютого 2018 16:03
Цієї особи в патрульній не було ніколи. Волинські новини як завжди пишуть х*ню
Петручіо Показати IP 16 Лютого 2018 12:29
Поліцаї га?нішають і га?нішають...
3777 Показати IP 1 Серпня 2018 01:14
а де він зараз знаходиться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus