USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк вітали делегації з країн Європи і світу та міст України

8 Вересня 2018 15:29
Із нагоди відзначення Дня міста, 8 вересня, до Луцька прибули закордонні гості з Туреччини, Литви, Білорусі, а також із міст-побратимів Польщі та України. Почесних гостей зустрічали виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Костянтин Петрочук, представники міської влади та громади.

«Дуже приємно вітати почесних гостей у Луцьку – місті, яке святкує 933 роки від своєї першої писемної згадки, – привітав присутніх Григорій Пустовіт. – Наше місто завжди було щирим і відкритим для гостей. Сюди, упродовж усієї історії, приїжджали представники багатьох народів світу. І сьогодні ми є партнерами, друзями, побратимами саме з містами багатьох країн. 18 міст із 11 країн є нашими партнерами-побратимами. Нам цей спадок потрібно цінувати, берегти і розвивати. Я щиро вітаю представників дружних міст і з України, й з усього світу, які знайшли можливість приїхати і привітати наше місто».

Щирі побажання звучали з приводу свята від закордонних гостей, вітали місто й сувенірними подарунками.

Особливу дату відзначило наше місто у співпраці із польським містом-побратимом Торунь, адже 10 років тому було підписано угоду про партнерство між містами. До слова, із нагоди 10-літнього партнерства до Луцька завітали пекарі із Торуня, які в центрі міста пекли смачні солодощі й влаштовували дітям майстер-класи.

Прибула до Луцька також делегація із турецького міста Бандирма на чолі із мером. Представник Брестського міськвиконкому щиро привітав Луцьк із нагоди Дня міста, зазначивши, що наші міста пов׳язує багаторічна співпраця. «Ми приїжджаємо до Луцька і почуваємося, як вдома. Так само і лучани почувають себе у Бресті. У нас є навіть вулиця, яка називається Луцькою і є однією з найдовших. Маємо багато проектів, де лучани і білоруси працюють разом, як і має бути між сусідами», – зауважив представник Білорусі.

Вразив усіх присутніх подарунок заступника міського голови міста-побратима Волновахи Ігоря Ісміханова. «Сьогодні знаменний день, адже цього ж дня місто Волноваха відзначає 137 річницю із дня заснування, а наш братський Луцьк святкує 933 річницю». Зазначивши, що здавна ознакою добробуту і щирих побажань була щіпка солі, представник Волновахи подарував Луцьку оригінальну фігуру, виготовлену із солі.

Привітали присутніх і представники Литви, з міста Таураге, в якому відпочивали діти загиблих учасників АТО із Луцька.

«Сьогодні велика кількість представників закордонних делегацій приїхали привітати Луцьк і лучан зі святом, – зазначив, своєю чергою, перший заступник міського голови Григорій Недопад. – Луцьк має багаторічну братерські співпрацю з містами Польщі, Литви, України й навіть Туреччини. Приємно, що такі дружні традиції у нас не тільки зберігаються, але і розвиваються. Наше місто має чим подивувати закордонних гостей, а День міста обов’язково запам’ятається усім, хто братиме участь у святкових заходах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus