USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місяць після відродження: ліквідована рік тому горохівська цукроварня знову працює

20 Листопада 2017 12:14
Підприємство у селищі Мар’янівка Горохівського району, яке відновило роботу у жовтні цього року, за добу переробляє 6200 тонн цукрових буряків. Забезпечується така потужність новітніми технологіями і сучасним обладнанням європейського зразка, що встановлене на підприємстві, – пише Голос України.

Загалом роботу на заводі отримало 420 людей. Половина з них — ті, хто раніше мав справу з цукроварінням. Адже в Мар’янівці цукор промислово виробляють уже понад півстоліття.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, «Ощадбанк» ще з 2013 року через суд добивався визнання банкрутства ПАТ «Горохівський цукровий завод», розгляд справи у суді неодноразово переносився через недостатність відомостей про заставне майно та інших документів.

У листопаді 2015 року Горохівський цукровий завод отримав нового власника — ПП «Агро-Експрес-Сервіс». Уже в березні 2016 року ПАТ «Горохівський цукровий завод», що у селищі Мар'янівка на Волині, ліквідували через борги.

Як розповів генеральний директор підприємства «Агро-Експрес-Сервісу» Василь Муха, відбудовувати завод стало такою ж важкою ношею, як і побудувати новий. Зараз із відновленням заводу починає оживати Мар’янівка.

У багатьох сімей зажевріла впевненість у завтрашньому дні, бо мають стабільну роботу і заробітки, як, скажімо, в Олександра Василюка і його дружини Ганни. На ньому почали працювати з 1994 року.

«Коли підприємство довели «до ручки», думав: усе, на цьому історія мар’янівської цукроварні кане в безвість. Утім, десь там, на денці серця, жевріла надія. Нині ця надія перетворилася на впевненість, що все буде добре», — каже Олександр Василюк.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus