USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька лікарня працює з рентгеном, якому 40 років

10 Серпня 2016 15:27
У міському комунальному підприємстві "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2" просять оновити дороговартісне медичне обладнання. Понад півтора мільйони гривень потрібно медзакладу, аби придбати новий рентгений апарат та хірургічний стіл.

Про це говорили 10 серпня під час Дня депутата в КП "Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №2".

Головний лікар комунального підприємства "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Анна Кравчук, розповіла депутатам Луцької міської ради про нагальні проблеми медичного закладу. Так, серед основних проблем, лікар виокремила необхідність замінити рентген обладнання. Наразі в поліклініці працюють на апараті якому 39 років.

«Рентген має експлуатаційний термін 10 років, потім він стає шкідливим для пацієнтів та працівників, тому потребує термінової заміни. Нашому обладнанню скоро 40 років, тому ми повинні першочергово замінити рентген. Вартість нового апарату півтора мільйони гривень», - розповідає головний лікар.
Друга проблема, яку, на думку Анни Кравчук, потрібно вирішити як найшвидше - це заміна хірургічного столу та лампи в операційній. Стіл, на якому наразі проводять до трьох тисяч операцій на рік, як із зовнішнього вигляду, так і з збоку функціональності, не задовольняє потреб медзакладу. Скільки років раритетному операційному столу, не можуть згадати навіть найстарші хірурги.
«Запит на придбання хірургічного столу я подавала особисто Миколі Романюку, проте поки жодних зрушень», - додає головний лікар.

В схожому стані перебуває й гінекологічне крісло в поліклініці. Адміністрація медзакладу облаштувала оглядовий кабінет, та поставила в гінекологічному кабінеті кондиціонер, проте заміна оглядового крісла – це також недалека перспектива.


Крім обладнання, поліклініка також потребує ремонту двох поверхів приміщення, заміну лінолеуму у коридорах, а також розробки програмного забезпечення для введення електронної черги на прийоми до сімейних лікарів, та здачу аналізів.


Своєю чергою, секретар міської ради Юлія Вусенко, нагадала головному лікарю луцької поліклініки про донорські кошти та грантові програми.


«Я знаю, що написати програму це важко, але це реально. Тому треба рухатися в напрямку цієї практики. Якщо міському бюджету не доведеться виділяти кошти на рентгенапарат, то можна буде зробити ремонт на трьох поверхах одночасно», - каже Юлія Вусенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ПАЦІЄНТ Показати IP 10 Серпня 2016 15:34
Менше хабарів беріть у ВЛАСНУ КИШЕНЮ, а більше дбайте про медичний заклад. КРАПКА
пацієнт2 до ПАЦІЄНТ Показати IP 11 Серпня 2016 13:38
нічого й додати
Лучанка Показати IP 10 Серпня 2016 16:26
Три тисячі операцій в ПОЛІКЛІНІЦІ ?????? Журналіст у чомусь, схоже, не розібрався. Що ж оперують в поліклініці, якщо поруч стаціонар. Для фурункулів не потрібен операційний стіл. А журналісти чого по операційній без бахіл і халатів ходять?
анюта Показати IP 10 Серпня 2016 16:38
А куди діваються ті гроші які ми платим за ренген?а благодійні так звані внески де деруть добровільно_примусово? не хочуть розповісти? Хабарники!'!!
Надія Миколаївна Показати IP 10 Серпня 2016 16:49
Там за такий срок , мед.персоналом вкрадено коштів на 2 - 3 апарати !!! Проаналізуйте на яких авто. переважна більшість лікарів їздить і в яких квартирах мешкають ... І все на зарплату , яка маленька але має високу - " платездатність " !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus