USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Миколу Сорокопуда відпустили у залі суду

28 Вересня 2017 23:05
Луцький міськрайонний суд відмовив у клопотанні прокурора та слідчого щодо тримання під вартою адвоката Миколи Сорокопуда, якого затримали начебто при отриманні неправомірної вигоди. Саму ж справу адвокати називають нічим іншим, як тиском через його професійну діяльність та політичну діяльність його дружини, народного депутата Ірини Констанкевич, яка належить до опозиційної партії.

Засідання Луцького міськрайонного суду відбулося 28 вересня.

Адвокат Миколи Сорокопуда Ольга Юнчик розповідає, що прокурор та слідчий наполягали на триманні її підзахисного під вартою, проте суд виніс інше рішення.

«Суд відмовив у клопотанні прокурора та визначив запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Зокрема в судовому рішенні вказано, що відсутні ризики, про які говорила сторона обвинувачення, мовляв, Микола Олександрович може впливати на хід слідства. Окрім того, суд врахував його хорошу репутацію, тому обрав мінімальний запобіжний захід», - пояснює адвокат.

Та додає, що звинувачення й справа Миколи Сорокопуда є нічим іншим, як тиском - професійним щодо нього та політичним щодо його дружини.

«Микола Сорокопуд є принциповою людиною й це демонструє у своїй роботі. Звісно, це не всім подобається. Зокрема, органи досудового розслідування не можуть змиритися, якщо є виправдувальний вирок. Також ми вважаємо, що це - елемент політичного тиску, пов'язаного з діяльністю дружини підзахисного, народного депутата Ірини Констанкевич.

Приємно, що під час судового засідання були присутні рідні Миколи Олександровича та відчувалася підтримка колег, адже прийшли багато адвокатів, які знають Миколу Олександровича як порядну, доброосвісну людину. Зокрема такі адвокати як Віктор Пилипчук, Андрій Козюра, Вадим Матвіїв, Вікторія Ханзерук висловили готовність, при потребі, взяти Миколу Сорокопуда на поруки», - розповіла Ольга Юнчик.

Адвокат наголошує, що на даний час є презумпція невинуватості, яка передбачає, що особа не є винною у вчиненні правопорушення, поки це не встановить суд, а оголошена підозра не обгрунтована й підготовлена із суперечностями в документах.

Нагадаємо, Миколу Сорокопуда затримали начебто при отриманні неправомірної вигоди під час екзамену у Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури Волинської області 27 вересня. З 2012 року Микола Олександрович є керівником цього органу.

Коментуючи затримання, дружина Миколи Сорокопуда Ірина Констанкевич сказала, що ця ситуація була добре зрежисована, і висловила припущення, що це могло бути пов'язано з її приналежністю до опозиційної політичної сили. Також нардеп додала, що їх сім'ю неодноразово попереджали про можливі провокації та «підстави».

Окрім того, вона на своїй сторінці у Фейсбук подякувала усім, хто підтримав їхню родину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 28 Вересня 2017 23:22
Бажаю перемоги Миколі Олександровичу!
Андрош до Анонім Показати IP 29 Вересня 2017 08:17
Бажаю справедливості ! Всі ми знаємо,що таке комісія...Я не є прихильником Товстенюка,він не розпускав слюні,а поступив як справжній Чоловік.Чомусь Сафулько в суд не прийшов...
Лучанка Показати IP 29 Вересня 2017 07:37
Тримайтеся!Сили вам!
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2017 12:00
Микола Олександрович є принциповою,порядною, добросовісною, чесною людиною.Бажаю встояти та перемогти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus