USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі першокласники відзначили День української писемності та мови

9 Листопада 2017 16:11
«Українське слово здатне на все!», - наголосила волинська поетеса Ніна Горик першачкам луцької школі №11.

Літературна зустріч із дитячою поетесою відбулася у День української писемності та мови, 9 листопада, у комунальному закладі «Луцька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №11 – колегіум».

Зокрема, про зародження писемної української мови Ніна Горик розповіла учням 1-В та 1-Г класів.

«Українське слово здатне на все! Сьогодні ми святкуємо день пам'яті Нестора літописця і засвідчуємо, що українці мали свою писемність ще тисячу років тому. І в той час, коли європейські королі не вміли читати і розписувалися хрестиком, українці знали по п’ять мов. Ми маємо гордитися нашими предками. Українська мова одна із наймилозвучніших у світі, яка здатна надихати та йти вперед до перемоги через будь-які перепони»,- наголосила поетеса. Для школярів дитяча письменниця читала казки, а потім спілкувалася з маленькими слухачами.

Вчитель 1-В класу Людмила Круцюк розповіла, що любов до рідного слова слід виховувати з ранніх літ, адже це допомагає формувати національну ідентичність у дітей. «Такі зустрічі важливі для дітей, адже вони бачать сьогоднішніх творців слова і це їх надихає», - наголосила Людмила Петрівна.

Її колега, керівник 1-Г класу Анна Панафідіна додає, що сучасні діти прогресивні і їх не зацікавити лише уроками за партою, тому зустрічі із знаними волинянами допомагають школярам бачити тих, ким гордиться Волинь і на них рівнятися.

Ділячись враженнями від зустрічі, учень 1-Г класу Артем Демків із захватом розповів, що раніше з письменниками ніколи не зустрічався, тож сьогоднішня подія дуже важлива для нього. Хлопчик додав, що відкрив сьогодні для себе багато нового.

«Мені дуже сподобалася зустріч із Ніною Петрівною. Вона читала цікаві вірші про рідну мову. Виявляється, вірші бувають серйозні і смішні. А ще, я хочу бути патріотом, щоб захищати свою Батьківщину», - натхненно поділився враженнями першокласник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus