USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьким перевізникам відмовили у підвищенні тарифу

16 Листопада 2017 13:25
Луцькі перевізники цьогоріч неодноразово зверталися до міської влади з проханням про підвищення тарифу на вартість проїзду. Втім, наразі їм відмовили.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 15 листопада.

У плані діяльності з підготовки регуляторних актів на 2018 рік передбачена підготовка рішення виконавчого комітету «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху». Мета прийняття - встановлення економічно обґрунтованого тарифу на послуги з перевезення пасажирів в автобусах, що працюють на міських маршрутах у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що керівник ПрАТ «Луцьке АТП 10701» повідомляв про брак коштів на ремонт автобусів через подорожчання пального. Він запитав, чи планується внесення на розгляд виконкому актів, що регулювали б діяльність перевізників, наприклад, затвердження графіків та інтервалів руху, аби регулювання якості роботи перевізників відбувалося не лише методом визначення ціни проїзду.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович повідомив, що ці питання повинні бути передбачені у договорах, які підписують між управлінням транспорту міськради та перевізниками щодо забезпечення діяльності перевезення пасажирів у місті.

З його слів, цьогоріч надходило декілька звернень від перевізників, які просили підвищити вартість проїзду у маршрутних автобусах. Разом з тим, після зустрічі з усіма перевізниками, встановили, що підвищення ціни паливно-мастильних матеріалів становить до 15%, тобто лишається в межах 12 копійок у структурі тарифу. Нині економічно обґрунтований тариф на перевезення становить 3,78 гривні, а вартість проїзду у місті становить 4 гривні, тому перевізникам під час робочої зустрічі відмовили у розгляді проекту рішення.

Нагадаємо, рішення про підвищення вартості проїзду у луцьких маршрутках з 3 до 4 гривень ухвалили члени виконкому 28 березня. Своєю чергою, перевізники неодноразово перед тим наполягали на встановленні тарифу у сумі 5 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2017 13:50
Перевізники знущаються? Можна піднімати лише питання про зниження тарифу до 3 грн., а не підвищення. А хто з них проти, то будь ласка -ідіть працювати в іншу сферу. Скільки можна все це терпіти?!
К.лучанин Показати IP 16 Листопада 2017 14:00
Перевізники! Та заспокойтесь зі своїм підвищенням в решті-решт!До минулого підвищення до 4грн. я з розумінням віднісся , а тепер побачив реально ,що ви палець об палець не вдарили щоб покращити обслуговування пасажирів. Маршрутки грязні ,не прибираються, на зупинках деякі ВОДІЛИ не стають, коли бачать що якась маршрутка зупинилась і пасажири заходять. Але дехто чекає свою маршрутку, а ця "воділа" не зупинилась і мовчки послала всіх ....! Таке бувало із №12, я був свідком цього.
56 Показати IP 16 Листопада 2017 14:03
Підняти до 5 грн. До Європи
Я Показати IP 16 Листопада 2017 15:49
А не зрозуміле простоювання на зупинках: старий ринок, ЦУМ, ТАМ ТАМ по 5 хвилин, і на питання "Чому стоїмо і кого чекаємо?" - МОВЧАНКА. На раз третій водій може "промимрити" щось незрозуміле, і не кожен раз поїде. А дехто після цих питань мені пропонував забрати гроші і їхати іншою маршруткою. Це в них називається-"якщо щось не устраює". Ось вам і "ПОКРАЩЕННЯ" після підняття тарифів. Водії рахують, що вони для нас, і не розуміють, що МИ для них!!!
Ага Показати IP 16 Листопада 2017 16:15
ще цього не вистачало, досить вже й того, що все місто, як лохів розвели ще з тим попереднім підвищенням до 4 грн. Он в Житомирі, тільки місяць тому стали їздити по 4грн, та й в Рівному завжди дешевший проїзд був як в Луцьку, зараз правда не знаю скільки там. А в нас гроші здерли, а сервіс став набагато гірший, принаймні з графіком і інтервалами в русі точно стало гірше, квитків так і не дають, пристроїв, по яких можна було б відслідковувати онлайн місцеперебування маршрутки нема , хоча обіцяли і щось же таке було раніше, от нічого нема, і знов підвищити тариф?!
Читач Показати IP 16 Листопада 2017 16:27
Мусово запускати на ринок перевезень України потужних закордонних перевізників. Тоді з`являться великогабаритні автобуси і помірна ціна. Україна не здатна самостійно розвинути ринок перевезень за співвідношенням "ціна-якість".
Носатий дядько Показати IP 16 Листопада 2017 16:29
Го\на їм на лопаті, а не 5 грн за проїзд у цих смердючих "собачих будках".
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2017 19:18
Щоб було справедливо, міська влада повинна перш за все заставити перевізників привести в порядок маршрутки, вести контроль за графіком, зобов'язати їздити з справним gps, видавати квитки,оновити автопарк врешті решта, а вже потім слухати про підвищення.... і то, все що вищезазначено це під тариф 4 грн., під 5 грн. в Луцьку маршрутки не дотягують і не дотянуть зі свооєю якістю послуг.
маня до Лучанин Показати IP 16 Листопада 2017 21:17
Вимагаю введення КАСОВИХ АПАРАТІВ і тільки тоді можна буде говорити про реальну вартість проїзду. А може у якості експерименту на деякі маршрутки поставити валідатори, які не використовуються тролейбусним депо? Витратили 1 млн.грн, а тепер нема їх куди подіти, то поставте на маршрутки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus