USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк вітав учасників Фестивалю недільних шкіл. ФОТО

25 Листопада 2013 13:31
Фестиваль недільних шкіл Волинської єпархії відбувся в неділю, 24 листопада, у Палаці Культури Луцька. Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

У Фестивалі взяли участь недільні школи приходів Любешівського, Камінь-Каширського, Михнівського, Мар’янівського, Личинівського, Маневицького, Рожищенського, Колківського та Ківерцівського благочинь, а також недільні школи Свято-Хрествоздвиженського, Свято-Покровського кафедрального храмів, та храму Всіх святих Землі Волинської Луцька.

Юні вихованці недільних шкіл єпархії співали як духовні піснеспіви, так і народні пісні, а деякі колективи представили очам присутніх тематичні сценки. Так, доволі змістовною була сценка «Про любов», яку підготували вихованці недільної школи Колківського благочиння. Головний герой – юнак, що виріс у «проблемній» родині, будуючи своє життя на засадах євангельської моралі, зміг створити родину, навіть усиновити дітей-сиріт. А вже сивочолим дідусем, він навчав онуків істини, що головною християнською чеснотою є саме любов.

Вихованці недільної школи при храмі Всіх святих Землі Волинської підготували невеличку театралізовану історичну виставу виставу, де показали як віра Христова перетворила правителів Русі – княгині Ольги та князя Володимира із жорстоких язичників на благочестивих і добросердечних провідників Руської держави, яких Церква згодом канонізувала як святих і рівноапостольних.

Юні вихованці недільної школи, що діє при Свято-Хрестовоздвиженському храмі Луцька, проспівали кілька духовних піснеспів, зокрема доволі зворушливу пісню «Віра, Надія, Любов», а насамкінець виконали популярну як в Україні, так і у Польщі пісенну композицію «Гей, соколи».

Завершився концерт виступом недільної школи Свято-Покровського кафедрального храму Луцька. Вихованці разом зі своїми молодими викладачами виконали пісенну композицію «Господи дай нам уміння», кілька церковних піснеспівів, а також продемонстрували анімаційний фільм «Сказання про Хрещення Русі».

«1025 років тому Русь прийняла Хрещення, що об’єднала Руські землі. Православна віра – це та сила, яка об’єднує нас. І ми повинні берегти нашу святу Православну віру, віру наших предків. Дуже приємно бачити сьогодні виступи вихованців недільних шкіл нашої єпархії. І не забувайте дітки, що, як світло в темряві ви повинні бути світлом для ваших однолітків. Ці діти, які відвідують недільні школи дійсно виховуються у благочесті, що в наш час дуже важливо», – зауважив. вітаючи учасників Фестивалю та глядачів митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.

Архієрей вручив також грамоти Волинської єпархії і солодкі подарунки колективам недільних шкіл – учасників Фестивалю.

Журі також визначило і переможців. Їм владика Ніфонт вручив іконочки Волинської Богоматері та грамоти Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира.

Так, IV місце посіла недільна школа села Старосілля Колківського благочиння, ІІІ – недільна школа села Клітицьк Личинівського благочиння, ІІ – Мар’янівського благочиння, а І – недільна школа селища Цумань Ківерцівського благочиння.

Гран-прі, отримала недільна школа луцького Свято-Хрестовоздвиженського храму. «Ми вирішили відзначити не луцькі, а саме приходські недільні школи з благочинь, проте журі дуже сподобалась пісня «Гей, Соколи», яка увійшла до репертуару сьогоднішнього виступу недільної школи Хрестовоздвиженського храму Луцька», – зауважив особистий секретар митрополита Волинського і Луцького протоієрей Валентин Марчук.
Митрополит Ніфонт також вручив подяку Блаженіншого митрополита Київського і всієї України Володимира, а також відзнаку УПЦ «Хрещенню Русі – 1025 років» директору Палацу Культури Юрію Войнаровському.
Владика оглянув і виставку малюнків вихованців недільних шкіл Волинської єпархії.

Після самої концертної програми в холі Палацу Культури для юних учасників Фестивалю організували солодкий стіл.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus