USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міліція пропонує безплатну робочу силу

24 Червня 2011 11:07
Міліція хоче, аби тих людей, які відбувають в спеціальних приймальниках адмінарешт, частіше використовувала міська влада для виконання громадських робіт – прибирання парків, ліквідацію смітників, фарбування парканів.

Таку думку 24 червня під час прес-конференції озвучив начальник міліції громадської безпеки Микола Лисюк.

Максимальний термін адмінарешту становить 15 діб. Люди його відбувають у спеціальних приймальниках.

«Ми хочемо аби цих людей, які відбувають адмінарешт частіше використовували на громадські роботи. Аби вони не відсиджувалися, а влада затіювала прибирання парку, смітників…Держава гроші на харчування виділяє – то вони тут байдики б’ють», - каже Лисюк.

Водночас міліціонер підтвердив, що прокуратура міста закрила кімнати для затриманих та доставлених Луцького міськвідділу та ще чотирьох районів Волині.

У таких приміщеннях людей мають право затримати до трьох годин.

«Ви самі розумієте, що таке радянська «коза». Це лавка відпочити. Дійсно на сьогодні прокуратурою міста в Луцьку і ще в чотирьох районах закриті ці КЗД, бо вони не відповідають вимогам. Елементарно – вони не мають туалету. Це вже порушення прав людини. Навіть цей недолік дає право закрити КЗД», - каже Лисюк.

Нині ж, за відсутності таких кімнат з людьми «проводиться профілактична бесіда, встановлюється особа і її відпускають». Правоохоронці кажуть, що більшість затриманих, яких доставляють в КЗД хуліганять в сім’ї, або ж просто є п’яними. Тому логічною є думка про відновлення витверезників . Відповідний закон нещодавно пройшов у Верховній раді в першому читанні.

«Є зараз думка відновити витверезники на базі якоїсь лікарні, відвести там дві-три палати. Бо ми не маємо права тримати більше трьох годин. Хто би що не казав, КЗД дає змогу протримати людей, аби вони протверезіли. Але знову тим же самим ми себе наражаємо на небезпеку. Не дай Бог людині стане погано, міліціонер повинен постійно за нею дивитися», - зазначає начальник міліції громадської безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus