USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Матері Волині об’єдналися проти війни

11 Травня 2014 13:37
Розділити тривогу та біль матерів Одеси, Слов’янська, Краматорська, Донецька, Харкова, які втратили своїх дітей, та сказати «ні» війні в Україні вирішили волинські матері.

Акція «Мами Волині за мир в Україні» відбулася 11 травня, у День матері, на Театральному майдані у Луцьку.

Десятки волинських матерів разом із дітьми долучилися до акції, утворивши напис «Мами Волині за мир». Під час акції усім охочим роздавали синьо-жовті стрічки. Учасники акції вшанували матерів Небесної Сотні, які виховали синів, котрі поклали своє життя за майбутнє України.



Почесна членкиня Союзу українок України Тамара Раєвич, яка допомогла під час організації акції, зазначила, що День матері в Україні пов’язується із трьома іменами – Матір Божа, до якої кожен звертається у час лихоліть, Матір Україна – яка зростила нас та Мати земля, яка народила нас, дала нам життя.



Голова обласної організації Союзу українок Любов Ганейчук наголосила, що це свято відзначали на Волині до 1939 року, але під час більшовицької окупації його замінили чужими святами. Відродили святкування дня матері в Україні під час національного та духовного відродження. Вона зазначила, що це свято стосується кожної нації, держави та родини.



«Заходи до Дня матері заплановані та відбуваються у Луцьку. Наш науково-методичний центр культури Волині запланував акцію «Матері Волині за мир в Україні», розпочнеться концерт, паралельно заходи проводитиме студія «Ідея». Все ми робимо для громади, лучан, щоб, незважаючи на те, які події відбуваються у державі, вони завжди пам’ятали про матір, яка є святою на Волині та в Україні», - розповів начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук.



Мами разом зі своїми дітьми пройшли від будівлі облмуздрамтеатру до стіни Небесної Сотні під звуки пісні «Пливе кача». Насамкінець білі повітряні кульки, що символізують янголів, відпустили у небо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
п Показати IP 11 Травня 2014 13:48
коментар було видалено
х до п Показати IP 11 Травня 2014 14:08
Подінься вже десь!
Дончанин Показати IP 11 Травня 2014 14:12
Низкий поклон ВАШИМ женщинам! И пусть не забывают ОФИЦИАЛЬНУЮ и РЕАЛЬНУЮ нашу позицию, озвученную по TV Стрелковым: "Мы знаем то, что солдаты ВСУ вынуждены здесь находиться. Поэтому мы в них не стреляем и не будем стрелять, если не будем вынуждены это делать, защищая себя."
коля Показати IP 11 Травня 2014 14:34
мир всьому світі з святом єднаймося
Анонім Показати IP 11 Травня 2014 14:51
"Розділити тривогу та біль матерів Одеси, Слов’янська, Краматорська, Донецька, Харкова, які втратили своїх дітей, та сказати «ні» війні в Україні вирішили волинські матері." - "Невже, накінець то?" - перше що прийшло в голову. Аж ні - "Під час акції усім охочим роздавали синьо-жовті стрічки. Учасники акції вшанували матерів Небесної Сотні, які виховали синів, котрі поклали своє життя за майбутнє України." Щось не в'яжуться ці речення в тих самих "Одеси, Слов’янська, Краматорська, Донецька, Харкова". Щоб заспокоїти народ треба в першу чегру відійти від того що дратує людей з будь-якого боку, це стрічки, прапори, герої, допоки люди не почнуть реально розуміти що таке добре, а що таке погано, і, саме головне, змінити владу та депутатів в першу чергу на таких, які б рахували народом України, не тільки мешканців західної та центральної України, а всіх без винятку і не називали б одних героями, а інших сепаратистами та терористами! А думка взагалі то хороша.
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Травня 2014 15:05
Обычный прием, прекрасно усвоенный журналистами еще в советские времена. Куча официального шума используется для маскирования излагаемой истины. Просто журналисты рассчитывают на умного читателя.
Якщо до Анонім Показати IP 12 Травня 2014 11:55
Когось дратує символіка або мова держави, громадянином, якої він є, то йому до психіатра, або на виїзд.
ніко до Анонім Показати IP 14 Травня 2014 14:52
аноніме, ти звідки, де живеш, що робиш і що думаєш? ніхто не називає народ сходу (це вапм так би хотілося) сепаристами... ті, хто спить і бачить путіна в Україні-невелика частина, заляканих неіснуючими бандерівцями... ті, ким керує кремль, путінскі проплачені виродки.... їм всеодно кого вбивати-путін скаже "мочить" і вони будуть це робити...щоб "заспокоїти народ" треба випровадити цих "освободителей", а тим, хто вірить, що путіну вони треба(ще один "батько нації" нарисувався в 21 ст.), все зробити для того, аби вони поїхали з країни, де їх дратує (мова, стрічки, прапори, герої) все українське, на дорогу грошей дати, поки путо "озолотить"... і всі питання... прошу уклінно - ЙДЕМО НА ВИБОРИ всі, хто не хоче втікати з своєї країни і любить її різною -розхристану, бідну, змучену "братською любов'ю" і "любов'ю безбатченків", обідрану і своїми, і чужими, заплакану від смертей своїх дітей, що ніколи їй не зраджували... заможну, красиву...у яскравих квітах і чорній хустці...на мерседесах і пішу....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus