USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Люстрація влади - це прекрасно, але на Волині можливі суїциди, - психолог

26 Лютого 2014 08:29
Сьогоднішній стан у суспільстві – це великий стрес для більшості людей. Зараз необхідно займатися психо-емоційним здоров’ям людей, бо може збільшитися кількість суїцидів. Такі застереження висловлюють волинські психологи.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Чи настане громадянське перемир’я?», який відбувся вчора, 25-го лютого, в конференц-залі газети «Волинь-нова».

Психолог, директор Центру психології і психотерапії Ольга Лазаренко застерегла усіх, що продовження агресії, негатив зі ЗМІ руйнує психіку людей, пригнічує, заводить у депресію й може стати причиною збільшення кількості суїцидів.

«Люстрація влади – це прекрасно, але наше суспільство перебуває в процесі переробки психічної травми тих подій, які були на Майдані, бо усі побачили, що в мирний час можна розстрілювати. Спочатку – це був шок, страх, потім агресія, страх. Від цього утворюються психічні захворювання людей, можливі суїциди. Емоції мають здатність накопичуватися. Найважливіше завдання зараз – стабілізація. По-перше, це - стабілізація тих людей, які безпосередньо брали участь у Євромайдані, інший напрямок – допомога тим, хто поніс втрату близьких. Небезпечним є великий потік негативу, який ми щодня спостерігаємо.

Треба свої сили витрачати на те, щоб стабілізувати психоемоційний стан в себе, в родичів, близьких. Зараз психологам важко працювати», - наголошує Ольга Лазаренко.

Окрім того, під час круглого столу, психолог негативно сприйняла заяву про те, що на Волині буде влада, яка боятиметься людей, висловила стривоженість щодо ситуації в області та засудила те, що люди в масках зупиняють виробництво на Волині та те, як змушували писати заяву на звільнення чиновника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
підтримую Показати IP 26 Лютого 2014 08:56
Абсолютно згідна з психологом. Вже чула досить багато людей віком 45-55 та іншоого, які просто бояться люстрації, яка робит ься "гарячою молоддю в масках". Дійсно, були люди, які просто не були на Майдані, але якщо це не силові органи чи влада, то це їх особиста справа. І вони не повинні боятись, що за це завтра їм кинуть в машину коктейль Молотова. Люстрація не повинна перетворитись в самосуд. Інакше за що боролись?
Дід Показати IP 26 Лютого 2014 09:02
Якщо бояться, значить є причина боятись!
viktor Показати IP 26 Лютого 2014 09:10
Уже розпочалось! Банди майданутих, на чолі із колишніми партапаратчиками рай- обладміністрацій, які за своє життя, як сказав один посадовець не збудували собачої будки, продовжують, мотивуючи революційною доцільністю, люстрацією - проводять підрив економіки районів та й області. Мета цього одна отримати вигідні, дохідні посади у місцевій владі. А те що сам він урод стоїть палить цигарку в громадському місці та щей окурок кидає не у смітник, з власного будинку побутове сміття викидає не в смітник, а поблизу автодороги то це по революційному. Закликаю - думайте, що робите!
Волинянка Показати IP 26 Лютого 2014 09:36
Негайно усі йдіть до цієї панянки на консультацію, а то поїде до себе в Ст.Вижівку і не встигнете. Звичайна, прихована реклама.
Гость Показати IP 26 Лютого 2014 10:01
Правильно, бояться ті, що накрали. Ми простий люд не боїмося, бо ми не маємо нічого,бо за таку зарплату,як ми одержуємо ми не можемо нічого купити. Забрати все,що накрали.А ця полішучка хай біжить на Полісся і лікує від стресу полішуків.
Кость Показати IP 26 Лютого 2014 10:09
Поддерживаю акцию нормальных львовян и пишу на русском, грамматика правда хромает.Пишу ради единства нашего народа. нашей прекрасной Украины.Покажем кремблядям- мы единый народ, единая нация, единая цивилизованая Украина.Присоединяйтесь. По теме, это не люстрация,а обыкновенный бандитский безпредел.По дулами автоматов, угрозами в адрес семей, при отсутствия любых законов о люстрации. Надо называть все своими именами, банда гопников рвется к власти. Так справедливое общество не построить, а насилие всегда вызывает ответное насилие. Так можна дойти до демократии Китая. хуже того КНДР. Но собствено шанса у них нет. а с корупцией борются всем миром Также призываю всех не употреблять больше выражений кацап, даунбас.москаль,хахол,бандерлог и прочие..сам грешил и очень часто Пора убрать барикады возле ОДА, война закончилась..Надо строить МИР..Поддержите..переходите все на более низкие тона."афганский синдром" не должен нас добить
ета харашо Показати IP 26 Лютого 2014 10:11
Було б непогано, якби покінчили суїцидом вороги українського народу. Хай і на Волині. Головне - вчасно.
ната Показати IP 26 Лютого 2014 10:25
достали ви вже, чесно, з тим страхом... бояться "нового" ті ж самі, що й "старого" боялися... бандитів при владі, знач-ться. не боялися? звикли? у ярмі? НЕВЖЕ ЩЕ ЩОСЬ СТРАШНІШЕ БУДЕ, НІЖ КОЛИ П'ЯНІ ОБКУРЕНІ МАЖОРИ ЗБИВАЮТЬ ДІТЕЙ НА СМЕРТЬ - І ВІДМАЗУЮТЬСЯ БЛАГОПОЛУЧНО? НІЖ КОЛИ ЛЮДИ І ДІТИ ПОМИРАЮТЬ ВІД ВІДСУТНОСТІ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ... КОЛИ САДЯТЬ НЕВИННИХ КОЛИ ЗАБИРАЮТЬ ЯКИЙ-НЕЯКИЙ, А ВЛАСНИЙ БІЗНЕС... КОЛИ МЕНТИ ЗАБИВАЮТЬ ЗАТРИМАНИХ ДО СМЕРТІ... ГВАЛТУЮТЬ ... це було не страшно, так виходить... майдан і всі подальші події проросли не так із протесту, як з простої людської надії .... "коли надія перевищує страх то вона породжує відвагу" ( Г. Кониський)
Ольга Лазаренко Показати IP 26 Лютого 2014 11:56
Волинянко, нікуди їхати не збираюся. В Старій Вижівці не живу вже більше 15 років, хоч там народилася і приїжджаю час від часу. Там є хороші люди, як і скрізь. Буду й далі працювати в Луцьку. В прихованій чи неприхованій рекламі не бачу нічого поганого. Маю бажання донести до людей одне: потрібно вчитися турбуватися про своє психологічне здоров`я. Можна робити це різними способами, в тому числі на Волині багато прекрасних і достойних соціальних працівників, психологів, психотерапевтів і психіатрів. Також допомогає не тільки психологічна консультація, а й підтримка близьких, віра, релаксаційні способи, спорт, мистецтво.
Кость до Ольга Лазаренко Показати IP 26 Лютого 2014 15:07
Молодець, достойна відповідь! Агресії в нас накопичилось багато, пора вже просто дивитись на зорі і відчувати від цього задоволення.А ті 'люстратори" кануть і досить швидко, а якщо буде проводитись, то по нормальним цивілізованим законам.А от пані Волинянці не мішало б і до Вас завітати, для чого і реклама робиться. Але,вибачте. це не образа..просто пора бути веселішим...війна закінчилась..все перетреться і буде в нас нормальна цивілізована держава..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus