USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк може повернутися до використання води зі Стиру

21 Березня 2014 14:00
Уже більше десяти років воду в оселі лучан постачають зі свердловин. До того використовували воду з річки Стир. Але, не виключено, що через деякий час Луцьк може повернутися до використання води з річки для побутових потреб.

Про це розповів радник Луцького міського голови Борис Сорока під час зустрічі з юними екологами 21 березня.

Територією міста протікає річка Стир та її притоки - Сапалаївка, Омелянівка, Жидівка. Загальна протяжність річок в Луцьку - 27 кілометрів, відповідно, прибережні смуги мають протяжність 54 кілометри.

«Загальна площа прибережних водоохоронних смуг наших річок - 500 гектарів. Сьогодні наше завдання - забезпечити належний санітарний стан прибережних водоохоронних смуг наших річок, не допускати створення стихійних сміттєзвалищ, не допускати складування твердих побутових відходів. Потрібно не допускати самозахоплення прибережних смуг під городи. Люди вивозять гній, інші хімікати на поле, а після дощів все це потрапляє у річкові води. Потрібно не допустити перетворення русел річок в стічні канави. Бо, не виключено, що через деякий час ми братимемо воду для побутових потреб із річки Стир. Тож ми повинні берегти поверхневі водойми», - розповідає він.


Найголовніше, наголошує Борис Сорока – має бути висока екологічна свідомість суспільства. Адже вода – дуже цінний ресурс, який потрібно берегти і економити.

Нагадаємо, якість води в Луцьку, стверджують у «Луцькводоканалі», відповідає всім санітарним українським, а подекуди й міжнародним нормам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus