USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Будувати чи не будувати: лучани не знайшли компромісу з Романюком

31 Січня 2015 18:11
Конструктивного діалогу між представниками міської влади та мешканцями будинків по вулицях Конякіна та Гордіюк, які протестують проти будівництва на території невпорядкованого стадіону, розташованого поряд, вкотре не відбулося.

Місцеві знову переконують, що свого часу ділянку віддали під забудову незаконно - змінивши цільове призначення землі. Натомість міський голова відхрещується, мовляв, тоді він ще не обіймав посади мера, тож, не відповідає за прийняті тоді рішення. І якщо у той час влада вирішила дозволити забудову, зараз місто змушене рахуватися з визначеними тоді умовами.

Проте, з його слів, остаточних рішень нараз немає - аби узгодити проект забудови знову створили комісію. Мешканці ж, кажуть, готові відстоювати свої інтереси в суді.

Так, зустріч Луцького міського голови з мешканцями 40-го кварталу стосовно визначення меж парку у районі вулиць Конякіна та Гордіюк відбулася 31 січня.

Декілька десятків мешканців двох будинків, що межують із земельною ділянкою, яка перебуває в оренді Луцького домобудівельного комбінату та на якій розташоване неупорядковане футбольне поле, прийшли, аби висловити незгоду із планом забудови ділянки. Дехто, попри несприятливі природні умови, холодний вітер, здавалося, демонстративно привів із собою дітей, з якими грав у м’яча. Декілька мешканок мікрорайону прийшли із дитячими колясками.

Як запевняла представник мешканців кварталу Алла Надточій, коли ділянка належала «Волтексу», на ній передбачали облаштувати велике спортивне поле з трибунами та майданчики для гри в теніс та волейбол. З її слів, генеральний план міста Луцька, прийнятий у 2009 році, нібито був затверджений без обговорення з громадою (хоча представники влади стверджують, що громадські слухання тоді відбувалися). Вона зазначила, що мешканці не проти забудови, але хочуть, щоб з ними радилися.

Алла Надточій
Алла Надточій


Генеральний директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман, своєю чергою, зауважив, мовляв, добре, що сьогодні є можливість почути думку мешканців. Він зазначив, що, відповідно до генплану, ділянка, площею у три гектари, призначена для житлової забудови. Підприємство вже сплатило 500 тисяч гривень орендної плати. На цій території, з його слів, можна облаштувати футбольне поле (площею 5800 метрів квадратних), баскетбольний майданчик, дитячий майданчик та приміщення, де, окрім тренажерів та спортивних секцій, можна було б організовувати гуртки для дітей. Окрім цього, на ділянці можна звести багатоквартирні житлові будинки (загалом на 700 квартир), - таким чином, планують сплатити 36 мільйонів гривень заробітної плати, а у бюджет міста - приблизно 3 мільйони гривень.

Будівництво, з його слів, дасть змогу забезпечити сотні робочих місць. Він запевнив, що зелену зону, в яку підприємство готове вкласти кошти, відділять дорогою, відповідно до генплану. З його слів, забудовник готовий розпочати будівництво із облаштування зеленої зони. Проблема, на його думку, виникає через те, що люди погано поінформовані.



Під час зустрічі мешканцям сусідніх будинків продемонстрували план майбутньої забудови, наголосивши, що рішення міськрада ні в якому разі не прийматиме про детальне планування території, не врахувавши думку мешканців.
Нагадаємо, свого часу, міський голова Микола Романюк пообіцяв лучанам, що ЛДБК не продовжать термін оренди, і ніхто не забудує стадіон. Натомість ЛДБК виграв суд і вже згідно з цим рішенням мав право далі будуватися.

Наразі ж, у вівторок, 3 лютого, планують провести засідання погоджувальної комісії на чолі з заступником міського голови Ларисою Соколовською. До комісії увійдуть представники обох будинків, розташованих поблизу земельної ділянки.

Лариса Соколовська підтвердила, що, відповідно до генерального плану міста ділянка відведена під житлову забудову і не було жодних порушень. Під час затвердження плану зонування міста, вказану землю залишили для того, щоб уточнити, що саме повинно бути на ній розташовано. З травня минулого року відбуваються різноманітні збори та слухання з цього питання. Під час найближчого засідання погоджувальної комісії детально проаналізують питання, які поставили представники громади.

Втім промовці постійно переривалися емоційними вигуками, запитаннями, які загалом не стосувалися суті проблеми тощо.



Заступник головного архітектора міста Ярослав Матвіїв, своєю чергою, розповів, що у Луцьку був затверджений генплан, який пройшов процедуру громадського обговорення у 2007-2009 роках. У місті визначені житлові зони і нині практично немає вільних ділянок для забудови.

Після того, як було визначено, що вказана ділянка є зоною житлової забудови, запропонували затвердити план детального планування території. Під час розробки детального планування, всупереч генплану, передбачили частину території під парк. Він продемонстрував на проекті забудови мікрорайону, де передбачена зона для парку.
Натомість, учасники зустрічі вигукували, що громада не вирішувала питання щодо житлового кварталу. Зі слів Ярослава Матвіїва, визначивши межі житлового мікрорайону, мешканців повинні забезпечити нормами для проживання (врахувати розташування спортивної та паркової зони, в’їздів та виїздів з території тощо). Також у мікрорайоні передбачене будівництво дошкільного навчального закладу на території, де нині невпорядковані зелені насадження. Заступник головного архітектора наголосив, що зелену зону в мікрорайоні збережуть. Спортивна зона матиме приблизно 60 метрів завширшки та 80 завдовжки. План житлового мікрорайону запропонували розглянути місцевим мешканцям.



Алла Надточій зауважила, що забудову, мовляв, потрібно було запланувати на іншій ділянці (вздовж вулиці Конякіна, де розташована незавершена будівля суду). Ярослав Матвіїв відповів, що ця зона є громадським центром усього мікрорайону. Коментуючи те, що дитячий садочок планують звести на місці зелених насаджень, він зауважив, мовляв, цей заклад не можна розташовувати поблизу транспортної магістралі (вулиці Конякіна).

Натомість Алла Надточій продемонструвала план забудови, який ще у 1990 році пропонував «Волтекс» (тоді планували спорудити п’ять будинків вздовж транспортної магістралі). Заступник головного архітектора Луцька зазначив, що цей план вже морально застарів. Не бажаючи слухати Матвіїва, присутні мешканці мікрорайону вирішили проголосувати за «те, що народ хоче парк». Юрбу постійно підбурював чоловік, який назвався полковником міліції у відставці.



Насамкінець міський голова Микола Романюк зауважив, що не обіймав посаду міського голови в той час, коли була виділена в оренду земельна ділянка для будівництва. Він закликав учасників зустрічі давати можливість висловитися кожному. Підкреслив, що проект забудови мікрорайону не остаточний, адже для його затвердження створена узгоджувальна комісія. Також мер зауважив, що те, що є зараз у мікрорайоні – не парк, а парк зі смітником, тож його потрібно впорядкувати.



Один з учасників зібрання натомість запитав міського голову, чи відомо тому, що під час виділення земельної ділянки в оренду «громадськість була введена в оману», тому що ділянка, мовляв, належить до спортивних споруд. З його слів, рішення міськради від 2007 року є нелегітимним, тому що є постанова Верховної Ради від 1996 року, що забороняє зміну цільового призначення та переведення спортивних споруд, а також земель, які виділені для спортивних споруд. З його слів, це означає, що рішення міськради не зовсім відповідає вимогам чинного законодавства. Він запевнив, що документи, розроблені в 1991 році, вказують, що ділянка виділена під забудову, є стадіоном. Він запитав Ярослава Матвіїва, чому під час розробки генплану не було враховано те, що ця територія є стадіоном. Скасування рішення від 2007 року представники ініціативної групи мають намір відстоювати через суд.



Заступник головного архітектора міста на це повідомив, мовляв, під час розробки генплану міста автори проекту мали цю інформацію, але вони прийняли рішення, враховуючи необхідність виділення земельних ділянок під забудову, відвести вказану ділянку під житлову забудову. Стадіон на цій ділянці був передбачений, з його слів, у старому генеральному плані Луцька від 1980 року. Він зауважив, що, якби мешканці зверталися з подібними зауваженнями в процесі обговорення нового генплану в 2009 році, їх пропозиції розглянули б та врахували. Оскільки генеральний план обговорювався та пройшов експертизу, його повинні виконувати представники влади. Зараз, з його слів, не можна сказати, що ЛДБК незаконно отримав земельну ділянку під забудову.

Наприкінці зустрічі представники мешканців почали висловлювати небажання брати участь у засіданні погоджувальної комісії у вівторок. Так, Алла Надточій зазначила, що у робочий день дехто з членів комісії не зможе прийти на засідання, тож їх доведеться замінювати іншими. У певний момент юрба почала вигукувати, що засідання комісії не потрібне, адже всі, мовляв, проти забудови «стадіону». Втім, у підсумку вирішили, що комісія усе ж засідатиме. Таким чином, остаточна доля земельної ділянки, яка викликала стільки суперечок, лишається наразі невизначеною.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
учасник Показати IP 31 Січня 2015 18:27
Алла Надточій - дуже красива і розумна дівчина. Родзиночка! Шоколадка з медовою начинкою! А ділянки, будівництво, вайман, матвіїв - то все вторинне - смажена капуста.
Олесь Показати IP 31 Січня 2015 18:58
Ціна питання- 700 квартир в районі з ЗАБЕЗПЕЧИНИМИ КООМУНІКАЦІЯМИ, ДОРОГАМИ, ІНФРАСТРУКТУРОЮ.... тобто з мінімальною собівартісстю! Поряд з вайманським заводом. Транспортні витрати будівельників майже - по нулям!!! Оце і все . Прибутки- 50-65% від вартості КОЖНОЇ КВАРТИРИ. Рахуйте...Порахували?- є за що купити мерію?????... Решта -бла-бла бла. Фрази... А тут-Просто живі гроші. І коля мер безумовно--ЗА! А як інакше??? Лобіст...Павуки домовились. Буратіно-карабас- чітко засвідчив де закінчуються моральні обмеження у першого секретаря обкому комсомолу... Нинішнього геть Українського мера. Тому -він за ваймана. Просто бізнессс. От власне через таких........""""" слуг народу"- древній Лучеськ втратив більшість скверів. Безповоротно! А раніше ми були одним з найбільш "зелених" міст України.....Сквер біля прокуратури--(!!!)козюро-меро -буратіно- незаконне будівництво, потворний проект- ЗНИЩЕНО!!!! Сквер -парк нароти автостанції- тепер заправка і Т.Ц -Варшавський- Знищено!!! в. Л.Украінки, біля Мисливця- Потвоа т.центру і 3-4 берези. ( А щоб ви не заважали пам"ятник Шишку. Парк 900 річчя.... Ви можете список продовжити... Довгий список!. Оці чинуши і їхня прислуга чиновники-архітектори, вони ніби не тут помирати думають!. Як це- гадити там де живеш? Не розумію!!! По ПАРКУ біля шовкового- Впорядкуйте його! Освітлення, доріжки, стадіон- Де в цьому райрні рекреаційна зона?Де "зелені легені міста? Але чується мені - бабло руліт.Зарулить... І негідник вайман вдавиться, але зіпсуе щойно народжений парк... Обоснують необхідність цього прихвостні буратіномера. Громадо- ти спиш? Ну спи далі.....
слава до Олесь Показати IP 31 Січня 2015 20:44
сантехмонтажам!в другій десятці в країні за держзамовленнями (2013р) і зараз набирають ділянками..задаром на халяву де можна і не можна..впорядковують міліони в доларах..задаром ..під кінець ця міськрада з Романюком ще загонить і музичну школу і палац піонєров..а земля вся йде на святе-на благоустрій і пакращення..хіба можна брати гроші за таке?які конкурси?які аукціони-пиляй паркі
Анонім до Олесь Показати IP 31 Січня 2015 20:53
так хитрож*пі високопосадовці і забудовники у місті не живуть - у них в усіх будиночки з власною зеленою зоною, вони не переймаються як ми будемо жити у місті без парків, чим будемо дихати,головне заробити грошики
Сергій до Олесь Показати IP 1 Лютого 2015 21:34
Козюри, до речі, з тої самої комсомольської бригади. Ну як звикли звіздити шо "плохо лєжит", так і далі. Питання - чого мовчимо? Громадо? А подивитись рангом вище - Медведчук, вишка-Бойко, Вовочкін, пардон, Льовочкіна. Мені інваліду брати автомат і розібратись? Чи в нас патріотична молодь де?
Олесь до Сергій Показати IP 2 Лютого 2015 08:14
ДО ТОГО ЙДЕ. ЛЮСТРАЦІЯ , ЧЕРЕЗ ПОВІШЕННЯ, НА ЛЮСТРІ... Після Майдану і ЖЕРТВ- народ вже не той! . Жаль в ділків від влади почуття самозбереження спить. А дарма...
Саша до Олесь Показати IP 3 Лютого 2015 11:36
А Ви, шановний, не подумали, що зведення нових будинків забезпечить людей квартирами для купівлі, а парк в нас є центральний, дуже великий і який і так впорядкувати не можуть... Ще стане усіляких алкашів менше після забудови...
з громади Показати IP 31 Січня 2015 19:17
Вже настав час Осіпову міняти псевдо. "Олесь" не асоціюється з такою жовчю. Краще б звучало "шакал".
ххх Показати IP 31 Січня 2015 19:26
курва і тут без мусора не обійшлось
Лучанин не з 40-го Показати IP 31 Січня 2015 19:39
Вайман башляє однозначно. І буде щедро посівати депутатів на лютневій сесії, коли дане питання буде вирішуватись. Думає вирішення цього питання буде вартувати Вайману сотні тисяч баксів. Але воно йому вернеться і на землі грішній, і на небесах.
Петро Показати IP 31 Січня 2015 19:43
Як немає в Луцьку землі під забудову? А в листопаді депутати виділили під забудову Чорнусі Ющукову базу на Перемоги розміром 5 га. А на січневій сесії виділили Поліщуку 3,3 га під забудову Луцького автотранспортного підприємства.
40-й квартал Показати IP 31 Січня 2015 19:53
Нехай вічний художник Матвіїв пояснить, чому запланована забудова на ділянці, яка в оренді Ваймана, а всі підїздні шляхи до даної забудови виходять за межі орендованої ділянки. Чому розроблений план не передбачає включення всієї наявної зеленої зони, яка простягається до вулиці Гущанської, щоб ще можна було кілька гектарчиків роздерибанити? Матвіїв заявляє, що дитячок садок має знаходитися подалі від дороги, а запропонований план передбачає пролягання дороги біля дитячого майданчика будинку 20А по вулиці Гордіюк, в якому проживають 54 дитини віком до 16 років.
Правда Показати IP 31 Січня 2015 20:41
... цю аферу провернули-Шиба,Соколовська,Вайман,А.Бондарук,Никитюк.Романюк тоді був не при чому.А топіро самі бачите .
ЛЮСТРАТОР Показати IP 31 Січня 2015 21:56
ГРОМАДА МОЛОДЦІ, З ЦИМИ ЗЛОДЮГАМИ ОФІЦІЙНО ЗАКЛЮЧАЙТЕ ДОГОВІР ПРО НАМІРИ ,ЩО МАЮТЬ ЗРОБИТИ КОНКРЕТНО НА ДАНІЙ ТЕРИТОРІЇ,І ЗАЛОГ В БАНКІВСЬКУ СКРИНЬКУ $ ,НЕ ПОБУДУЄ ТО ЗА ТІ ГРОШІ САМІ ПОБУДУЄТЕ.
ЛЮСТРАТОР Показати IP 31 Січня 2015 21:59
ШИБА Х..ЛО,ЯКЩО ПОЛІТИК АБО ЧИНОВНИК НЕ ЗЛОДІЙ,ТО ПРО ЙОГО НЕ БУДУТЬ ГОВОРИТИ ПОГАНЕ,ДУМАЙТЕ ЗРАДНИКИ УКРАЇНИ.
Ярослав Матвіїв Показати IP 31 Січня 2015 22:06
Шановна громадо 40-го кварталу! 31.03.2014 року осбисто мною було внесено на розгляд та затвердження сесії міської ради план зонування території міста луцька.При цьому були присутні мешканці цього кварталу та представники правого сектору.Даним планом передбачалося збереження усієї зеленої зони та стадіону. Однак депутати не затвердили вказаний план,звинувативши мене, що їх вводять в оману. Тепер настав момент істини.Генеральний план, який пройшов процедуру громадського обговорення, затверджено і по наших українських законах є обов"ясковим для дотримання. Згідно з генеральним територія стадіону та частина парку передбачена під житлову та громадську забудову з пректними вулицями та проїздами.Наші славні будівельники протягом 2004-2014 років забудували житловими будинками території запланованих дитячих садочків у прилеглому 40-б кварталі. Тому це є проблемою всьго завокзального району.
парк Показати IP 31 Січня 2015 22:40
біда, таки спиляють, прощавайте хто тут гуляв, жив, зло та гроші перемогло, корупція це все, вибачте Небесня Сотня всіх цих живих, які так й далі живуть .
Микола Показати IP 1 Лютого 2015 00:56
Там вдє всі мають долі по квартирах..які мають бути..а громада ло*і.
Андрій Показати IP 1 Лютого 2015 02:04
Дивлюся на проект і дивуюсь. Той хто це намалював дуже далекий від архітектури. На вулиці 21 століття, а ви все продовжуєте малювати-планувати тупі коробки совєтьського періоду. А те що між 9-поверховими будинками відстань дуже мала вас не хвилює? Я нарахував 21 блок-під"їзд, які складені в чотири будинки (5+5+5+6). Невже ви не можете ці блок-під"їзди розмістити на даній територій так, щоб це було красиво архітектурно? Майже уся сучасна забудова - будинок або паралельно до дороги, або перпендикулярно! Підкажу вам - існують ще кути, існують будинки типу 16-поверхівок без глухих стін (на усіх стінах вікна), існують ..... та що мені писати, почитайте в інеті, подивіться як в сусідів будують. Беріть кращий досвід колег, а не гірший.
Вайман Показати IP 1 Лютого 2015 10:44
коментар було видалено
рідне місто Показати IP 1 Лютого 2015 11:32
Я не архітектор, я людина гуманітарного профілю. Маю смак, який, можливо, від Бога. Люблю своє місто таким, яким воно є. Багато прожив на цьому світі, побував в 17-ти країнах Європи, 4-х країнах Близького Сходу і 4-х країнах Магріба, не рахуючи усіх республік колишнього СРСР. Гіршої забудови, як в Луцьку, не бачив. Вчора шукав будинок по вул. Кравчука. Моторошно! Вулиці немає, є темні двори. Доки знайшов потрібний номер, перепитав 7 чоловік. Людина живе поруч і не знає номера будинку. Відповідають, що тут ніхто нічого не знає. Жах! Така забудова. А подивіться на 33-й мікрорайон. Яке знущання над людьми! Врешті, я дивуюсь, чому голова міста тримає цих матвіївів? Чому вони не метуть дорогу? Це їх профіль. Миколі Романюку потрібні серйозні радники і помічники, люди розуміючі і знаючі, з тонким смаком, різних профілів, щоб підказати, переконати, довести, що має бути саме так. Не Богдан Гончарук, який може потримати на мітингу чи похоронах шапку голови, чи піднести якогось папірця, чи подати парасолю, чи захистити своїм масивним тілом фігуру голови. Від цього багато в чому залежить робота голови. Навіть не від заступників і начальників управлінь, особливо таких, як Соколовська, Вербич, Гнатів, а від помічників і радників, але щоб вони були з інтелектом і смаком.
Олесь до рідне місто Показати IP 1 Лютого 2015 14:08
40 квартали-(А,Б,В,)- авторства архітккторів Мороза та Бідзілі, максимально насичені житлом. Щільність - зашкалює. Справжні "кам"яні джунгі". З зелені там- трожи в школах- садках, міні парк за ЗАГСом, санітарна зона шовкового. І ВСЕ! І шловливі ручки бізнесюків від будівництва тягнуться...Коли вайман наїситься- заспокоїться? Стара людина... В домовині нема кішень....
полішук до ваймана Показати IP 1 Лютого 2015 11:41
А якби ту вулицю кравчука шукала бабця, яка приїхала до невістки чи внуки з села Видерта Камінь-Каширського району, та й ще з двома випотрошеними гусаками за спиною, відром картоплі, четвертинкою свіжозарізаного кабанчика, ворком сиру і сметаною? Скільки б їй довелося б шукати потрібний будинок?
Мама Показати IP 1 Лютого 2015 11:46
"Дехто, пори несприятливі природні умови, холодний вітер, здавалося демонстративно привів із собою дітей, з якими грав у м'яча." Таке враження, що у автора статті немає дітей. Якби мав, то знав би, що з дітьми потрібно гуляти у будь-яку погоду, навіть у дощ. Це єдиний стадіон на 40 кварталі, де і діти, і дорослі безкоштовно можуть пограти в футбол на свіжому повітрі. Дитина, можливо востаннє вже грає в футбол на тому стадіоні. Загородять "заборчиком" і вже, можливо, тільки як та дитина витосте, будівництво закінчиться і "заборчик" знесуть. Але такого стадіону там вже не буде однозначно , буде дитячий майданчик і суцільна автомобільна стоянка. "Декілька мешканок мікрорайону прийшли із колясками" А, що вони мали на руках дітей тримати, чи вдома самих залишити? Пізніше, коли почнеться будівництво, вони вже не зможуть безтурботно гуляти біля свого будинку. А будуть постійно боятися, що на них кран впаде (а такі випадки були вже не раз) чи бетономішалка роз'їде.................... Коли вже ті багатії перестануть збагачуватися за рахунок простих людей?????!!!!!!!!! .
Економіст Показати IP 1 Лютого 2015 11:57
Вайман плаче заплатив півмільйона грн орендної плати. А нічого, що ринкова (справедлива) вартість цієї ділянки 10 мільйонів доларів. 3 гектари це 300 соток. Вартість 1 сотки - 3-4 тисячі доларів. 300 соток х на 3-4 тисячі доларів =9-12 мільйонів доларів США. Чи місту ці гроші не потрібно?
Так Показати IP 1 Лютого 2015 13:50
Не домовились - значить послати мєра туда......!!!!
Жителька 40 А Показати IP 1 Лютого 2015 16:28
Шановні дискутуючі! А хто з вас живе на 40 А кварталі 25-30 років? Хто пам'ятає, коли той парк утопав в зелені, були розчищені доріжки, там гуляли і мамочки з калясками і діти. Мене особисто моя бабця ще в 7ми річному віці відпускала через дорогу у той парк на ковриках із друзями посидіти. Але це було давно- коли парк постійно прибирався працівниками, процвітаючого на той час шовкового комбінату. І ніхто навіть в думці не мав там випивати, жарити шашлики,смітити (соромно було тоді - як у сьогоденній Європі). Хто ж за ці роки так захламив той парк - відповідь ясна, ті ж самі жителі прилеглих будинків. Скажіть, яка нормальна спортивна сім'я з того ж 40 А піде туди відпочивати? Я так думаю, що мешканці прилеглих будинків тільки прикриваються тим стадіоном, а насправді вони просто бояться, що їм нікуди буде піти побухать. Бо як там побудують нормальні будинки , розчистять смітники, і там оселяться пристойні громадяни - то настане кінець свинству та пяному розгулу.Подивіться навколо себе і побачите одних зелених жаб. Я живу давно на 40 А та нашої думки (будинки через дорогу від парку) ніхто не спитав. Я та мої сусіди навіть не чули про ті слухання, а так би прийшли. Ми - за те, щоб парк благоустроїли! Хай наведуть там забудовники порядок, і далі собі хай будують своє житло. Влада не має грошей на впорядкування, то хай забудовник це робить - і це по Європейськи. А хочете зелені - то їдьте в за місто, а ще краще до бабусі у село.
Жителька 40а через д до Жителька 40 А Показати IP 1 Лютого 2015 17:34
Я і мої сусіди ПРОТИ ЗОБУДОВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ви, що наївна ду**па????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Який забудовник буде наводити порядок на такій великій прилеглій території???!!!!!!!!! Ви що думаєте, якщо в 700 нових квартирах в 4 9-поверхівках (одна біля одної) поселяться як мінімум 1400 нових "пристойних" громадянина і поставлять біля будинків як мінімум з 200 "пристойних" автомобілів, в парку стане чистіше???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Навіщо обливати обливати брудом людей, яких Ви навіть не знаєте??????Ви бачили хто і де смітив? Не потрібно чекати, що якийсь "добрий" забудовник впорядкує парк, достатньо якби з кожної квартири, або хоча б під'їзду кожного будинку 40 кварталу прийшло раз в рік на "суботник" по одній людині з великим пакетом для сміття і в рукавичках, в парку було б стало набагато чистіше. Ви хочете, щоб "добрий" забудовник прибрав Вам парк, а натомість знищив добру його половину?????!!!!!!!!!!!!!!!!! Таке враження, що це пост не від жительки 40а кварталу, а від представника забудовника.(До речі, біля дверей мого і всіх прилеглих будинків "небайдужі" громадяни вішали оголошення, де повідомляли про слухання) В Європі ніхто не будує будинків в парках.
vekelka Показати IP 1 Лютого 2015 16:38
вайман іди геть !!! люди не дайте забудувати цей клатик землі нікчемними планами................
мода Показати IP 1 Лютого 2015 18:38
прям пік будівництва житлових будинків в парку чи видом на парк , вже про парк біля ЗАГСу одна й мова, щоб там його забудувати, тепер за цей хапуги взялися, стид тим хто тут у місті господар, на гугл мап як глянути там стільки тих розвалених руїн заводів і фабрик, робіть щось з ними!!! розбирайте! прибирайте! і буде там цілий квартал.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus