USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький рок-гурт «Freedom» презентував новий альбом

25 Жовтня 2015 19:00
Учора на сцені Палацу Культури «Просвіта» в Луцьку спрацювала «машина часу». Луцький рок-гурт «Freedom» презентував свій другий альбом «Dancin’ All Night» і переніс публіку в атмосферу Англії 70-х років, коли рок був саме роком, а не бізнесом.
Концерт, який тривав понад дві години, зібрав майже повний зал. Були присутні слухачі всіх поколінь – від найменшеньких до поважних людей з благородною сивиною на скронях. Послухати молодих послідовників прийшли і ветерани луцького андеграунду, такі, наприклад, як Степан Чумак та Богдан Гембік. Був присутній також і головний організатор концерту, голова наглядової ради Волинського Інституту Економіки та Менеджменту Вадим Вітинський. Проте найбільше було молоді.
Вадим Вітинський
Вадим Вітинський


До слова, днями Волинському Інституту Економіки та Менеджменту виповнилось 20 років. З нагоди цього перед виступом гурту «Freedom» на сцені Палацу Культури «Просвіта» відбулась урочиста презентація нового спільного україно-польського проекту Інституту «Крок до Євроінтеграції». Більшість студентів Інституту після презентації проекту залишилась на концерт.

Музиканти дуже ретельно підготувались до свого дебютного концерту на одній з найбільших концертних арен міста. Адже до цього гурт зазвичай виступав лише на невеличких концертних майданчиках різних тематичних пабів. З самого ранку перевезли з репетиційної бази до Палацу Культури апаратуру, а потім здійснювали її налаштування (так званий «саунд-чек») понад три години.

Концерт, запланований на 18:30, почався з невеликою затримкою. Спочатку на авансцену вийшов ведучий «Радіо Луцьк» Сергій Ткачук, який сказав невеличке вступне слово, представив гурт публіці та оголосив подяки від імені музикантів людям, які брали безпосередню участь у створенні нового альбому гурту і знаходились в концертному залі.
Сергій Ткачук
Сергій Ткачук


Концерт, який тривав понад дві години без антракту, відвідувачі слухали, затамувавши подих. Вибухові гітарні рифи Вадима Захарченка, «бетонний мур» басу Артура Черчика та чітка ритмічна «лавина» ударних Остапа Сухоцького буквально прикували слухачів до їхніх місць. Під цей шалений акомпанемент вокаліст гурту Анатолій Вітинський продемонстрував всі багаті можливості свого голосу – величезний діапазон від низьких басів до висот жіночого сопрано, надзвичайно багату темброву палітру від хижого гарчання до ніжного фальцету та віртуозну вокальну техніку володіння цими тембрами. Також Анатолій, окрім вокалу, влаштовував на сцені протягом концерту ціле театралізоване шоу в стилі одного зі своїх кумирів, вокаліста легендарного британського рок-гурту «Whitesnake» Девіда Кавердейла. До цього феєричного шоу входило фехтування стійкою мікрофону та інші віртуозні «фінти».
На початку концерту музиканти виконали кілька композицій зі свого першого альбому, в яких торкнулись таких важливих тем українського суспільства як неоголошена війна на сході країни (композиція «Ghosts of Heroes» («Привиди Героїв»)) та цінності Революції Гідності (композиція «Slavery» («Рабство»)).
Артур Черчик
Артур Черчик


Анатолій Вітинський
Анатолій Вітинський


Вадим Захарченко
Вадим Захарченко


В подальшому концерт перетворився на суцільну дискотеку. Молодь від дво-трирічної малечі до студентів відчайдушно «відривалась» біля сцени під запальну драйвову музику молодих луцьких рокерів. Наприкінці концерту під час виконання інструментальної композиції «Mistra» у повному обсязі показав свою блискавичну техніку володіння інструментом гітарист гурту Вадим Захарченко. Публіка у повній тиші, немов зачарована, слухала віртуозні гітарні «поливи» Вадима і після останнього акорду вибухнула шаленими оваціями.
На біс вокаліст гурту Анатолій Вітинський влаштував ціле психоделічне вокально-театралізоване шоу a capella.
Після концерту в холі Палацу Культури охочі могли придбати компакт-диски з новим альбомом та поліграфію гурту. Також охочі могли піти за лаштунки сцени до музикантів гурту, взяти в них автографи, сфотографуватись та поспілкуватись.
В невеличкій прес-конференції після концерту вокаліст гурту Анатолій Вітинський та бас-гітарист Артур Черчик відповіли на питання журналістів. Вони розповіли про стиль гурту і головні напрямки його творчості, де зазначили, що музиканти здебільшого орієнтуються на класичний британський хард-рок, проте не оминають і нові тенденції в рок-музиці.
Анатолій Вітинський та Артур Черчик
Анатолій Вітинський та Артур Черчик


Також хлопці припідняли завісу над самим творчим процесом гурту, де розповіли про те, що в написанні нових композицій беруть участь в рівній мірі всі учасники гурту, а не хтось окремо. На питання щодо кумирів хлопці відповіли, що намагаються брати все найкраще від усіх музикантів, які грають дійсно справжню музику, і на цій основі створювати своє неповторне.

При цьому музиканти наголосили, що не намагаються конкурувати з іншими молодими волинськими рок-гуртами. Зі слів бас-гітариста гурту Артура Черчика музиканти не мають бути конкурентами, вони мають бути колегами, співпрацювати, знайомитись одне з одним, ділитися досвідом і при цьому кожен має просто лишатись самим собою.

Коли мова зайшла про новий альбом «Dancin’ All Night», який презентували під час концерту, музиканти розповіли, що працювали над ним досить довгий час, при цьому альбом спочатку не планувався. «Це були просто нові ідеї, які ми створювали спочатку для власного задоволення і записували, адже не можна одразу грати для людей. Це – творчість, спочатку треба самому відчути насолоду від того, що ти робиш, а вже потім поділитись цією насолодою з іншими» - зазначив вокаліст Анатолій Вітинський.

Також музиканти наголосили на тому, що їх новий альбом, не дивлячись на назву, є досить різноплановим. «Так, багато композицій альбому написані в денсовому стилі, проте є композиції, які за своїм стилем тяжіють до хард-року та блюзу» - сказав Анатолій Вітинський.

Наприкінці прес-конференції музикантам задали питання про те, що альбом «Dancin’ All Night» є повністю англомовним та чи орієнтуються музиканти в майбутньому на закордонну публіку. «Ми взагалі ні на що не орієнтуємось. Ми просто робимо те, що нам подобається» - резюмував Анатолій.

До слова, новий альбом гурту «Freedom» «Dancin’ All Night» вже є у вільному доступі в мережі Інтернет, де його можуть послухати всі бажаючі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Світлана Показати IP 25 Жовтня 2015 19:36
Драйвовий вчора був вечір!!!!Спасибі very much нашій чи не найкрутішій луцькій рок-банді!!!))))
смокі Показати IP 25 Жовтня 2015 21:57
1--творчість в гурту--норм...навіть дуже!!! 2--назва-Г*ВНО!! введіть в поосковіку виб є дох*ра однофамільців 3--деяким учасникам варто обрати один колектив! а не як пр*ст*тутка мотатися одночасно між гуртами))
До смокі Показати IP 26 Жовтня 2015 15:38
А Вам не здається що Вам варто піти покурити, "диванний критик". Не назва має значення а зміст. А зміст у них просто вибуховий і це помітно по публіці яка була присутня на концерті. А можливо Ви ще і продюсерством займаєтесь що підказуєте де кому грати??? Краще не відповідайте..)))) Хлопці з FREEDOM ви супер, всього Вам накращого у Вашій творчості!!!!
Чув, бачив Показати IP 27 Жовтня 2015 04:46
Вокаліст - норм, гітаристам варто більше рухатись по сцені, а не тільки старанно верьовкі на коромислах теребити, якість запису (на цих відео) - убита, з пульта треба писати, а не на камеру, додати до прожекторів якоїсь піротехніки або хоча б диму пустити, для переконливості, - теж не помішало б. А загалом - так тримати! І не зупинятись, бо естрада - діло молодих.
Фанат до Чув, бачив Показати IP 27 Жовтня 2015 11:40
Ти музику прийшов слухати. Стрибати на сцені може кожен клоун, що українська, зокрема і волинська, естрада дуже успішно доводять, а от "старанно вєрьовки на коромислах теребити" на рівні того самого Вадима в Луцьку наврядчи хтось зможе. Ти точно не зможеш. Хочеш більше рухів - гоу до цирку. Відеозйомка явно любительська, знята на телефон і явно лише для ознайомлення в цій публікації.
Чув, бачив до Фанат Показати IP 28 Жовтня 2015 01:58
Музику слухають з якісного запису на хорошій акустиці або через навушники. Концерт - це трохи інше, тут звучання поступається студійному, а головним є атмосфера дійства, це свого роду музична вистава, вона має бути вдумливо зрежисована, має йти постійний обмін енергією між виконавцями і залом. Енергетику і динамічність фронтмена відчутно, як я сказав - респект, а інструменталістам виступати на концерті лише для того, щоб показати "як я вмію грати", - ну що ж, нехай так і буде, якщо так було задумано... Різницю між "теребити верьовки" і грати на гітарі не берусь пояснювати професіоналам, оскільки "далекий" :), - пояснить ось ця маленька дівчинка: https://youtu.be/jEgWAYqzvq8?list=RDiX7Li_A9zHo --- Que viva la Fiesta! :))
Українець Показати IP 30 Жовтня 2015 03:08
“Dancin’ All Night” – в Англії 70-х років так не говорили. “Dancin’ All Night Long” – правильно.
Johnny Показати IP 17 Жовтня 2018 16:49
Завантажити повний альбом можна за адресою: http://toloka.to/t74592

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus