USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Луцького депутата, який торгує контрафактною горілкою, підловили на кавуванні в податковій

14 Червня 2018 13:28
Спиртогорілчаного магната Петра Нестерука, який кавує у компанії головної контролерки за обігом підакцизних товарів Наталії Єлової, «застукали» журналісти ТРК «Аверс», коли приїхали до фіскальної служби за коментарем.

«Чай, цукерки і розмови про буденне та вічне. Знімальна група геть зіпсувала ідилію, але журналістам вдалося з’ясувати, кому і чому на Волині можна продавати підроблену горілку», - йдеться у сюжеті.

На прилавку луцького супермаркету «Грономаркет» на проспекті Молоді журналісти телеканалу «Аверс» виявили 8 позицій горілчаних напоїв з підозрілими акцизами, які схожі на ксерокопії оригіналів. На місце викликали поліцію та податкову. Проте, як зазначається, слідчо-оперативна група їхала на виклики півтори години. А коли слідчі прибули на місце, то сказали, що не можуть вилучити підозрілий алкоголь.

«При цьому ніяких дій правоохоронці не провели, окрім того, що 40 хвилин відбирали у журналістів пояснення», - йдеться у відеоматеріалі.

Слідчі податкової та поліцейські відзначили, що без дозволу власника вони не можуть вилучити підозрілу горілку. На всяк випадок правоохоронці все ж поцікавилися в адміністратора, чи дозволить він забрати пляшки. А коли отримали відмову, то лишень розвели руками. Купувати алкоголь самим вони відмовилися.

Відтак, збирати доказу змушені були самі журналісти, які і придбали дві пляшки горілки марки «Поліська» по 80 гривень.

Надати документи, які б засвідчили якість горілки, у магазині відмовилися, мовляв, закінчився робочий час, і бухгалтерія вже закрита.

Зрештою правоохоронці та податківці порадили журналістам звернутися в Управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Начальник управління Наталія Єлова раніше вже засвітилася у скандалі щодо вилучення алкоголю на складах депутата Луцької міської ради від «Солідарності» Петра Нестерука. Так, у квітні минулого року зі складів фірми «Полісся Трейд», що належать родині луцького депутата від Блоку Петра Порошенка Петра Нестерука, вилучили цієї вже відомої на Волині горілки майже на мільйон гривень. Це сталося після того, як журналісти купили на цьому складі десять пляшок горілки з підробленими акцизами.

Зауважимо, перед цим таку ж горілку вдалося придбати у магазині «Гроно», що теж входить до мережі крамниць Петра Нестерука. Те, що акцизи на купленій журналістами горілці підроблені, підтвердили спеціалісти Рівненського та Волинського НДКЦ. Тому проти підприємства депутата відкрили кримінальне провадження і вилучили величезну партію алкоголю. У пресі повідомляли, що покровителькою тіньового депутатського бізнесу є нібито саме Наталія Єлова.

І коли журналісти принесли куплений у «Грономаркеті» алкоголь, то у кабінеті чиновниці в обідню пору за чашечкою кави застали Петра Нестерука.

Побачивши кореспондентів, обоє зраділи неймовірно. Щоправда, пані Єлова давати коментарі відмовилася, мовляв, цього робити вона не зобов’язана і, крім того, у неї обідня перерва.

Горілку, яку принесли журналісти, так і не взяли. Проте порозмовляти з Наталією Єловою, щоправда не на камеру, все ж таки вдалося. Чиновницю запросили взяти участь у прямому ефірі на телеканалі, аби вона розповіла, що мають робити громадяни, якщо вони виявляють у магазинах фальсифікованих алкоголь.

Чи погодиться на це пані Єлова, наразі невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
скептик Показати IP 14 Червня 2018 15:12
в ОДА на робочому місці пють (скоріше всього не за свої гроші), то чому в податковій на халяву не пити ? і всім начхати. це все називається ОЗГ - організована злочинна група
Лучанка Показати IP 14 Червня 2018 15:31
Що це ще за запитання "А що ви тут робите?". Де ви такої журналістської етики набрались? В підїздах 40-ого?
Реалист Показати IP 14 Червня 2018 15:41
Quod licet Iovi, non licet bovi.
скептик Показати IP 14 Червня 2018 15:47
країна угандонія відпочиває
Лучанка Показати IP 14 Червня 2018 16:06
Питання такі д*більні про обідню перерву........ Це ЇЇ обідня перерва і вона може нею розпоряджатися на власний розсуд:хоче працює,хоче каву п'є, а хоче-поєднує приємне з користим!!! Брєд!!!!
скептик до Лучанка Показати IP 14 Червня 2018 16:30
ага, наприклад зручно брати хабарі. для всіх смертних є ЦНАП, для небожителів - особисті прийоми з кавою і коньячком.
666 Показати IP 14 Червня 2018 17:39
Вже Й каву не можна попити?
скептик до 666 Показати IP 14 Червня 2018 18:25
дивлячись з ким , коли і за яких обставин пити
666 Показати IP 14 Червня 2018 17:40
Шо за д*більні статі???
скептик до 666 Показати IP 14 Червня 2018 18:24
це твоє особисте сприйняття. сам собі дав визначення
Анонім Показати IP 14 Червня 2018 22:20
Єбоова по клічці бабушка це так...
Анонім Показати IP 14 Червня 2018 22:24
Яка з кодноьі. Нелнгальноі пляншки горілки отримує 50 коп а тепер помножте на 35-1200-20 Вот її заробіток в місяць з фірм + ПП скільки дають в день десь 10-20 тис грн багата особа)))))
Боб Показати IP 9 Листопада 2018 08:19
Душевно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus