USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька влада - у туристичному проекті «Шлях Гедиміновичів»

4 Лютого 2013 12:43
Луцький міський голова Микола Романюк та Луцька міська рада - ініціатори та активні учасники міжнародного туристичного проекту «Шлях Гедиміновичів». Установчі збори цього проекту відбулися в Збаразькому замку.

Окрім Луцька, у проекті «Шлях Гедиміновичів» взяли участь представники багатьох міст та історико-культурних заповідників, на території яких знаходяться пам’ятки архітектури литовської доби. На нараду також прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні пан Пятрас Вайтєкунас. На зборах Луцький голова Микола Романюк розповів про перспективи реалізації проекту «Шлях Гедиміновичів» для міст та заповідників.

Нагадаємо, що 12 грудня 2012 року в Луцьку за ініціативи Луцької міської ради та під керівництвом Миколи Романюка відбулася зустріч представників ряду міст та музеїв-заповідників.

Результатом проекту «Шлях Гедиміновичів» повинен стати новий туристичний маршрут, який об’єднає всі українські замки, що мають відношення до Великого Князівства Литовського. Планується, що до 2015 року проект отримає загальноєвропейське визнання і стане одним із культурних шляхів Ради Європи. В разі успіху проект «Шлях Гедиміновичів» буде першим культурним шляхом Ради Європи, ініційований Україною.

Довідково: Учасники проекту хочуть збільшити туристичну привабливість культурно-історичних пам’яток і туристичних об’єктів на своїй території. Своєю чергою, керівники Заповідників очікують, що проект сприятиме отриманню коштів на їх реставрацію. Зокрема, результатом проекту може стати пожвавлення економічного розвитку туристичного та дотичних секторів економіки в містах-учасниках проекту. Таким чином збільшаться й інвестиції у розвиток туристичної інфраструктури.

Наразі бажання взяти участь в проекті виявили 10 міст, Національний університет «Острозька академія», Державний Культурно-археологічний центр «Пересопниця» та ще 9 державних заповідників і музеїв з Волинської, Тернопільської, Рівненської, Чернівецької та Хмельницької областей. Юридичним радником проекту pro bono стане одна з провідних юридичних компаній України «Кібенко, Оніка і партнери».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus