USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький суддя оскаржує постанову патрульних. Відео

7 Грудня 2016 23:04
У Рожищенському районному суді слухається справа за позовом судді Луцького міськрайонного суду Ігоря Ясельського про скасування постанови патрульної поліції Луцька, - повідомляє Громадське.Волинь.

У липні 2016 на автодорозі Луцьк - Цумань інспектор патрульної поліції Луцька Анатолій Баняс зупинив BMW, що рухалося крайньою лівою смугою. Він запитав водія про причину порушення ПДР. Той апелював до значної ямковості на цій ділянці дороги. Патрульний попросив пред’явити документи: посвідчення водія, реєстраційний документ на авто і поліс страхування. Останнього водій так і не надав. Відтак патрульний пояснив порушнику його права і виніс постанову про вчинення адмінправопорушення. Однак згодом суддя Луцького міськрайонного суду Ясельський, а саме він був за кермом, подав заяву до суду.

Під час судового засідання представник позивача стверджував, що його довіритель їхав по лівій смузі, бо саме мав намір повернути на АЗС, а договір страхування у нього був укладений на момент зупинки, але Ясельський ще не встиг його забрати. Таким чином позивач вважає, що патрульний не з'ясувавши всіх причин та обставин такої поведінки виніс постанову неправомірно.

Відповідач заперечив аргументи викладені у позовній заяві і на доказ своїх слів клопотав долучити до матеріалів справи відеозапис з натільної камери. Його переглянули на судовому засіданні. На відео чітко зафіксовано, як патрульний кілька разів перепитує: «Чому нема страхового поліса? Його нема взагалі чи забули вдома?»

Після перегляду відео адвокат позивача попросив про перерву у судовому засіданні оскільки вже закінчився робочий день. Головуючий суддя Іван Сіліч оголосив перерву до 12 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
м-да Показати IP 8 Грудня 2016 00:53
Позорище. Сплати той штраф і забудь, всі ми люди і можемо порушити якісь правила, але нагло обріхувати інших - підло. А так - доброчесність судді-скаржника видно відразу. Патр.поліції - респект, років 3 назад це була б фантастика. Самого там зупиняли через ліву смугу, але лише усно попередили. Також респект Громадському ТБ за відео!
м-да Показати IP 8 Грудня 2016 00:56
І ще - Іван Іванович, не ведіться на "корпоративну солідарність" - воно того не варте)
Иван Показати IP 8 Грудня 2016 03:58
Серьёзное дело,......серьёзные люди.....- однозначно перерыв должен быть. Тем более что дельце-то запутанное
Читач Показати IP 8 Грудня 2016 06:18
О! Пан Сіліч! Цей своїх не кидає.. 100% виправдає.
Юра Показати IP 8 Грудня 2016 06:31
Страховий поліс предявляється коли є дтп, поліцейський не правий
1234321 до Юра Показати IP 8 Грудня 2016 08:51
21.2. Контроль за наявністю договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів здійснюється: Відповідними підрозділами Національної поліції при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху та оформленні матеріалів дорожньо-транспортних пригод. Закон України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів"
СМЕХ__)))) до 1234321 Показати IP 8 Грудня 2016 15:37
Вірно, складання "протоколів", протокол скдадався? В законі про страхування чітко написано, або дтп або при складанні протоколу , тоді водій має її показати. Постанова не являється протоколом, а у правилах ДР нічого не сказано про страховку!!! Суддя мав би це знати))) Поліцейський має багато шо, тільки громадяни законом про поліцію не керуються. Рухатись в крайній лівій не заборононо, а в нашій країні що не заборонено то дозволено (ст.19 КУ). Дай взагалі вимоги щодо руку в лівій смузі носять рекомендаційний характер а не наказовий)) Я вже мовчу про саму процедуру складання постанови, а саме 278,279,280 КУПАП.. статті сумніваюсь що виконались.
Вася до Юра Показати IP 8 Грудня 2016 08:55
Ви не праві, Юрій, поліцейський має право вимагати поліс ОСЦПВ у всіх випадках зупинки ТЗ у звязку з вичненням порушення ПДР (навіть коли немає ДТП) про що правильно зазначив адвокат у сюжеті. Читайте законодавство уважніше.
СМЕХ__)))) до Вася Показати IP 8 Грудня 2016 17:31
Вірно, складання "протоколів", протокол скдадався? В законі про страхування чітко написано, або дтп або при складанні протоколу , тоді водій має її показати. Постанова не являється протоколом, а у правилах ДР нічого не сказано про страховку!!! Суддя мав би це знати))) Поліцейський має багато шо, тільки громадяни законом про поліцію не керуються. Рухатись в крайній лівій не заборононо, а в нашій країні що не заборонено то дозволено (ст.19 КУ). Дай взагалі вимоги щодо руку в лівій смузі носять рекомендаційний характер а не наказовий)) Я вже мовчу про саму процедуру складання постанови, а саме 278,279,280 КУПАП.. статті сумніваюсь що виконались
юріку до Юра Показати IP 8 Грудня 2016 11:14
вчи законодавство, хлопче
лучанка Показати IP 8 Грудня 2016 06:39
А що, закони для суддів і решти громадян мають відрізнятися?! Скільки це має тривати?!!!!!
Віктор Показати IP 8 Грудня 2016 07:33
коментар було видалено
хто Показати IP 8 Грудня 2016 08:33
а суддя ясельський то часом не син прокурора хабарника ясельського підкажіть хто знає.
Вищий Показати IP 8 Грудня 2016 09:00
Адвокат - у справі не риба не м"ясо, сильно запинається з клієнтом напевне необсудив усіх нюансів ситуації, та не дуже знає чинні ПДР, а представник Поліції - гарно і чітко предявила контрфакт на аргументи представника позивача, чому Адвокати забувають що в першу чергу має бути інтереси клієнта! не вишкулив усіх подробиць ситуації і можна сказати "майже запоров справу"???
юрист Показати IP 8 Грудня 2016 09:15
нашу країну змінить лише суд лінча!!!
Анонім до юрист Показати IP 8 Грудня 2016 11:16
або вільне володіння зброєю населенням. цим шляхом у США була побудована демократія
Юра Показати IP 8 Грудня 2016 09:53
На законну вимогу при порушені правил, а водій не порушував
юріку до Юра Показати IP 8 Грудня 2016 11:17
чи ти з конопель вискочило ? їзда по зустрічці - це не порушення ?
так до Юра Показати IP 8 Грудня 2016 11:24
п. 11.2 ПДР має рекомендаційний характер: На дорогах, які мають дві і більше смуг для руху в одному напрямку, нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини, крім випадків, коли виконується випередження, об’їзд або перестроювання перед поворотом ліворуч чи розворотом. А отже водій вибирає смугу руху на власний розсуд, для безпечногоі впевненого руху по дорозі. Так для самовпевненості водію добре мати відеореєстратор, що фіксував би дорожню обстановку а також з врахуваням "якості" дорожнього покритя. податки за дорогу то зростають з кожним дорожчаням пального. І необхідність оминати перешкоди "Ямковиті" виникає все частіше. А біля Цумані ж дорогу ремонтували років з вісім тому. тож маєм як наслідок - предвзятих копчиків що тільки зважають на прописані правила. а крім правил є й також ДБН і стандарти дорожнього покриття. Так це має для них чомусь значення. крім того дане порушення є формальним - за текстом правил. бо порушення будь-яке повинно мати усі 4 складові. Чиї ж цікаво права водій порушив рухаючись з крайнього лівого ряду? напевне Поліції - бо напевнескучно на посту мерзнути нічим зайнявшись.
Анонім до так Показати IP 8 Грудня 2016 12:24
і де там слова "рекомендовано рухатись" ?
СМЕХ__)))) до Анонім Показати IP 8 Грудня 2016 17:34
а де слова заборонено рухатись?
Так до СМЕХ__)))) Показати IP 8 Грудня 2016 23:19
В тому і рекомендації, що не вказано про імперативну заборону та не визначенно що повинен, а отже на розсуд водія чи поліції. А хто правий по даній ситуації вирішує суд! Така то колізія!!
Анонім Показати IP 8 Грудня 2016 11:18
та в тому люцькому суді всі як не алкаші, то просто муд*ки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus