USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На Горохівщині атовці за 2 роки так і не отримали землі

6 Липня 2017 22:18
На базі Перемильської селищної ради Горохівського району відбулися збори селян. На порядку денному – звіт селищного голови, а також найбільш наболіле питання – виділення земель учасникам антитерористичної операції.

На збори селян прибув і голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк, голова ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович і голова Центру допомоги учасникам АТО Ярослав Мудрик.

Голова селищної ради Надія Маселко відзвітувала про зроблену роботу, а також окреслила плани на майбутнє. Найбільшу дискусію викликало питання виділення земель учасникам АТО.

Атовці обурені, що вже пройшло два роки, а жоден із них так і не отримав земельну ділянку. Чиновники перекладають відповідальність один на одного, а «віз і досі там». Голова селищної ради запевнила, що рада зробила все, аби атовці могли отримати земельні наділи, а також про землі резервного фонду, які знаходяться у віданні селищної ради.

«Кожен із цих хлопців, що сидить у цій залі заслужив на те, щоб отримати ці земельні ділянки. Ще в 2015 році вони подали всі необхідні документи, але пройшло вже два роки, а землю так ніхто і не отримав. Це як в пісні Скрябіна: «Нас кинули», але ми цього не дозволимо», - запевнив голова ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

Тарас Щерблюк запевнив, що Горохівська районна рада не залишиться осторонь проблеми атовців і робитиме все від неї залежне, щоб наші герої все ж таки отримали обіцяне.

Виявляється, що всі необхідні документи вже давно передані в Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, однак питання й досі не вирішене. В залі виникла справжня суперечка між чиновниками, селянами та учасниками АТО, однак все ж таки компроміс вдалося знайти.

Нагадаємо, місяць тому Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, як попри мораторій на землю на Волині за допомогою шахрайських схем намагаються продати орендовані ділянки поблизу Світязя. За неофіційними даними, керує такими процесами керівник Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Голова Центру допомогти учасникам АТО Ярослав Мудрик запропонував включити учасників АТО до виконавчого комітету селищної ради. Дана пропозиція знайшла підтримку серед депутатського корпусу селищної ради.

Також Ярослав Мудрик розповів громаді селища Перемилля про Постанову Кабінету Міністрів №413 відповідно до якої в Україні буде введений незаконний продаж земель. Це викликало хвилю обурення у присутніх. Депутати вважали за потрібне звернутися до районної ради з пропозицією, аби дане питання було піднято на найвищому рівні, а ганебна постанова все ж таки була скасована, інакше її скасування вимагатимуть під будинком уряду.

Ще минулого року за мораторій на продаж землі висловився голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. З його слів, в Україні кредити - дорожчі ніж в країнах Європи в 18 разів, середній клас, який, власне, міг би взяти участь в розвитку ринку землі, планомірно знищується і альтернативи, окрім продажу за копійки, немає.
Петро Сосницький
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юзвик Показати IP 6 Липня 2017 22:36
Яка земля я давно все продав
Юзвику до Юзвик Показати IP 7 Липня 2017 00:03
Ага, особливо, якщо врахувати, що в Перемилі в кожній другій хаті Юзвики... І взагалі, хто "строчив" цю новину? Перемиль - не селище, а село; прізвище сільського голови не МаЗелко, а Маселко; прізвище голови районної ради не ЩербАлюк, а Щерблюк... За що таким "дописувачам" платять зарплатню? Таке враження, що "журналіст" почув новину з надцятих вуст.
123 Показати IP 7 Липня 2017 09:33
коментар було видалено
123 Показати IP 7 Липня 2017 15:58
рекомедую уважно прочитати постанову №413!
на одного не звалюйт Показати IP 7 Липня 2017 18:22
Бариги і аферисти чинуші районні 26 рокив біля корита були! Сиділи і сидять дерибанщики в 5 будинках, ,а найбильше їх в білому домі яки роблять чорні діла на Шевченка 17 де ті афери всі очолюють 26 рокив !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus