USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцьк у 2018. Вперше за багато років вдалося зрушити з місця пільгову чергу на житло

21 Лютого 2019 08:00
Забезпечення житлом осіб пільгових категорій, що перебувають на квартирній черзі, – питання, яке потребує особливої уваги. Зрушити з місця багаторічну пільгову чергу й надати помешкання воїнам-афганцям, ліквідатору аварії на Чорнобильській АЕС, дітям-сиротам і тим, хто опинилися у скрутних життєвих обставинах, вдалося команді Луцької міської ради.

Тож розпочався минулий 2018 рік з приємної події – дівчині з числа сиріт Юлії Чаус вручили ключі від помешкання на вулиці Гулака-Артемовського, повідомляють на сайті міськради.

Однокімнатна квартира була надана у рамках Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Отримали квартиру на вул. Черняховського,1 два брати-сироти Сергій та Михайло Макарчуки. У помешканнях за кошти міської ради зроблено ремонт, на який було виділено по 80 тис. грн. Житло отримала й дитина-сирота Анна Гарманська, яка перебувала в пільговій черзі й мешкала у гуртожитку. Їй придбали будинок у селі Охнівка Володимир-Волинського району. Жінка виховує 6-річну дитину. Незважаючи на те, що Анна – лучанка, вона обрала Охнівку через бажання бути ближче до сестри, яка також проживає у цьому селі.

Дві квартири на вулиці Миру, 1 (житловий комплекс «Юпітер») в Липинах Луцького району надало в комунальну власність міста підприємство ТзОВ «Єврохолдинг», яке планує проводити будівництво на території міста. Тож ці квартири виділили наперед.

«Це стало можливим завдяки новій політиці співпраці з забудовниками. При виділенні землі під будинок, вони передають певну кількість квартир місту. Тож ці одно- та двокімнатну квартири надали в порядку черги двом громадянам – учасникам бойових дій в Афганістані, інвалідам війни Володимиру Ковбу та Анатолію Борисенку. Вони більше 20-ти років перебували на квартирній черзі, один із них проживав із сім’єю у складі 4 осіб у квартирі площею орієнтовно 20 квадратних метрів, інший – 6 чоловік у квартирі орієнтовно – 40 квадратів. У новобудові вони отримали двокімнатну квартиру площею 78,4 квадратних метрів та однокімнатну квартиру 45,8. Ветерани війни в Афганістані незаслужено забуті державою й донедавна були забуті й міською владою. Ми виправляємо цю ситуацію», – наголосив радник міського голови Ігор Поліщук.

Минулого року двокімнатну квартиру на вулиці Ковельській, 29 отримав ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС Федір Рузак. На соціальному квартирному обліку чоловік перебував із 1997 року. До цього часу він жив разом із дружиною та сімома дітьми у двокімнатній квартирі.

Ключі від квартири в новобудові отримала Ніна Шимчук. Лучанка, яка має інвалідність, з сім’єю довгий час проживала в жахливих умовах у нежитловому приміщенні, яке належить ПАТ «Ощадбанк». Через це постійно перебувала під загрозою виселення просто на вулицю.

Надали двокімнатну квартиру й багатодітній матері Оксані Владичко. Вона працює водієм тролейбуса на Луцькому підприємстві електротранспорту. Оксана разом зі своїми чотирма синами довгий час проживала в тимчасовій будові площею 12 квадратних метрів.

«Як бачимо, результат є, маємо і перспективи, а це означає, що попереду – нові вручення ордерів на житло і нові щасливі обличчя людей, для яких мрія про власну оселю таки здійсниться», – каже перший заступник міського голови Григорій Недопад.

«У міській раді на квартирній черзі перебуває більше 1,5 тисячі лучан. Ми робимо все для того, аби черга реально зменшувалась. Ведемо перемовини з інвесторами й домовляємося про передачу квартир у комунальну власність. На жаль, минулі роки майже не виділяли житла лучанам. Зараз політика буде іншою – ми поступово забезпечуватимемо житлом людей, які цього потребують», – наголошує Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 21 Лютого 2019 08:56
Молодці! Дітям сиротам, потрібно у першу чергу давати квартири!
Олег Показати IP 21 Лютого 2019 09:25
І чого вибори не кожного року??? Слідуюча квартира буде через чотири роки.
Ігор Поліщук до Олег Показати IP 21 Лютого 2019 11:15
Наступні 3 квартири будуть через місяць.
Цікаво Показати IP 21 Лютого 2019 11:18
А чому не золоті батони дають?
Руслана Показати IP 21 Лютого 2019 14:14
За людей порадію. А до тих, хто очолює владу в Луцьку скажу: це ваш прямий обов"язок!!!
Лучанка Показати IP 21 Лютого 2019 14:31
децентоалізація дає свої плоди. Україна на правильному шляху
Олег до Ігор Поліщук Показати IP 21 Лютого 2019 19:01
Ловлю на слові. Якщо буде так, тоді від мене до Вас -- тільки повага. Якщо ні -- ... . 22 березня 2019 року -- ця дата визначить хто є хто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus