USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати не виконують вимог антикорупційного законодавства

28 Травня 2015 17:21
Вже більше місяця в Україні набув чинності Закон України «Про запобігання корупції», але у Луцькій міській раді досі немає куди повідомляти про конфлікт інтересів.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання 74 чергової сесії міської ради сьогодні, 28 травня.

Нагадаємо, новий чинний антикорупційний закон передбачає, що питання конфлікту інтересів має розглядати одна з постійних комісій міськради.

Варто зауважити, що згідно зі статтею 1 Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року, норми якого вступили у силу 26 квітня 2015 року визначено два поняття:

Потенційний конфлікт інтересів – наявність у особи приватного інтересу у сфері, в якій вона виконує свої службові чи представницькі повноваження, що може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття нею рішень, або на вчинення дій під час виконання зазначених повноважень.

Реальний конфлікт інтересів – суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи не вчинення дій під час виконання визначених повноважень.

Простіше кажучи, конфлікт інтересів – це ті випадки, коли депутати голосують на користь самих себе або своїх родичів (дружин, дітей). Тому депутати міських, сільських, селищних рад, міські, сільські, селищні голови та секретарі зобов’язані повідомляти про конфлікт інтересів одній з визначених постійних комісій міської ради.

На вимогу закону депутатам запропонували наділити повноваженнями розглядати такі питання комісію з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Комісія має контролювати такі випадки. Проект рішення підготувала депутатська група «Новий Луцьк».

Доповідав під час сесії депутат міськради Ігор Поліщук. Він наголосив, що згадане питання міська рада мала б вирішити ще місяць тому і наділити одну з комісій повноваженнями розглядати питання конфліктів інтересів.

До слова, на першому пленарному засіданні депутат Сергій Сівак під час розгляду одного із земельних питань повідомив колег про конфлікт інтересів. Зокрема, йшлося про питання щодо одного з гаражних кооперативів, в якому має гараж депутат.

Власне, депутат мав би повідомляти про це спеціальну комісію. Але цими питаннями в міській раді досі не займаються, і найближчим часом не будуть, оскільки депутати не підтримали проект рішення Про заходи запобігання проявам корупції в діяльності міського голови, секретаря та депутатів міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 28 Травня 2015 17:40
Ця міськрада славно працювала при Януковічі, вони заслуговують на розгін
лучанка до дідо Показати IP 28 Травня 2015 18:04
люди ще сліпі виберуть за гречку тих самих,благо до осінніх виборів всі будуть босі і голодні Отож гречка буде за щастя
ЮЛЯ Показати IP 28 Травня 2015 18:31
коментар було видалено
Міміно Показати IP 28 Травня 2015 19:48
Так комісія законності давно перетворилася на цирк. Головний актор там Осіпов. Йому ще дати конфлікт інтересів? Та він сам конфлікт інтересів. Про що ви говорите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus