USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі студенти організували акцію солідарності поблизу Генконсульства Польщі

13 Грудня 2013 14:07
«Смайлики подяки» та звернення українських студентів вручили польським дипломатам громадські активісти у Луцьку.

Акція солідарності відбулася поблизу Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку сьогодні, 13 грудня.

Як розповів громадський активіст Дмитро Безвербний, схожі акції нині відбуваються у багатьох європейських країнах, де студенти виходять до дипломатичних представництв України та вручають дипломатам звернення, у яких просять українську владу припинити репресії, покарати винних у побитті студентів та висувають інші вимоги, пов’язані з молоддю та Євромайданом. Натомість на знак солідарності українські студенти організовують схожі акції в Україні у містах, де є представництва європейських країн.

Луцькі студенти зібралися перед Генеральним Консульством Республіки Польща для того, щоб бути солідарними з європейськими колегами та передати позитивні смайлики. Студенти, які зібралися у країнах Європи, вручали українським дипломатам «засмучені» смайлики. Луцькі студенти принесли позитивні смайлики для того, щоб віддячити європейським країнам за підтримку. Окрім цього зачитали звернення студентів України до урядів європейських держав, під яким підписалися учасники акції.

У зверненні йдеться про жорстоке побиття представниками українських спецпідрозділів учасників мирної акції на Майдані Незалежності у Києві, яке порушило вісі норми людської моралі. Замість проведення негайного розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності винних у жорстокій розправі над учасниками мирної протесаної акції, українська влада почала розправу над тими, хто постраждав від рук правоохоронців. У документі дипломатів закликають підтримати українських студентів у демократичних прагненнях, підтримати український народ та у разі провадження політичних репресій в Україні або ж силового розгону мирних акцій застосовувати санкції про ти представників української влади, зокрема вимагати від правоохоронних органів України припинити фабрикування кримінальних справ проти студентів та звільнити незаконно затриманих студентів, вимагати притягувати до кримінальної відповідальності організаторів та виконавців кривавого побоїща на Майдані Незалежності, заборонити в’їзд до країн Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та Канади народним депутатам України від Партії Регіонів, міністрам, працівникам генпрокуратури України, МВС та міліції. Закликають також заблокувати банківські рахунки вказаних осіб та вжити персональних санкцій щодо міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.











«Ми не прагнемо помсти чи крові, наша вимога – чесне розслідування та притягнення до відповідальності осіб, які вчинили злочини проти молодих дівчат та юнаків. Наше бажання жити у демократичній європейській країні, підтримайте нас у цьому в ім’я ідеалів свободи та справедливості», - йдеться у зверненні.

«Нам хотілося б, щоб Консульство залишило собі згадку про ці події і про їхню підтримку нас у цей нелегкий для України час. Ми будемо просити, щоб вони залишили цей символічний знак нашої поваги і дяки за ту допомогу, яку вони дають. Він нагадуватиме, що ми братні народи та підтримуємо один одного. Ця підтримка особливо потрібна у такі нелегкі години», - зазначив громадський активіст Захар Ткачук.























Документ, який підписали луцькі студенти, та смайлики громадські активісти передали Генеральному Консулу Республіки Польща у місті Луцьку Беаті Бживчи.

Зі свого боку, вона подякувала луцькій молоді за підтримку.

«Молодь - це майбутнє України, ми всі думаємо, що ця ситуація у якийсь спосіб буде вирішена, урядом чи міжнародною спільнотою. Будемо сподіватися, що в Україні ніколи не повторяться такі події. Польща підтримує Україну, а польський уряд висловлює бажання бути адвокатом між двома сторонами цього конфлікту. Я сподіваюся, що рука, яку подає польська сторона, буде прийнята українським урядом», - повідомила Беата Бживчи.

Вона визнала, що тепер це не лише внутрішня справа України, а й усієї Європи та всього світу.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
jeger Показати IP 13 Грудня 2013 14:17
І я там був :)
Ігор Показати IP 13 Грудня 2013 15:29
Ось такі продавали УКРАЇНУ в усі часи. Продажні ви св****чі.
Дійсний патріот Показати IP 13 Грудня 2013 15:33
Як далеко бачив наш Шевченко Тарас. Почитайте історію- неуки.
шкода Показати IP 13 Грудня 2013 16:54
А потім ті "громадські активісти" легенько відкриватимуть візи по 400-500 єврів))))))))) Історія повторюється(((((((((((((((((( А яка все-таки чарівна пані Генеральний Консул! Я в захопленні від неї. Справжня прекрасна красуня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus