USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк – єдине місто на заході, де переобладнують автомобілі для осіб з інвалідністю

20 Вересня 2017 12:08
ГО «Автомобільний клуб інвалідів «Поршень Волині» - єдина на західній Україні, що переобладнує звичайні автівки на автомобілі для людей з обмеженими можливостями. Окрім Луцька, це ще можна зробити у Києві та Миколаєві.

Про це стало відомо 20 вересня під час виїзної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації.

Нагадаємо, для ГО «Автомобільний клуб інвалідів «Поршень Волині», що на Ковельській, 8, планують надати пільги на оренду двох автомобільних боксів. Відтак, депутати вирішили самостійно перевірити діяльність організації, аби пересвідчитися, чи працівників все влаштовує.

Голова автоклубу Михайло Новосад розповів, що в приміщенні ремонтуються автомобілі людям, які мають інвалідність, також тут встановлюється ручне управління на звичайні автомобілі.

«До нас приїжджають люди з інших областей. Ми беремо лише символічну плату за матеріали. Крім усього іншого, у нас працюють люди і з інвалідністю. Міська рада завжди йде нам назустріч і допомагає у всьому. Також допомагає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» - вони подарували нам набори інструментів», - зауважив Михайло Новосад. Та додав, що до них також можуть звертатися люди, в яких поламалися візки на акумуляторах.

Загалом в організації працює 4 людини, окрім того, тут проходять практику студенти.

На запитання депутата Юрія Безпятка, де ще в Україні переобладнують автомобілі для людей з обмеженими можливостями, Михайло Новосад відповів, що окрім Луцька лише у двох містах – Києві та Миколаєві.

За словами голови комісії Богдана Вавринюка, вже є рекомендаційне рішення комісії про те, аби рекомендувати Луцькій міській раді надати це приміщення в оренду на пільгових умовах.
«Я сподіваюся і майже впевнений у тому, що міська рада прийме позитивне рішення, і люди далі зможуть продовжувати свою діяльність. Такі громадські організації забезпечують роботою людей з обмеженими можливостями, а також виконують соціальну місію – переобладнують автомобілі для осіб з інвалідністю», - підкреслив Богдан Вавринюк.

Оренду планують продовжити на 3 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 20 Вересня 2017 12:27
1. Необхідно підтримати. 2. Які моделі автомобілів переобладнують на ручне управління і можливість після переобладнання їх реєстрації?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus