USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Матч «Олімпік»-«Волинь»: 1:3. Як це було

23 Травня 2015 14:00
Матч 25 туру між «Волинню» і донецьким «Олімпіком» закінчився впевненою перемогою лучан з рахунком 1:3. Детальніше як це було - в матеріалі прес-служби луцького клубу.

У середині тайму «Волинь» почала доводити вищий клас і скористалася шансом, наданим опорником «олімпійців» Лебедем. Він обрізався неподалік свого штрафного, м’яч потрапив до Бабатунде, той протягнув його в штрафну, віддав на вільного Еріка, й румун був точним – 0:1. Це був третій гол Бікфалві у ворота «Олімпіка» й загалом шістнадцятий у чемпіонаті.



Чогось більш небезпечного команди не створили до кінця тайму. А на 44 хвилині гості мали нагоду забити «в роздягальню». Мемешев після розіграшу кутового класно подав на дальню стійку, яку закривав Шабанов. Артем пробивав головою, але влучив у хрестовину…

Другий тайм розпочався із двохвилинного бенефісу кіпера «олімпійців» Махарадзе. Спочатку Заурі із справжньою котячою реакцією витягнув удар Бікфалві з-під поперечини, а за мить виручив «Олімпік» після удару Кобахідзе.

Швидкості у грі не збільшилися, утім, цього вистачило господарям, аби зрівняти рахунок в матчі. Наші проспали просту подачу зі штрафного й екс-волинянин Лисенко головою з близької відстані шансів Кичаку не залишив –1:1.

«Волинь» на якийсь час втратила впевненість, обдумуючи як далі шукати ключі до воріт Махарадзе. Якийсь час м’яч у лучан не тримався. Можливо, їм допомогла перерва на пиття води, яку двічі у матчі влаштовували арбітри. Після неї «Волинь» почала атакувати наполегливіше. І забила!

Втекли у контратаку лучани, Кобахідзе віддав Бабатунде неподалік центрального кола, Майкл протягнув його, по дорозі обігравши Лебедя й сильно з лівої пробив у нижній кут воріт Махарадзе. Куля зрикошетила від стійки й влетіла у ворота – 1:2.

А через три хвилини «Волинь» реалізувала ще одну контратаку. Бабатунде віддав на Еріка, який уникнувши офсайду, втік у штрафну й не пошкодував паса на Кобахідзе. Сандро треба було тільки випередити захисника й влучити у порожні ворота – 1:3.



Завершальну частину гри «Волинь» провела дуже впевнено й шансів на камбек «Олімпіку» не давала. А от Бікфалві міг забивати й 17-ий, але кіпер дав раду його сильному пострілу зі штрафного.

У підсумку 1:3 на користь гостей. Ерік, Баба і Коба – у лучан забивали ті ж гравці, які тиждень тому впоралися із «Говерлою». Нагородою команді була «Волинь моя…», яку десант вболівальників з Луцька заспівав наприкінці гри у Києві.

Олімпік – Волинь – 1:3

ВІДЕО гри:





Бомбардири. "Волинь" – Бікфалві – 15 (4), "Олімпік" – Дорошенко і Кадимян – по 4.

Дискваліфіковані. Владислав Огіря ("Олімпік").

Арбітр: Юрій Грисьо (Львів).



Родзинка

"Волинь" за підсумками сезону в п'ятірку кращих команд УПЛ вже точно не потрапить, але може ще зайняти шосте місце, і не варто забувати, що так високо лучани підіймалися тільки один раз у своїй історії - ще дванадцять років тому, в Чемпіонаті 2002/03 . Але для цього необхідно перемагати у двох матчах, що залишилися.

Перед зустріччю з дебютантом Прем'єр-ліги у "Волині" є кілька суттєвих переваг. По-перше, підопічні Кварцяного досвідченішы і регулярно виступають в еліті українського футболу. По-друге, в цьому сезоні лучани демонструють дуже пристойний футбол, забивають майже в кожному матчі і за результативністю входять до п'ятірки кращих команд чемпіонату. До того ж довгий час "хрестоносці" вважалися основними претендентами на участь у наступному сезоні в єврокубках. І по-третє, у "Волині" було більше часу, щоб підготуватися до зустрічі 25-го туру, враховуючи статус дебютанта, для "олімпійців" це суттєвий фактор. Не часто раніше донецькій команді доводилося грати два важливих матчі на тиждень.

Ще й трьох повних днів не минуло після важкої півфінальній зустрічі в Кубку України. "Олімпік" програв центральний матч всього сезону, а може навіть головне протистояння в історії за всі 14 років існування клуби - київське "Динамо" виявилося сильнішим в матчі-відповіді, перемігши з рахунком 4: 1. Втім, у грі з грандом українського футболу підопічні Санжара не виглядали приреченими, місцями демонстрували досить змістовний футбол і змогли забити гол престижу.

Важливо також зазначити, що в Прем'єр-лізі в минулому турі "Олімпік" нарешті зміг домогтися успіху і перервати серію з десяти зустрічей без перемог, що, безсумнівно, підніме бойовий дух номінальним господарям зустрічі. "Металіст" не зміг нічого протиставити донецькій команді і безвольно поступився на своєму полі з рахунком 1: 2. Команда Санжара ні в чому не поступалася ще поки чинному бронзовому призеру УПЛ і на голи Тищенко і Лисенко харків'яни відповіли тільки реалізованим в компенсований час пенальті.

Історична складова

"Волинь" і "Олімпік" до поточного сезону не зустрічалися, а перше побачення команд закінчилося великої впевненою перемогою лучан. Підопічні Кварцяного в 12-му турі УПЛ каменя на камені не залишили від донецького колективу, і в притаманному собі стилі (програвати так по-повній) "олімпійці" поступилися - 0: 4. Голи на рахунку Бікфалві (дубль), Матея і Кобахідзе.

З командами з Волинської області "Олімпік" раніше не зустрічався, на відміну від "хрестоносців", які регулярно змагаються з клубами з Донбасу. Тільки в цьому сезоні "Волинь" зіграла з "Шахтарем", "Металургом" і "Іллічівцем". З гірниками лучани відстояли почесну нічию 0: 0, яку любителі футболу ще добре пам'ятають. У першому ж матчі "помаранчево-чорні" крупно обіграли команду Кварцяного 6: 2.

У донецького "Металурга", також як і у "Іллічівця" "Волинь" виграла (у маріупольців двічі), таким чином, істотно поліпшивши статистику протистоянь з командами з Донецької області. Хоча, варто визнати, що раніше лучани не вельми успішно грали з донеччанами, і в середині 2000-х у "Волині" була чорна смуга, коли луцькій команді не вдавалося відстояти навіть нічию.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ballMan Показати IP 23 Травня 2015 15:04
А може "Олімпік"-"Волинь"?! Волинь грає на виїзди і писати першою треба команду господаря!!!
FC Показати IP 23 Травня 2015 15:23
Позорники 1:1... 60 хв.
волфан Показати IP 23 Травня 2015 15:57
Ну от з такими як "Олімпік" Волині тільки і грати!:)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus