USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ми не торгуємо з окупантами, ми обмінюємось товарами, - міністр

10 Лютого 2017 10:04
Міністр енергетики України Ігор Насалик каже, що з окупованими територіями Донбасу Україна веде лише бартерний обмін.

"Ми не торгуємо з окупантами, ми обмінюємось товарами", - сказав він в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1, інформує ТСН.

Насалик запевнив, що якщо Україна офіційно відмовиться від вугілля з окупованих територій, то в країни достатньо ресурсів його замінити. Але це коштуватиме 15 мільярдів гривень.

"Якщо буде прийнято політичне рішення на рівні держави блокувати окуповані території і більше не йде жоден обмін товарів, в Україні достатньо ресурсів, щоб повністю вийти із антрацитової групи [вугілля]. Але треба зрозуміти, це 15 мільярдів додаткових коштів. І ви повинні зрозуміти, за чий рахунок бал буде? Тобто ці 15 мільярдів ляжуть на економіку і споживачів", - сказав Ігор Насалик.

Нагадаємо, залізнична блокада захопленого Донбасу триває вже кілька тижнів.

Бійці та громадські активісти перекрили рух товарних потягів на луганському напрямку та на межі з окупованою Горлівкою. Головна їхня вимога – звільнити українських полонених, припинити торгівлю з бойовиками і визнати захоплені райони Донецької та Луганської областей окупованими.

Ветеранську блокаду раніше засудили в керівництві держави – зокрема, категорично проти висловився прем'єр Володимир Гройсман. СБУ зазначала, що торговельна блокада завдає державі колосальних збитків. Натомість на підтримку акції висловлюються деякі народні депутати.

Тим часом, 2 лютого депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської обласної ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України.

З лютого в ефірі каналу «Нова Волинь» Ігор Палиця наголошував на тому, що Україна повинна припинити купувати вугілля та електроенергію з тимчасово окупованих територій «Тому що так ми фінансуємо тероризм», - зазначив Ігор Палиця та наголосив на необхідності встановити торговельну блокаду.

6 лютого «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» оприлюднило заяву про підтримку торговельної блокади Донбасу. У заяві йдеться про те, що повна блокада обігу товарів між Україною та окупованими районами Донбасу – це один із жорстких і дієвих засобів для зупинки агресора і його поплічників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мешканець Показати IP 10 Лютого 2017 10:36
Цей "міністр" вже повинен бути під слідством і вже не міністром.
іван Показати IP 10 Лютого 2017 11:43
Дружній бартер....по ціні Ротердамського вугілля.Судити цю мраз* треба....
свг Показати IP 10 Лютого 2017 12:21
Насалик у нас напевно міністром в лугандонію влаштувався.І нехай купить диплом кулінарного технікуму якщо не знає що бартер це один з методів торгівлі.
Анонім Показати IP 10 Лютого 2017 12:57
не в ту сторону ЗСУ стріляють
555 Показати IP 10 Лютого 2017 18:21
Я взагалі не розумію істерики навколо блокади. Ми ж купуємо вугілля в Ротердамі по ціні ротердам+, навіщо нам та контрабанда?? Взагалі тут все просто, як мені здається. Якщо ми не можем без донецького вугілля - то берем і чесно про це кажем, також чесно кажем, що весь цей час дурачили народ і обдирали його, продаючи своє вугілля по ціні ротердамського. Як наслідок перераховуємо вартість електроенергії за весь цей час, садим Вовка, Гройсмана і хто там ще розказував про ротердам і схиливши голову, берем вугілля в донецьку далі. Так буде не правильно, але чесно. Хоч тут питання далеко не в вугіллі, скоріш за все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus