USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЛуцькArt: митці міста об’єдналися у некомерційному проекті

26 Листопада 2017 20:21
Музику, театр, образотворче мистецтво та народні промисли об’єднали у рамках некомерційного мистецького ярмарку в Луцьку.

Поділитися теплом у похмурий дощовий день закликали лучан під час шоу-кейсу «ЛуцькArt», що відбувся 26 листопада в РЦ «Промінь».

Захід мав на меті закликати до об’єднання незалежних мистецьких утворень і окремих митців. Митці Луцька роблять спробу побудови платформи для взаємодії, пошуку нових шляхів розвитку та спільного вирішення проблем. Захід відбувся у рамках проекту ярмарок громадських ініціатив від громадської спілки «Громадські ініціативи України» та ГО «Принцип» за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED), США.

Паралельно з музичними виступами виконавців на сцені своїми емоціями з гостями дійства ділилися міми-вихованці дитячої театральної студії «ДогориДриґом», влаштовуючи танці під сценою. Крім того, під час заходу відбувалася низка майстер-класів від волинських умільців.

Голова ГО «Принцип» Віктор Грисюк розповів, що ініціатива полягає в об’єднанні луцьких митців різних жанрів. Організатори вирішили імпровізаційно показати різні види мистецтва. Від публіки очікують відгуків про те, чи варто у майбутньому організовувати такі заходи у місті. Проект некомерційний – усі учасники погодилися долучитися до проекту без гонорарів.

Організатори розраховували, що окрім насиченої мистецької програми відбудеться спілкування митців, меценатів, представників влади та громади про розвиток незалежного сегменту культурно-мистецького життя Луцька.

Першим перед глядачами виступив піаніст Мікаель Гюлазян, опісля відомі мелодії у джазовій обробці виконав молодий колектив «Cool Boys Band».


Несподіванкою став виступ композитора Сергія Шишкіна з гуртом «Дайте спокій». Музику поєднали з гончарством – під час виконання композиції «Глина до глини» музикант Валерій Ленартович, окрім гри на гітарі, встиг виготовити глечика. Він розповів, що виступи гурту завжди доповнюються участю усіх охочих, тож цього разу до імпровізації долучилися музиканти колективу «Cool Boys Band». Окрім цього, музику клавішних та електрогітари поєднали з екзотичним музичним інструментом уду – барабаном-глечиком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Листопада 2017 01:02
Вчіться хлопи грати! Ви самі професіонали, але духова група! Не можна так!
Анонім Показати IP 27 Листопада 2017 01:13
Шишкін! Настрой інструменти! На соляках трохі лабають, але трохи! Вважай!
Анонім Показати IP 27 Листопада 2017 01:24
Послухав ще 3-й разраз відео! Це жах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus