USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцькі депутати закликатимуть колег до євроінтеграції

24 Вересня 2013 14:17
Проекти звернень міськради до центральних органів влади України та рад міст-партнерів Луцька щодо підписання Угоди про асоціацію України та Європейського союзу підтримали члени постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Проект звернення підтримали під час засідання комісії, що відбулося 24 вересня.

Депутати розглянули проект рішення міської ради про звернення депутатів до центральних органів влади (Президента України, Прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради та керівників фракцій) щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. У проекті рішення пропонується надіслати його іншим міським радам обласного підпорядкування.

«Я переконаний, що луцька громада бачить Волинську область та Україну в Євросоюзі. Угода про асоціацію – це перший крок до того, щоб можна було робити подальші кроки щодо вступу в Євросоюз. Я вважаю, що орієнтири, які є в Євросоюзі – рівень демократії, правосуддя, дотримання прав і свобод людини, стандарти та якість життя значно вищі, ніж в Росії. Ми бачимо, що і провладні сили об’єдналися з опозицією і роблять всі можливі кроки для того, щоб наблизити підписання Угоди. Литва та Польща виступили з підтримкою підписання цього документу. Аналогічну позицію висловили Президент та Прем’єр-міністр. Прийняття цього звернення буде ще одним стимулом щодо доцільності підписання Угоди та виконання вимог, які сьогодні ставить перед Україною Євросоюз», - повідомив депутат міської ради Андрій Козюра.

Депутат міської ради Микола Дендіберін зауважив, що людям потрібно пояснювати, що дає Україні вступ в Євросоюз, зокрема у сферах працевлаштування, медичного обслуговування та торгівлі.

У відповідь Андрій Козюра наголосив, що зараз йдеться про вступ в Євросоюз. Перш за все Україна повинна виконати чимало вимог. Для того, щоб Угода була підписана, Україна повинна привести свою законодавчу базу до вимог Євросоюзу. Для цього потрібно прийняти дуже багато законів. Лише після цього Угода, яка налічує 900 сторінок тексту, буде підписана. З його слів, щодо того, які плюси може принести членство в Євросоюзі, зараз ведуть роз’яснювальну роботу громадські організації, які об’єдналися навколо цього питання.

Депутат Наталія Бунда зазначила, що підтримує звернення, однак звернула увагу на стиль його написання. З її слів, текст документу не зовсім відповідає нормам ділового мовлення.

Комісія вирішила підтримати проект рішення міськради з урахуванням зауважень до тексту.

Також депутати підтримали проект звернення міськради до рад міст-партнерів Луцька з проханням підтримки підписання Угоди про асоціацію України та Європейського союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пшек Показати IP 24 Вересня 2013 19:32
Так в євросоюзі неможна красти......
Лучанка Показати IP 24 Вересня 2013 20:15
І не можна займатися ДЕРИБАНОМ! А луцький мер скасовує прозорі декларації свою і чиновників. http://www.volynpost.com/news/20389-u-merii-lucka-zasekretyly-genplan-zarplaty-ta-deklaracii-pro-dohody
Корінний лучанин Показати IP 24 Вересня 2013 21:50
"Депутат міської ради Микола Дендіберін зауважив, що людям потрібно пояснювати, що дає Україні вступ в Євросоюз...." Лучанам та волинянам, я вважаю, не треба розжовувати як тубільцям ЩО ТАКЕ ЄВРОСОЮЗ! Вони бачили, як кажуть "до того і після того" - тобто до радянської влади(до 1939р) і з її участю і після неї. Дендиберін,певно, не тутешній.
ооо Показати IP 27 Січня 2014 20:30
Шмунда пять копійок вставила, дивіться яка вумна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus